Νέα

Απορίες σχετικά με το επάγγελμα του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα analhunter
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 14
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1

Καλησπέρα φίλοι/ες...

Σκέφτομαι τελευταία να ασχοληθώ με το επάγγελμα του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή και πέραν από τις πληροφορίες που συλλέγω από τους διάφορους σχετικούς ιστότοπους, ενδιαφέρομαι να δω και την γνώμη ανθρώπων που έχουν πείρα και γνώσεις από την αγορά και το επάγγελμα.

Ακούω ό,τι έχουν δυσκολέψει τα πράγματα τελευταία.

Τι πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα βρίσκετε στο επάγγελμα; Αξίζει να το επιλέξω για καριέρα;

Μόλις πήρα το πτυχίο μου (οικονομικό με καλό βαθμό) και προσανατολίζομαι μεταξύ αυτής της επαγγελματικής κατεύθυνσης και της Διοίκησης Επιχειρήσεων (μήπως καλύτερα η Δ.Ε.; )

Κάτι άλλο, που είναι καλύτερα να εκπαιδευτώ για ορκωτός...στο ΙΕΣΟΕΛ, στο ακαδημαικό μεταπτυχιακό του Καποδιστριακού ή σε κάποια ιδιωτική εταιρεία;
Να το ξεκινήσω άμεσα ή να αποκτήσω πρώτα κάποια προϋπηρεσία σε λογιστικό γραφείο;

Αυτά που έχω ακούσει μέχρι στιγμής είναι ό,τι έχει σχετικά καλές αποδοχές, αλλά εργάζεσαι πολύ και συχνά χρειάζεται να ταξιδέψεις.

Όλες οι γνώμες ευπρόσδεκτες..

giasou

Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
156
Πόντοι
16
πραγματικά θεσ να περασεισ την θπολοιπη ζωη σοθ κανωντασ αθτη τη δοθλεια?
ειναι κατι ποθ αγαπασ?
αν τοτε καντο ! :rockon:

OP
OP
analhunter

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1
πραγματικά θεσ να περασεισ την θπολοιπη ζωη σοθ κανωντασ αθτη τη δοθλεια?
ειναι κατι ποθ αγαπασ?
αν τοτε καντο ! :rockon:

Φίλε μου, δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για το επάγγελμα για να το κρίνω έτσι, αλλά από όσα έχω ακούσει μέχρι στιγμής μ' αρέσει ώστε να το ψάξω. Για να είμαι ειλικρινής, προτιμώ ως ιδέα την Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά δεν έχω κατασταλάξει ακόμη.
Να 'σαι καλά.

διομήδης

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
30.426
Πόντοι
5.006
Φίλε πρωκτοκυνηγέ πές μου, θέλεις να βγάλεις πολλά χρήματα απο αυτήν την δουλειά ή απλώς θέλεις μία επαγγελματική αποκατάσταση,πρώτα αυτό.
Κατά δεύτερον έαν είσαι διατεθιμένος να μπλέξεις με λαμογιές ένθεν και κείθεν (απο την μεριά των επιχειρηματιών και απο την μεριά του κράτους),
θα πρέπει αφού θα δραστηριοποιηθείς στην Ελλάδα να μάθεις πολύ καλά να συνδιαλέγεσαι και να ελίσεσαι.Ολα αυτά που σου αναφέρω παραπάνω είναι για το επάγγελμα του λογιστής.Για ορκωτός σε μεγάλη ελεγκτική εταιρεία θα κάνεις όλοι την χαμαλοδουλειά και θα παίρνεις τρείς και εξήντα ;)

OP
OP
analhunter

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1
Φίλε Διομήδη (κατ' αρχήν, ευχαριστώ), σίγουρα θέλω να βγάλω αρκετά χρήματα από το επάγγελμα που θα κάνω. Δεν είναι φυσικά μόνο αυτό το κριτήριο, αλλά είναι βασικό.

Περί λαμογιών και ελιγμών, δεν είναι και του στοιχείου μου, αλλά αυτά στην πράξη, δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη ως μη γνωρίζων ακόμη. Γενικά πάντως, δεν τα πάω καλά με τις λαμογιές, αλλά γενικότερα στις επιχειρήσεις και στην αγορά συναντάς τέτοιες καταστάσεις. Με μέτρο όλα.

Πώς το εννοείς αυτό περί των χαμηλών μισθών των ορκωτών; Στις πρώτες βαθμίδες, τα πρώτα χρόνια, δεν μπορώ να έχω τρελές απαιτήσεις, αλλά όταν γίνεσαι ορκωτός, δεν έχει καλές απολαβές;

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.876
Πόντοι
42.697
Καλησπέρα φίλοι/ες...

Σκέφτομαι τελευταία να ασχοληθώ με το επάγγελμα του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή και πέραν από τις πληροφορίες που συλλέγω από τους διάφορους σχετικούς ιστότοπους, ενδιαφέρομαι να δω και την γνώμη ανθρώπων που έχουν πείρα και γνώσεις από την αγορά και το επάγγελμα.

Τι πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα βρίσκετε στο επάγγελμα; Αξίζει να το επιλέξω για καριέρα;

Μόλις πήρα το πτυχίο μου (οικονομικό με καλό βαθμό) και προσανατολίζομαι μεταξύ αυτής της επαγγελματικής κατεύθυνσης και της Διοίκησης Επιχειρήσεων (μήπως καλύτερα η Δ.Ε.; )

Κάτι άλλο, που είναι καλύτερα να εκπαιδευτώ για ορκωτός...στο ΙΕΣΟΕΛ, στο ακαδημαικό μεταπτυχιακό του Καποδιστριακού ή σε κάποια ιδιωτική εταιρεία;
Να το ξεκινήσω άμεσα ή να αποκτήσω πρώτα κάποια προϋπηρεσία σε λογιστικό γραφείο;

Αυτά που έχω ακούσει μέχρι στιγμής είναι ό,τι έχει σχετικά καλές αποδοχές, αλλά εργάζεσαι πολύ και συχνά χρειάζεται να ταξιδέψεις.

φιλε είσαι στο σωστό σάιτ για να πάρεις όλες τις σχετικές απαντησεις......

ΗΜΑΡΤΟΝ!

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
Καλησπέρα φίλοι/ες...

σε μπουρδελα θα κανεις εφοδους?

OP
OP
analhunter

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1
Γνώμες και πληροφορίες μπορεί να βρει κάποιος από παντού και ειδικά σε ένα φόρουμ όπου συμμετέχουν χιλιάδες. Δεν θυμάμαι να δήλωσα ό,τι μόνο εδώ ψάχνω. Εξάλλου, αν δεις την κατηγορία είναι στις "γενικές συζητήσεις", αυτήν την...γενικότητα έχουν οι "γενικές συζητήσεις"...

διομήδης

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
30.426
Πόντοι
5.006
Γιατί το αποπαίρνεις το παιδί zero, ποτέ δεν ξέρεις.Ρωτώντας πας στην Πόλη...... :grin:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Γνώμες και πληροφορίες μπορεί να βρει κάποιος από παντού και ειδικά σε ένα φόρουμ όπου συμμετέχουν χιλιάδες. Δεν θυμάμαι να δήλωσα ό,τι μόνο εδώ ψάχνω. Εξάλλου, αν δεις την κατηγορία είναι στις "γενικές συζητήσεις", αυτήν την...γενικότητα έχουν οι "γενικές συζητήσεις"...

φίλε .. για να ασκήσεις το επάγγελμα του ορκωτού ελεγκτή θα πρέπει να αποκτήσεις το σχετικό επαγγελματικό πτυχίο (ΣΟΕ, ACCA, ICAEW κλπ) που σημαίνει 5-8 έτη εργασίας σε διάφορα στάδια άσκησης και εξετάσεις διαφόρων επιπέδων.. Αρκετά ενδιαφέρον επάγγελμα (τουλάχιστον στα χρόνια 3-7 που θα το ασκείς)..

οι μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες στην Ελλάδα είναι

Price Waterhouse Coopers
KPMG
Deloitte
Ernst & Young
ΣΟΛ
Grand Thorton

η καρριέρα στις εταιρείες αυτές έχει εξέλιξη μέχρι του βαθμού του partner (πραγματικού συνεταίρου με ποσοστά στην επιχείρηση μη μεταβιβάσιμα όμως)... partner Μπορεί να γίνει κάποιος σε διάστημα 10-12 χρόνια.. μόνο 1% των όσων ξεκινούν γίνονται partners γιατί στο μεσοδιάστημα υπάρχει μεγάλη διαφυγή στελεχών κύρια προς πελάτες τους σε καλές θέσεις.. (προσιτάμενοι λογιστηρίου, οικονομικοί διευθυντές κλπ)... οι εταιρείες μάλιστα το θέλουν αυτό διότι αποκτούν "πόδι" στον πελάτη και μπορούν ευκολώτερα να πουλήσουν άλλες υπηρεσίες .

γενικά το επάγγελμα δίνει ευκαιρίες σταδιοδρομίας είτε σαν ορκωτός (πιστεύω ότι απ΄οένα σημείο και πέρα θα είναι αρκετά μονότονο) είτε σαν σκαλοπάτι για την διεκδίκηση μιας υψηλής θέσης στελέχους..

πμ για ότι παραπάνω πληροφορίες

Waaam

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Μια χαρά στα λέει ο "Γλάρος Ιωνάθαν" και να προσθέσω οτι, να επιδιώξεις να ενταχθείς σε ξένη εταιρία
ώστε να διευρύνεις τους ορίζοντές σου.

Υποπτεύομαι οτι στο μέλλον οι ορκωτοί θα δουλεύουν για το κράτος, μια και το προσωπικό των εφοριών
δύσκολα θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ελέγχου των μεγάλων εταιριών σε μια παγκοσμιοποιημένη
αγορά.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Μια χαρά στα λέει ο "Γλάρος Ιωνάθαν" και να προσθέσω οτι, να επιδιώξεις να ενταχθείς σε ξένη εταιρία
ώστε να διευρύνεις τους ορίζοντές σου.

Υποπτεύομαι οτι στο μέλλον οι ορκωτοί θα δουλεύουν για το κράτος, μια και το προσωπικό των εφοριών
δύσκολα θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ελέγχου των μεγάλων εταιριών σε μια παγκοσμιοποιημένη
αγορά.

αυτό είναι το καλύτερο.. και διεθνείς εμπειρίες και άλλη κουλτούρα.. βασική προυπόθεση .. ΑΡΙΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ...

OP
OP
analhunter

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1
φίλε .. για να ασκήσεις το επάγγελμα του ορκωτού ελεγκτή θα πρέπει να αποκτήσεις το σχετικό επαγγελματικό πτυχίο (ΣΟΕ, ACCA, ICAEW κλπ) που σημαίνει 5-8 έτη εργασίας σε διάφορα στάδια άσκησης και εξετάσεις διαφόρων επιπέδων.. Αρκετά ενδιαφέρον επάγγελμα (τουλάχιστον στα χρόνια 3-7 που θα το ασκείς)..

οι μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες στην Ελλάδα είναι

Price Waterhouse Coopers
KPMG
Deloitte
Ernst & Young
ΣΟΛ
Grand Thorton

η καρριέρα στις εταιρείες αυτές έχει εξέλιξη μέχρι του βαθμού του partner (πραγματικού συνεταίρου με ποσοστά στην επιχείρηση μη μεταβιβάσιμα όμως)... partner Μπορεί να γίνει κάποιος σε διάστημα 10-12 χρόνια.. μόνο 1% των όσων ξεκινούν γίνονται partners γιατί στο μεσοδιάστημα υπάρχει μεγάλη διαφυγή στελεχών κύρια προς πελάτες τους σε καλές θέσεις.. (προσιτάμενοι λογιστηρίου, οικονομικοί διευθυντές κλπ)... οι εταιρείες μάλιστα το θέλουν αυτό διότι αποκτούν "πόδι" στον πελάτη και μπορούν ευκολώτερα να πουλήσουν άλλες υπηρεσίες .

γενικά το επάγγελμα δίνει ευκαιρίες σταδιοδρομίας είτε σαν ορκωτός (πιστεύω ότι απ΄οένα σημείο και πέρα θα είναι αρκετά μονότονο) είτε σαν σκαλοπάτι για την διεκδίκηση μιας υψηλής θέσης στελέχους..

πμ για ότι παραπάνω πληροφορίες

Φίλε tramountana, σ' ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου.

Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου, μου γέννησαν περαιτέρω απορίες αλλά θα σε ρωτήσω με πμ.

Φίλε waaam σ' ευχαριστώ.
Αυτό περί Κράτους μου φαίνεται πολύ λογικό και πιθανό, βέβαια δεν γνωρίζουμε εάν θα είναι συμφέρουσα η ενασχόληση με το ελληνικό Κράτος.

Κάποιοι μου λένε καλύτερα σε ξένη ιδιωτική ακριβώς για τον λόγο που μου λέτε κι εσείς, αλλά έχω ακούσει και την αντίθετη γνώμη ό,τι δηλαδή η εκπαίδευση στην ΙΕΣΟΕΛ προσφέρει πιο καλή γνώση στα της αγοράς.
Από μία έρευνα που έκανα, οι περισσότεροι ορκωτοί ανήκουν στην ΣΟΛ, αλλά οι νέοι στο επάγγελμα είναι πολύ περισσότεροι στις ξένες ιδιωτικές.
Βέβαια επειδή τα αγγλικά μου δεν είναι αρκούντως καλά, μάλλον θα προτιμήσω την ΣΟΛ, δεν νομίζω να αξίζει ένα χρονο περαιτέρω αναμονή για να φτάσω σε επίπεδο proficiency.

Αν κάποιος έχει εκπαίδευση ορκωτού, ας πούμε σε βαθμό επίκουρου, είναι πιο συμφέρον και εύκολο να γίνει διευθυντικό στέλεχος σε κάποια μεγάλη εταιρεία απ' ότι αν είχε κάνει είτε ένα mba, είτε ένα μεταπτυχιακό σε business/finance;

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
πίστεψε με αξίζει τον κόπο να περιμένεις παρά να πάς στον ΣΟΛ.. εξάλλου οι προσλήψεις στις ξένες ελεγκτικές γίνονται συνήθως Σεπτέμβριο (με συνεντεύξεις που ξεκινάνε από Ιουνιο)..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom