Νέα

Απόδειξη ρεεεεεεεεε

• Μέλος που άνοιξε το νήμα teras1956
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 103
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Ανοίγω αυτό το θέμα, έχοντας παρακινηθεί από τις συζητήσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς και έχουν φουντώσει τώρα τελευταία σχετικά με την φοροδιαφυγή και ειδικώτερα με την μη έκδοση αποδείξεων από

(1) Γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς
(2) Ελεύθερους επαγγελματίες εν γένει (υδραυλικοί, ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι κλπ)
(3) Καταστήματα υγιειονομικού ενδιαφέροντος (μπάρ, καφέ εστιατόρια κλπ)
(4) Καταστήματα πώλησης ρούχων και συναφών ειδών
(5) Λοιπά επαγγέλματα

Θέλω να συζητήσουμε σχετικά με το θέμα και να ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας για να σταματήσει το φαινόμενο αυτό που σε τελική αναλυση όλοι το πληρώνουμε....

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Φταίμε και εμείς.

Κλασσική είναι η περίπτωση των γιατρών. Και μιλάω όχι για επίσκεψη αλλά σημαντική αμοιβή για επέμβαση κλπ.

Σου λέει ο γιατρός: "Εγώ την αμοιβή μου θέλω να πάρω. Ή σου κόβω απόδειξη με  +40% που θα μου πάρει η εφορία ή μου δίνεις την αμοιβή μου μαύρα"

Ε, πόσοι είναι διατεθειμένοι να δώσουν  + 40% όταν ξέρουν ότι δεν θα τα πάρουν από το ταμείο τους ή βρίσκονται ήδη κάτω από το αφορολόγητο επομένως το να βάλουν ιατρικές δαπάνες στην δήλωση δεν τους μειώνει τίποτε.

Επισκέπτης
Βαλε και
ΑΓΡΟΤΕΣ
που πουλανε λαδι, καρυδια, οπωροκηπευτικα και κρασι, χωρις να δινουν αποδειξεις. Μιλαμε για τρελα λεφτα και κυριως...ΜΑΥΡΑ. Εγκληματιες λεμε ρεεεεεεεε :headbang: :headbang: :headbang:

Εσυ τι δουλεια κανεις απογονε του Εφιαλτη ?

Εγγρ.
12 Αυγ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Φταίμε και εμείς.

Κλασσική είναι η περίπτωση των γιατρών. Και μιλάω όχι για επίσκεψη αλλά σημαντική αμοιβή για επέμβαση κλπ.

Σου λέει ο γιατρός: "Εγώ την αμοιβή μου θέλω να πάρω. Ή σου κόβω απόδειξη με  +40% που θα μου πάρει η εφορία ή μου δίνεις την αμοιβή μου μαύρα"

Ε, πόσοι είναι διατεθειμένοι να δώσουν  + 40% όταν ξέρουν ότι δεν θα τα πάρουν από το ταμείο τους ή βρίσκονται ήδη κάτω από το αφορολόγητο επομένως το να βάλουν ιατρικές δαπάνες στην δήλωση δεν τους μειώνει τίποτε.

πολυ σωστο!

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Φταίμε και εμείς.

Ποτέ δε φταίει μόνο αυτός που νομίζει ότι είναι έξυπνος, φταίει και αυτός που το δέχεται. Πόσοι έχουν τα αρχίδια να μην ενθαρρύνουν τους εξυπνάκηδες;

Και πρώτα ας δούμε πώς προκαλούμε εμείς οι ίδιοι αυτό το φαινόμενο πριν αρχίσουμε να λέμε για τον κάθε πονηρίδη.

OP
OP
T

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Σχετικά με τους γιατρούς όσο αυξάνεται ο αριθμός των ελλήνων οι οποίοι έχουν κάποιας μορφής ιδιωτική ασφάλιση, το φαινόμενο θα βαίνει σταδιακά μειούμενο. Ο λόγος είναι ότι εισπράτεις μεγάλο μέρος της αμοιβής από την ασφάλεια και ένα μέρος από τον ασφαλιστικό φορέα. Το πρόβλημα είναι ότι η διαφορά αμοιβής με απόδειξη και αμοιβής χωρίς απόδειξη δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να δικαιολογεί την μη λήψη απόδειξης... συνήθως ο γιατρός λέει 1000 με απόδειξη , 850 χωρίς απόδειξη.. οχι ρε κερατώ δώσε απόδειξη.. αν δεν θες να κόψεις απόδειξη πάρε 650 και να είσαι και ευχαριστημένος..

Πιστεύω ότι αν ο έλληνας αρχίσει να ζητά απόδειξη θα βάλουν νερό στο κρασαί τους (ειδικά αν χωρίς απόδειξη αρνούνται να πληρώσουν). Είναι θέμα και νοοτροπίας. Οι γιατροί θεωρούν τους εαυτούς τους μικρούς θεούς και δεν θέλουν να "μπλέκουν" με πράγματα τα οποία πρέπει να γινονται από κοινούς θνητούς.. θυμάμαι το 1984 χρειάστηκα να επισκευθώ ένα γιατρό και ένας θείος μου επίσης γιατρός (καθηγητής πανεπιστημίου και ακαδημαικός) μου σύστησε έναν στο Κολωνάκι.. πήγα, εξετάστηκα και όταν τον ρώτησα για την αμοιβή του μου είπε "Στην γραμματέα μου".. βγαίνω στον προθάλαμο και ρωτάω την αμοιβή.. μου λέει (εκείνη την εποχή) "2000 χιλιαδες".. "μάλιστα, παρακαλώ μία απόδειξη" απαντώ... αρχίζει να γράφει απόδειξη και βλέπω στο ποσό να γράφει 500 δραχμές.. βγάζω και γω ενα πεντακοσάρικο και της το δίνω .. μου λέει "τι είναι αυτό" και απαντώ "οτι γράψατε στην απόδειξη".. ακυρώενι την απόδειξη  και μου δίνει την σωστή... Μετά από καιρό βρίσκω τον θειό μου ο οποίος άρχισε να με βρίζει και για μια στιγμή μου λέει "τι νομίζεις ότι είναι ο γιατρός? μπακάλης για να κόβει αποδείξεις?"

cascader1

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2009
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
0
Βάλε και τα Ξενοδοχεία, μου συνέβη και αυτό πρόσφατα σε λογαριασμό 900ε δεν ήθελαν να μου κόψουν απόδειξη … όταν επέμεινα μου έδωσαν.

Η διακίνηση μαύρων συναλλαγών στην Ελλάδα είναι πάνω από το 50% σε όλα τα επαγγέλματα. Έτσι έχουμε σημαντική απώλεια φόρων που είναι ο ΦΠΑ και ο Φόρος Εισοδήματος.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.350
Πόντοι
22.785
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Συνημμένα

• ATT00035.jpg
    ATT00035.jpg
    8,1 KB · Εμφανίσεις: 22

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Οι αποδείξεις είναι ξεπερασμένες σαν μέτρο πλέον.
Αν θέλει ο αυριανός αξιότιμος κύριος Υπουργός Οικονομικών να κάνει κάτι θα βάλει μπροστά τις διασταυρώσεις.
Αντί λοιπόν να έχει το ΥΠΕΕ να τρέχει δεξιά κι αριστερά να κάνει ελέγχους μήπως έχει κοπεί απόδειξη θα πηγαίνει συστημένο με ενα έτοιμο ντοσιέ γεμμάτο παραβάσεις  :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth:
Αλλά που με τους  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: που έχουμε μπλέξει.

OP
OP
T

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Οι αποδείξεις είναι ξεπερασμένες σαν μέτρο πλέον.
Αν θέλει ο αυριανός αξιότιμος κύριος Υπουργός Οικονομικών να κάνει κάτι θα βάλει μπροστά τις διασταυρώσεις.
Αντί λοιπόν να έχει το ΥΠΕΕ να τρέχει δεξιά κι αριστερά να κάνει ελέγχους μήπως έχει κοπεί απόδειξη θα πηγαίνει συστημένο με ενα έτοιμο ντοσιέ γεμμάτο παραβάσεις  :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth:
Αλλά που με τους  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: που έχουμε μπλέξει.

οι διασταυρώσεις είναι ένα μέτρο επίσης σωστό αλλά δεν μπορούν να πιάσουν την φοροδιαφυγή που γίνεται στην τελική κατανάλωση..

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
οι διασταυρώσεις είναι ένα μέτρο επίσης σωστό αλλά δεν μπορούν να πιάσουν την φοροδιαφυγή που γίνεται στην τελική κατανάλωση..
Για να εφαρμοστεί αύριο το πρωί, όντως δεν αρκεί.
Αν όμως βγεί ένας έξυπνος και σου πεί
α) όλες οι μισθοδοσίες υποχρεωτικά μέσω τράπεζας
β) όλες οι πληρωμές μεταξύ επιχειρήσεων υποχρεωτικά μέσω επιταγής (διάλλειμα για  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :jerking: :jerking: :jerking: ) ή τραπεζικού λογαριασμού,
τότε να δείς για πότε θα μαζέψουν τα κομπιουτέρια όσους φοροδιαφεύγουν.
Αλλά μέχρι να εφαρμοστούν τα δυο παραπάνω...

nikolakis72

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
εχω γνωστο υδραυλικο και εχω ακουσε ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ απο αυτον
καταρχην αν του ζητησει καποιος αποδειξη του λεει για το +19% φπα
μεχρι στιγμης οκ
αν δει και επιμενει του ανεβαζει το ποσο +35% που ειναι λεει η εφορια του
μα καλα ρε μαλακα του λεω εγω θα σου πληρωσω την εφορια σου?
ναι μου λεει ποιος θα την πληρωσει εγω?
δεν μπορω ρε μαγγες με τιποτα να τον πεισω οτι λεει μλκιες
επισης μου κοπαναει καθε τοσο οτι εχει εξοδα και εχει και φπα κτλ κτλ
5 χρονια προσπαθω να τον πεισω οτι το φπα που αποδιδει δεν ειναι δικα του λεφτα αλλα χρηματα των πολιτων που πρεπει να αποδωσει στο κρατος.....παπαρια, καλυτερα να μιλαω στον τοιχο

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Σχετικά με τους γιατρούς όσο αυξάνεται ο αριθμός των ελλήνων οι οποίοι έχουν κάποιας μορφής ιδιωτική ασφάλιση, το φαινόμενο θα βαίνει σταδιακά μειούμενο. Ο λόγος είναι ότι εισπράτεις μεγάλο μέρος της αμοιβής από την ασφάλεια και ένα μέρος από τον ασφαλιστικό φορέα. Το πρόβλημα είναι ότι η διαφορά αμοιβής με απόδειξη και αμοιβής χωρίς απόδειξη δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να δικαιολογεί την μη λήψη απόδειξης... συνήθως ο γιατρός λέει 1000 με απόδειξη , 850 χωρίς απόδειξη.. οχι ρε κερατώ δώσε απόδειξη.. αν δεν θες να κόψεις απόδειξη πάρε 650 και να είσαι και ευχαριστημένος..

Πιστεύω ότι αν ο έλληνας αρχίσει να ζητά απόδειξη θα βάλουν νερό στο κρασαί τους (ειδικά αν χωρίς απόδειξη αρνούνται να πληρώσουν). Είναι θέμα και νοοτροπίας. Οι γιατροί θεωρούν τους εαυτούς τους μικρούς θεούς και δεν θέλουν να "μπλέκουν" με πράγματα τα οποία πρέπει να γινονται από κοινούς θνητούς.. θυμάμαι το 1984 χρειάστηκα να επισκευθώ ένα γιατρό και ένας θείος μου επίσης γιατρός (καθηγητής πανεπιστημίου και ακαδημαικός) μου σύστησε έναν στο Κολωνάκι.. πήγα, εξετάστηκα και όταν τον ρώτησα για την αμοιβή του μου είπε "Στην γραμματέα μου".. βγαίνω στον προθάλαμο και ρωτάω την αμοιβή.. μου λέει (εκείνη την εποχή) "2000 χιλιαδες".. "μάλιστα, παρακαλώ μία απόδειξη" απαντώ... αρχίζει να γράφει απόδειξη και βλέπω στο ποσό να γράφει 500 δραχμές.. βγάζω και γω ενα πεντακοσάρικο και της το δίνω .. μου λέει "τι είναι αυτό" και απαντώ "οτι γράψατε στην απόδειξη".. ακυρώενι την απόδειξη  και μου δίνει την σωστή... Μετά από καιρό βρίσκω τον θειό μου ο οποίος άρχισε να με βρίζει και για μια στιγμή μου λέει "τι νομίζεις ότι είναι ο γιατρός? μπακάλης για να κόβει αποδείξεις?"

Μια και πιάσαμε ιστορίες με γιατρούς.

Για δερματολογικό πρόβλημα πολύ πρόσφατα πήγα σε γιατρό (αναπληρώτρια καθηγήτρια του Αθήνησι) στο Κολωνάκι. Με είδε, μου έκανε κάποια μικροεπέμβαση αλλά δεν ήθελε καν να πάρει χρήματα. Μετά από επιμονή μου μου έδωσε απόδειξη με την κανονική αμοιβή της (εντάξει μέσα στα πλαίσια Κολωνάκι - καθηγήτρια).

Με έστειλε όμως και σε πλαστικό χειρούργο επίσης αναπληρωτή καθηγητή με ιατρείο κάτσε καλά πίσω από την Ηρώδου Αττικού - τι να λέμε τώρα.
Ο οποίος με είδε για μισό λεπτό, μου είπε ότι θα με δει ξανά μετά από τις διακοπές να κανονίσουμε για επέμβαση.
Πάω να φύγω φυσικά σκεπτόμενος ότι δεν υπήρχε θέμα πληρωμής αλλά στην πόρτα με σταματάει η γραμματέας (μία κάργια) και μου λέει: "Η επίσκεψη;; Δεν θα πληρώσετε;;"
Της λέω με έκπληξη "Μαα..... Τι επίσκεψη.... Αφού θα έρθω ξανά για επέμβαση......"
Μου λέει: "Εεεεεε, πληρώνετε τώρα και όταν θα έρθετε ξανά για την επέμβαση θα σας κάνουμε κάποια καλλίτερη τιμή."
Εγώ: "Καλά, αφού είναι έτσι, απόδειξη θα μου δώσετε;"
Γραμματέας: "Είναι απογευματινό ιατρείο και άμα δώσουμε απόδειξη θα μας τα πάρει όλα το Νοσοκομείο. (έτσι ακριβώς είπε, θα μας τα πάρει)"

Απηυδισμένος, έκπληκτος, έβγαλα και της έδωσα το 80άρι. 80 Ευρώ για 30 δευτερόλεπτα. 80 Ευρώ μαύρα.

Και το καλλίτερο: Το πρόβλημα πέρασε μόνο του με την αρχική μικροεπέμβαση.
Ούτε πλαστική χρειάζονταν, ούτε τίποτε.

Το κακό είναι ότι δεν έχω καμία όρεξη να πάω και να του το τρίψω στην μούρη του καριόλη του καθηγητή.

OP
OP
T

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
στους υδραυλικούς και τους τεχνίτες μία είναι η τακτική... κλείνεις συμφωνία και δεν του λές τίποτε περί απόδειξης... μόλις τελειώσει και έρθει για το χρήμα του λές κόψε μιά απόδειξη.. .αυτός θα σου πεί θέλω και 19% ΦΠΑ του λές αντε γαμίσου και του δίνεις αυτά που έχει συμφωνήσει αφού πρώτα αφαιρέσεις τον ΦΠΑ .. ακολούθως τον πετάς έξω από το σπίτι με τις κλωτσιές .. ας πάει να διαμαρτυρηθεί (αν μπορεί)

Επισκέπτης
ξαδελφε μηπως ν' αρχισουμε & το ρουφιανεμα???
ΧΟΥ ρε..
εσυ δεν κλεβεις την εφορια???
απο την νταρια ζητας αποδειξη???
οξω φουστη απο την παραγκα γαμω τον λιλη σου γαμω..

OP
OP
T

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Μια και πιάσαμε ιστορίες με γιατρούς.

Για δερματολογικό πρόβλημα πολύ πρόσφατα πήγα σε γιατρό (αναπληρώτρια καθηγήτρια του Αθήνησι) στο Κολωνάκι. Με είδε, μου έκανε κάποια μικροεπέμβαση αλλά δεν ήθελε καν να πάρει χρήματα. Μετά από επιμονή μου μου έδωσε απόδειξη με την κανονική αμοιβή της (εντάξει μέσα στα πλαίσια Κολωνάκι - καθηγήτρια).

Με έστειλε όμως και σε πλαστικό χειρούργο επίσης αναπληρωτή καθηγητή με ιατρείο κάτσε καλά πίσω από την Ηρώδου Αττικού - τι να λέμε τώρα.
Ο οποίος με είδε για μισό λεπτό, μου είπε ότι θα με δει ξανά μετά από τις διακοπές να κανονίσουμε για επέμβαση.
Πάω να φύγω φυσικά σκεπτόμενος ότι δεν υπήρχε θέμα πληρωμής αλλά στην πόρτα με σταματάει η γραμματέας (μία κάργια) και μου λέει: "Η επίσκεψη;; Δεν θα πληρώσετε;;"
Της λέω με έκπληξη "Μαα..... Τι επίσκεψη.... Αφού θα έρθω ξανά για επέμβαση......"
Μου λέει: "Εεεεεε, πληρώνετε τώρα και όταν θα έρθετε ξανά για την επέμβαση θα σας κάνουμε κάποια καλλίτερη τιμή."
Εγώ: "Καλά, αφού είναι έτσι, απόδειξη θα μου δώσετε;"
Γραμματέας: "Είναι απογευματινό ιατρείο και άμα δώσουμε απόδειξη θα μας τα πάρει όλα το Νοσοκομείο. (έτσι ακριβώς είπε, θα μας τα πάρει)"

Απηυδισμένος, έκπληκτος, έβγαλα και της έδωσα το 80άρι. 80 Ευρώ για 30 δευτερόλεπτα. 80 Ευρώ μαύρα.

Και το καλλίτερο: Το πρόβλημα πέρασε μόνο του με την αρχική μικροεπέμβαση.
Ούτε πλαστική χρειάζονταν, ούτε τίποτε.

Το κακό είναι ότι δεν έχω καμία όρεξη να πάω και να του το τρίψω στην μούρη του καριόλη του καθηγητή.

επρεπε να της πείς . ."αφού θα τα παρει όλα το νοσοκομείο θα πάω να τα καταθέσω εγώ για να σας απαλλάξω και από τον κόπο" και να σηκωθείς να φύγεις...

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom