Νέα

Αποφυλακίζεται ο (αμετανόητος) Νίκος Ρωμανός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kachaplias
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 410
  • Εμφανίσεις 16K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 5 άτομα (1 μέλη και 4 επισκέπτες)

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Like
6.934
Πόντοι
1.406
Στο πεζοδρόμιο της πιάτσας το βλέπουμε ...φτώχεια μιζέρια πείνα ,ανθρώπου που ψάχνουν προσφορές για να φάνε ,άλλοι δίχως σπίτι ...κόρες πηδιουντσι με τον κάθε Παραλή που έχει Μερσεντές και γενικά ένα γκρίζο τοπίο ...
Μηπως πετυχες και τον Αλεξανδρακη στην ταβερνα τυπε?:confused:

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.209
Πόντοι
5.506
Δεν θυμάσαι καλά.

Είχα γράψει ότι για τα άτομα που ήταν 2-3 χρόνια πάνω κάτω κοντα στην ηλικία του (ένα από αυτά είμαι και εγώ) ήταν ένα σημαντικό γεγονός που διαμόρφωσε λίγο ή πολύ τον χαρακτήρα τους.

Ο Γρηγορόπουλος ήταν ένα παιδάκι 15 χρονών...μαλακιστίρι μπορεί...κωλόπαιδο μπορεί....ψευτοαναρχικός...μπορεί....αλλά σίγουρα δεν ήταν ούτε τρομοκράτης ούτε απείλησε την ζωή του ΓΑΜΗΜΕΝΟΥ ΚΩΛΟΜΠΑΤΣΟΥ.

Ο κωλόμπατσος
τον δολοφόνησε εν ψυχρό επειδή ήταν ψυχάκιας και όχι επειδή βρισκόταν στα εξάρχεια. Κάθε χρόνο διαβάζω σκατοψυχιές για πως του άξιζε και ότι όποιος πάει γυρεύοντας καλά να πάθει. Τότε θα έπρεπε να έχουμε κρεμάσει στο σύνταμα ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Ο Ρωμανός που είναι όντως τρομοκράτης είναι γέννημα θρέμα του κωλόμπατσου καθώς είδε να σκοτώνουν μπροστά στα μάτια του τον φίλο του.

Όσο για αυτούς που το παίζουν καλή κοινωνία αν ήξεραν τι κάνουν και που βγαίνουν τα ''παιδάκια'' τους και πόσο εύκολα θα μπορούσαν να είναι στη θέση της μάνας του Αλέξη δε θα έλεγαν τέτοιες παπαριές.

Αυτά.
Αυτά έγραψες κεφάλα, αν δεν κατάλαβα τι γράφεις, ΜΑΘΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ. Κατ αρχας έχεις μένος με τους αστυνομικούς, για ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ και δεν το σώζεις με άλλο ποστάρισμα. Έβγαλες και πόρισμα ως άλλος εισαγγελέας. Κανείς δεν έγραψε "καλά να πάθει" εκτός ίσως από κάποιους μεμονωμένους κολλημένους μαλακες, εκτός αν μεταφραζεις έτσι το ότι ήταν μπλεγμένος με τα σκατα έπαιζε με τις πιθανότητες να βρεθεί σε άσχημο σκηνικό όπως και έγινε, όποτε το πρόβλημα κατανόησης είναι πάλι δικό σου, ξεκάθαρα. Ο Ρωμανός είναι καθ ομολογίαν τρομοκράτης και δεν ήταν περαστικός από εκεί, όπως και ο πιτσιρικάς που ήξερε που ήταν και τι σκόπευαν να κάνουν, συνέχισε να γράφεις μαλακιες για "θρεματα εκείνης της βραδυας".

Καλύτερα απόφυγε λίγα χρόνια ακόμα να τεκνοποιήσεις αν δεν αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο κάτι στο μυαλό σου. Άσε τι είμαι εγώ και κοιτά να ρίξεις μια μάτια στο σαουλ γιατί αν σκεφτόμασταν και συμπεριφερομασταν όλοι σαν και σας, γαματα.

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.326
Πόντοι
22.266

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.209
Πόντοι
5.506
Στο πεζοδρόμιο της πιάτσας το βλέπουμε ...φτώχεια μιζέρια πείνα ,ανθρώπου που ψάχνουν προσφορές για να φάνε ,άλλοι δίχως σπίτι ...κόρες πηδιουντσι με τον κάθε Παραλή που έχει Μερσεντές και γενικά ένα γκρίζο τοπίο ...
Για την κομμουνιστική Ρωσσια μιλάς τώρα;

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.326
Πόντοι
22.266
Για την κομμουνιστική Ρωσσια μιλάς τώρα;
Την Αθήνα και Ελλάδα του σήμερα βλέπω
Την ποιότητα ζωής που έχουμε εμείς στα κομμουνιστικά κράτη ούτε για πλάκα δεν τα ζήσατε εσείς οι.πλεμπαιοι του καπιταλισμού ....

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.209
Πόντοι
5.506
Δεν ξέρω πόσα χρήματα και αν πήραν οι συγγενείς της μαρφιν, αλλά σε ένα σπίτι που έχω πάει, το περιβάλλον δεν το ζυγίζω με τα λεφτά όλου του κόσμου..
Στο θέμα μας τώρα, σίγουρα η πέτρα στο περιπολικό δεν δικαιολογεί την σφαίρα, αλλά δύο τρία χαστούκια επιβάλλονται..
Το πρόβλημα είναι ότι οι μεν αριστεροί θα μας πρηξουν με τις πορείες, και οι δεν δεξιοί θα βρουν ευκαιρία να νομιμοποιήσουν τα τσεκούρια..
Α γεια σου.

Πάντως μετά από 16 χρόνια ακόμα με τις πορείες είμαστε, δεν είδαμε πουθενά τσεκούρια. Δε γίνεται να μην έχουμε ούτε τσεκούρια ούτε πορείες;

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.326
Πόντοι
22.266
Γαμηθηκε ο Δίας ...έχω κουνούπια και δεν έχω πάρει ταμπλέτες :cry:

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.209
Πόντοι
5.506
Την ποιότητα ζωής που έχουμε εμείς στα κομμουνιστικά κράτη ούτε για πλάκα δεν τα ζήσατε εσείς οι.πλεμπαιοι του καπιταλισμού ....
A πανάθεμά σε, μου έφυγε η ουισκαρα από τη μύτη. :2funny::2funny::2funny:

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.326
Πόντοι
22.266
A πανάθεμά σε, μου έφυγε η ουισκαρα από τη μύτη. :2funny::2funny::2funny:
Τι ουίσκι πίνεις; Με Αιγίνης ή κάσιους ;;;;
Στο θέμα μας τώρα 2 δις στην καπιταλιστική Ασία
Ένα δις στην στην καπιταλιστική Αφρική κ άλλο ένα δις στην Αμερική αν ζουν καλύτερα από έναν πολίτη της ΕΣΣΔ

• Χαχα
Αντιδράσεις: barock

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.209
Πόντοι
5.506
Τι ουίσκι πίνεις; Με Αιγίνης ή κάσιους ;;;;
Στο θέμα μας τώρα 2 δις στην καπιταλιστική Ασία
Ένα δις στην στην καπιταλιστική Αφρική κ άλλο ένα δις στην Αμερική αν ζουν καλύτερα από έναν πολίτη της ΕΣΣΔ
Με ποσα κουπόνια το μήνα ο πολίτης της ΕΣΣΔ;

Gangbanger96

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2024
Like
613
Πόντοι
81
Κάτι στραπονιάρες σαν την Κλαούντια, υποστηρίζουν τη θεωρία των δύο άκρων .
Και ο Κερένσκυ , πίστευε στο κέντρο .
Όπως και ο Αγιέντε.

Το Δεκέμβρη όμως του '44 ....

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΣΗ ΟΔΟΣ.

Πήγαινες ή σε χαντάκι στην ΟΥΛΕΝ ή στα πέριξ της ... Θήβας ....

ή ήσουν μάχιμος ... και ζούσες !!!!!

Με το Γρίβα, το Μπουραντά, το Σούρλα , το Μαγκανά , το Στούπα .
Το τέλος του Παύλου Μελά θα έχεις

Mythical Zoan

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Ιουν 2022
Κριτικές
21
Like
4.464
Πόντοι
1.436
Τελευταία λέτε μεγάλες αλήθειες Señor... NOT!

Bestman

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
340
Πόντοι
21
Τα είδαμε φίλε @barock και τα τσεκούρια..
Όταν εμείς στέλναμε σμς για να πάμε στο σούπερ μάρκετ, και ο ένας βάφτιζε στην δεξαμενή, και ο άλλος έκανε τραπέζια στην Ικαρία..

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Αυτά έγραψες κεφάλα, αν δεν κατάλαβα τι γράφεις, ΜΑΘΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ. Κατ αρχας έχεις μένος με τους αστυνομικούς, για ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ και δεν το σώζεις με άλλο ποστάρισμα. Έβγαλες και πόρισμα ως άλλος εισαγγελέας. Κανείς δεν έγραψε "καλά να πάθει" εκτός ίσως από κάποιους μεμονωμένους κολλημένους μαλακες, εκτός αν μεταφραζεις έτσι το ότι ήταν μπλεγμένος με τα σκατα έπαιζε με τις πιθανότητες να βρεθεί σε άσχημο σκηνικό όπως και έγινε, όποτε το πρόβλημα κατανόησης είναι πάλι δικό σου, ξεκάθαρα. Ο Ρωμανός είναι καθ ομολογίαν τρομοκράτης και δεν ήταν περαστικός από εκεί, όπως και ο πιτσιρικάς που ήξερε που ήταν και τι σκόπευαν να κάνουν, συνέχισε να γράφεις μαλακιες για "θρεματα εκείνης της βραδυας".

Καλύτερα απόφυγε λίγα χρόνια ακόμα να τεκνοποιήσεις αν δεν αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο κάτι στο μυαλό σου. Άσε τι είμαι εγώ και κοιτά να ρίξεις μια μάτια στο σαουλ γιατί αν σκεφτόμασταν και συμπεριφερομασταν όλοι σαν και σας, γαματα.
Όσα bold και να βάλεις δεν αλλάζει το νόημα όσων γράφω. Ξέχασες να βάλεις bold στο επόμενο μύνημα που έγραψα ότι αυτός δεν είναι αστυνομικός. Αστυνομικοί ήταν αυτοί που πέθαναν καταδιώκοντας εγκληματίες. Στο έγραψα και σένα αλλά το προσπέρασες...γιατί άραγε :confused:

Το ότι έχεις πρόβλημα κατανόησης κειμένου δεν είναι τωρινό...έχει αποδεχθεί πολλές φορές.

Δεν έχω κανένα μένος με τους αστυνομικούς...έχω πρόβλημα με την κατάχρηση εξουσίας αλλά εδώ δεν μιλάμε καν για αυτό. Ένας ψυχάκιας παρανόμησε...αν ήταν πυροσβέστης νομίζεις δεν θα ήταν ψυχάκιας???? Εγώ λέω τα γεγονότα μάλλον εσύ νομίζεις ότι είσαι εισαγγελέας αποφασίζοντας αν έχω μένος...τι εννοώ...ποιους υποστηρίζω και ποιοι είμαστε "εμείς''.

Τα παιδάκια αυτά μέχρι να γίνει το περιστατικό δεν ήταν ούτε τρομοκράτες ούτε εγκληματίες...ήταν παιδάκια που δεν ήξεραν που τους πάνε τα 4 και έκαναν μαλακίες. Όταν έγινε αυτό σταμάτησαν να είναι παιδάκια και εξελίχθηκαν σε εγκληματίες. Εσύ νομίζεις ότι ο κάθε εγκληματίας γεννιέται από το μηδέν? Δεν έχει παρελθόν που τον οδήγησε εκεί? Τόσο δυσνόητο είναι?

Όσο για το τελευταίο για το ποιος θα έπρεπε να κάνει παιδιά και ποιος όχι...απλά ένα δείγμα ακόμα για το πόσο κοιτάς να προσβάλεις τον άλλον λέγοντας μπαρούφες γιατί το μόνο που σε καίει είναι να βγεις από πάνω.

Μιλάμε για υπόδειγμα ανθρώπου :jerking:

Bestman

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
340
Πόντοι
21
Ώπα φίλε, μαλακία είναι όταν χτυπάς κουδούνια τα μεσάνυχτα, όχι οταν πετάς μπουκάλια σε αστυνομικούς..
Και είσαι 20 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σου, και σε κακόφημη περιοχή..
Έχω πει κ γω σε αστυνομικούς, καλά σας έκανε ο Πάσσαρης, όταν με γράφανε για κράνος, κ ευτυχώς που ήταν ψύχραιμος ο ένας από τους δύο, γτ αλλιώς δεν ξέρω σε ποιο μπουντρούμι θα βρισκόμουν..

Valkanios Poutsaras

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2023
Like
4.177
Πόντοι
456
Εννοώ ότι όποιος πιστεύει ότι το να πετάς πέτρες σε περιπολικά αξίζει μια σφαίρα στο κεφάλι θα έπρεπε να έχουμε καθαρίσει την μισή κοινωνία...
Όποιος πιστεύει ότι θα πετάει όποτε του καυλώσει,ότι του καυλώσει ,σε περιπολικά,χωρίς να κάτσει ποτέ η στραβή,κάτι του έχουν δώσει να καταλάβει λάθος η κοινωνία ή οι γονείς του..

Κανένας 15χρονος δεν είναι τρομοκράτης,ούτε του αξίζει να πυροβοληθεί επειδή πέταξε πέτρες.

Επειδή σε όλα τα χρόνια των σπουδών μου εμένα στη Ζωοδόχου Πηγής,αυτό που δεν ξέρετε οι περισσότεροι είναι ότι ΚΑΘΕ Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ,
έτρωγε πέσιμο με πέτρες και μολότοφ είτε η διμοιρία στην Χαρ.Τρικούπη ή στην Ιπποκράτους ή ακόμη και το τμήμα στην Καλλιδρομίου.
Κάθε ΣΚ,από τους ίδιους γνωστούς άγνωστους..

Το ότι κάποια στιγμή θα υπήρχε ένας που θα την δει Ράμπο και θα πυροβολούσε,ήταν θέμα χρόνου.

Πηγαίνετε μια βόλτα σε ευρωπαϊκές χωρες κάποιοι επαναστάτες της φακής και άμα δείτε τμήματα με ένοπλο φρουρό και σκοπιά,γράψτε μου..

Αυτά μόνο στο Ελλάντα με τα μετεμφυλιακά σύνδρομα και τα αριστεροαναρχικά ΝΑΥΑΓΙΑ της ζωής..

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.326
Πόντοι
22.266
Όποιος πιστεύει ότι θα πετάει όποτε του καυλώσει,ότι του καυλώσει ,σε περιπολικά,χωρίς να κάτσει ποτέ η στραβή,κάτι του έχουν δώσει να καταλάβει λάθος η κοινωνία ή οι γονείς του..

Κανένας 15χρονος δεν είναι τρομοκράτης,ούτε του αξίζει να πυροβοληθεί επειδή πέταξε πέτρες.

Επειδή σε όλα τα χρόνια των σπουδών μου εμένα στη Ζωοδόχου Πηγής,αυτό που δεν ξέρετε οι περισσότεροι είναι ότι ΚΑΘΕ Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ,
έτρωγε πέσιμο με πέτρες και μολότοφ είτε η διμοιρία στην Χαρ.Τρικούπη ή στην Ιπποκράτους ή ακόμη και το τμήμα στην Καλλιδρομίου.
Κάθε ΣΚ,από τους ίδιους γνωστούς άγνωστους..

Το ότι κάποια στιγμή θα υπήρχε ένας που θα την δει Ράμπο και θα πυροβολούσε,ήταν θέμα χρόνου.

Πηγαίνετε μια βόλτα σε ευρωπαϊκές χωρες κάποιοι επαναστάτες της φακής και άμα δείτε τμήματα με ένοπλο φρουρό και σκοπιά,γράψτε μου..

Αυτά μόνο στο Ελλάντα με τα μετεμφυλιακά σύνδρομα και τα αριστεροαναρχικά ΝΑΥΑΓΙΑ της ζωής..
Πλέον τα αριστεροαναρχα έχουν γίνει δεξιοαναρχα της πενίας :confused::cry:

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.209
Πόντοι
5.506
Ότι να ναι ο καημένος, το πει κάψει.

Στο θέμα μας, όσες μαλακιες κι αν γραφτούν η ουσία είναι μια, τα πάντα είναι θέμα κοινωνίας, εκπαίδευσης, κοινωνικής παιδείας, αρχών, ηθών και αξιών. ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ.

Στην Αμερική κι αν έχουν γίνει άσχημα πράγματα από μπάτσους και αστυνομικούς και μάλιστα σε μια κοινωνία που έχει άπειρα προβλήματα συνοχής, διαφορετικότητας, εγκληματικότητας αλλά και ανισοτήτων. Αλλά εκεί ο μέσος ΝΟΗΜΩΝ πολίτης (που είναι η πλειοψηφία) αντιμετωπίζει τον αστυνομικό και το Σώμα με σεβασμό.

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.827
Πόντοι
3.715
Ότι να ναι ο καημένος, το πει κάψει.

Στο θέμα μας, όσες μαλακιες κι αν γραφτούν η ουσία είναι μια, τα πάντα είναι θέμα κοινωνίας, εκπαίδευσης, κοινωνικής παιδείας, αρχών, ηθών και αξιών. ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ.

Στην Αμερική κι αν έχουν γίνει άσχημα πράγματα από μπάτσους και αστυνομικούς και μάλιστα σε μια κοινωνία που έχει άπειρα προβλήματα συνοχής, διαφορετικότητας, εγκληματικότητας αλλά και ανισοτήτων. Αλλά εκεί ο μέσος ΝΟΗΜΩΝ πολίτης (που είναι η πλειοψηφία) αντιμετωπίζει τον αστυνομικό και το Σώμα με σεβασμό.
λάθος, με φόβο λόγω ευκολίας οπλοχρησίας.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.209
Πόντοι
5.506
Τα παιδάκια αυτά μέχρι να γίνει το περιστατικό δεν ήταν ούτε τρομοκράτες ούτε εγκληματίες...ήταν παιδάκια που δεν ήξεραν που τους πάνε τα 4 και έκαναν μαλακίες. Όταν έγινε αυτό σταμάτησαν να είναι παιδάκια και εξελίχθηκαν σε εγκληματίες. Εσύ νομίζεις ότι ο κάθε εγκληματίας γεννιέται από το μηδέν? Δεν έχει παρελθόν που τον οδήγησε εκεί? Τόσο δυσνόητο είναι?
Έλα μικρέ, διάβασε λιγάκι....

Τι συνέβη τη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου 2008

«(...) Η καταραμένη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου. Καθόμουν εγώ, ο Αλέξανδρος και κάποια άλλα παιδιά στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου όπως κάναμε σχεδόν σε καθημερινή βάση.
Μετά από λίγη ώρα ήρθε ένας σύντροφος και μας πρότεινε να πάμε στην Χαριλάου Τρικούπη να περιμένουμε να περάσει κάποιο περιπολικό για να του πετάξουμε κάτι πέτρες που είχε μαζέψει. Όντως λοιπόν πήγαμε και περιμέναμε ενώ ο Αλέξανδρος καθόταν πιο πίσω. Μετά από λίγη ώρα πέρασε το περιπολικό με τον Κορκονέα και τον Σαραλιότη.

Χωρίς να το ξέρω το πλήρωμα του χρόνου είχε φτάσει για όλους μας, ήταν η στιγμή που θα άλλαζε τα πάντα. Η κλεψύδρα της ζωής γύρισε την στιγμή που η πέτρα έπεφτε πάνω στο περιπολικό του Κορκονέα. Στην συνέχεια γυρίσαμε και καθίσαμε στον πεζόδρομο μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά ενώ ο Κορκονέας με τον Σαραλιώτη πέρασαν με το περιπολικό από την Ζωοδόχου Πηγής για να δουν ποιοι τους επιτέθηκαν εκεί ξαναπετάχτηκαν από μας προς το περιπολικό κάποια μικροαντικείμενα, αφού λοιπόν είδαν την παρέα μας πήγαν πάρκαραν το περιπολικό στην διμοιρία των ΜΑΤ που φυλούσε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και κατέβηκαν πεζοί στην συμβολή των οδών Τζαβέλα και Ζωοδόχου Πηγής.

Μόλις είδαμε τους μπάτσους σηκωθήκαμε για να φύγουμε καθώς πιστέψαμε ότι μαζί με αυτούς θα είχε έρθει και η διμοιρία των ΜΑΤ όπως γίνετε συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις. Εκείνη την στιγμή οι δυο μπάτσοι άρχισαν να βρίζουν και τότε παρατηρήσαμε ότι είχαν έρθει μόνοι τους χωρίς κάποια υποστηρικτική αστυνομική δύναμη. Έτσι κάποιοι από εμάς κινήθηκαν προς το μέρος τους και ο Αλέξανδρος ο οποίος είχε πάει πιο μπροστά τους πέταξε κάτι μπουκάλια μπύρας από αυτά που πίναμε. Μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα ο Κορκονέας έβγαλε το όπλο του και ολοκλήρωσε με σφαίρες την συγκεκριμένη αντιπαράθεση που είχε ξεκινήσει πριν λίγη ώρα. Μια σφαίρα στην καρδιά του Αλέξανδρου για να κλείσει ο κύκλος της παντοδυναμίας της κρατικής μηχανής. Μια κηλίδα από αίμα στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου για να ανοίξει ο κύκλος της εξέγερσης που έκανε συντρίμμια την έννομη τάξη και έσπειρε το χάος και την αναρχία σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας», γράφει ο Ρωμανός στο νέο του κείμενο μέσα από τη φυλακή.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Ρωμανός:

«Ο Αλέξανδρος λοιπόν είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της ιστορίας, δεν ξέρω να πω τι θα γινότανε αν είχαν εξελιχτεί αλλιώς τα γεγονότα, εξάλλου το αν δεν είναι τίποτα παραπάνω από τον εσωτερικό δαίμονα του πληγωμένου. Μπορώ όμως να πω για αυτό που ήταν ο Αλέξανδρος μέχρι να πέσει νεκρός από τις σφαίρες του μπάτσου. Στην μικρή μα περιπετειώδη ζωή του έζησε αυθεντικά, ήταν ένας νεαρός εξεγερμένος γοητευμένος με την ιδέα της αναρχίας σαν αυτούς που τώρα καταλαμβάνουν τα στενά της πόλης εκτοξεύουν μολότοφ στους μπάτσους και καίνε περιπολικά της αστυνομίας, ήταν ανυπότακτος και πεισματάρης, ήταν ένας άνθρωπος ειλικρινής με ευγενική ψυχή και ανιδιοτελή κίνητρα σε ότι και αν έκανε. Ήταν ένας άνθρωπος που ζούσε με ένταση τα πάθη του και τις απογοητεύσεις του.
Αγάπησε και αγαπήθηκε από πολλούς συντρόφους και θα είναι πάντα ένα σημείο αναφοράς για πολλούς ανθρώπους οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται αιχμάλωτοι στις φυλακές της δημοκρατίας. Και μπορεί να λείπει από κοντά μας αλλά ξέρω ότι συνεχίζει να καταστρώνει μικρές και μεγάλες ανταρσίες με τους δικούς μας νεκρούς, τον Μαουρίτσιο, τον Κάρλος, τον Σεμπαστιάν, τον Μιχάλη, τον Λάμπρο, τον Χρήστο και δεκάδες άλλους υπέροχους ανθρώπους που έφυγαν αφήνοντας ανεκπλήρωτα τα όνειρα τους.

Στο ερώτημα που ευλόγως διατυπώνετε γιατί πρέπει να ειπωθούν τώρα όλα αυτά η απάντηση είναι απλή.

Στο σύγχρονο περιβάλλον, όπου η ταχύτητα του ιστορικού χρόνου έχει εκτροχιαστεί, όπου τα γεγονότα αποσυνδέονται με ευκολία από τις συνθήκες που τα γέννησαν, όπου η πραγματικότητα αλλοιώνετε από τους παραμορφωτικούς φακούς δημοσιολόγων κάθε απόχρωσης, όπου η καθημερινότητα διαμορφώνετε ανάλογα με την εικόνα που πέφτει από τον ψηφιακό κόσμο μέσα στα κεφάλια των ανθρώπων, είναι αναγκαιότητα να κρατήσουμε ζωντανή την επαναστατική μνήμη, να γίνουν γνωστές όλες οι πτυχές της χωρίς να αφήνονται στην λήθη σημεία που θα βοηθήσουν στην διαστρέβλωση της.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom