Νέα

Αντιπροσωπείες αυτοκινήτων = Έλεος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 53
  • Εμφανίσεις 5K
  • Ετικέτες
    αυτοκίνητα
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Επισκέπτης
πηγα πριν κανα 2-3 βδομαδες για service 30000 χιλ σε αμαξι ενος ετους οπου περα απο τα κλασσικα μου αλλαξανε ΤΑΚΑΚΙΑ κ ΔΙΣΚΟΠΛΑΚΕΣ(οντως ειχαν φαγωθει απο  :jerking: μου) κ συνολο μου ειπαν 350 ευρω...μου ειπαν επισης να το ξαναφερω σε κανα δυο βδομαδες για να αλλαξουμε το λουρι ΤΟΥ ΙΜΑΝΤΑ...ωραια λεω ποσο να παει κανα 30αρι ευρω...κ παω πριν λιγες μερες οπου μου ειπαν θα αλλαξουμε κ την ΤΡΟΜΠΑ ΝΕΡΟΥ οποτε συνολο ΤΡΟΜΠΑ ΝΕΡΟΥ Κ ΛΟΥΡΙ= 550 ΕΥΡΩ....Ε-Λ-Ε-Ο-Σ.....το αμαξι ειναι αξιας 12000 επομενως λογικα κ τον αλλο μηνα θα μου πουν να αλλαξω δισκο μετα αμορτισερ οποτε σε κανα χρονο βλεπω να βγαζω αλλο ενα αυτοκινητο...ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ στις αντιπροσωπειες κ νομιζουν οτι θα σε πιασουν κοροιδο....

Επισκέπτης
ΤΩΡΑ το κατάλαβες? Γενικά ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ... ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΥΣ !!!

δηλαδη μεσα σε ενα μηνα να μου φυγει κοντα 1000ευρω μονο στο αυτοκινητο...για την τρομπα κ λουρι δεν τα εδωσα σηκωθηκα κ εφυγα κ βασικα τωρα εχω ψιλοαγχωθει με αυτο το θεμα

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
πηγα πριν κανα 2-3 βδομαδες για service 30000 χιλ σε αμαξι ενος ετους...

Το κακό με τα καινούργια αυτοκίνητα είναι ότι όλο και περισσότερα είναι μηχανολογικά "κλειστά" ώστε να αναγκάζεται ο δυστηχής κάτοχος ν' απευθύνεται ΜΟΝΟΝ στις Αντιπροσωπείες...

Ενώ παλιότερα... αρκούσε να βρεις έναν ΚΑΛΟ ΜΑΣΤΟΡΑ (και μια καβάτζα γι' ανταλλακτικά) και είχες το κεφάλι σου ήσυχο!

pipinolatris12

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Δεκ 2006
Κριτικές
17
Like
12
Πόντοι
1.997
Τι αυτοκίνητο έχεις φίλε?

Επισκέπτης
κ τα ηλεκτρολογικα απο οτι καταλαβαινω ενας μαστορας δεν μπορει να τα ελεγξει οποτε παλι πρεπει να παει καποιος σε αντιροσωπειες
-επισης σε παλια αυτοκινητα μπορει κ στα 150000χιλ κ τακακια να μην αλλαζες τωρα πως τα κανουν ετσι κ απο τον πρωτο χρονο σου λενε οτι κουλο τους ερθει ενας θεος ξερει

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Παλουκάρι η Ρενώ πάντα ειχε μαλακισμένη αντιπροσωπεία.

ΚΑι τώρα που τους την πήρανε οι αυστριακοί όποιος εχει ρενώ θα περάσει άσχημα

Γιατι δεν έπαιρνες ΚΙΑ;

pipinolatris12

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Δεκ 2006
Κριτικές
17
Like
12
Πόντοι
1.997
Φίλε είχε ο αδερφός μου το 1.4.
Οι τύποι στην Ρενώ είναι απατεώνες!
Άσε που με το τέλος της εγγύησης αναγκαστηκε να αλλάξει όλους του πολλαπλασιαστές.
Καιγόταν ο ένας, τον αλλάζανε και με τά από 1 βδομάδα καιγόταν και ο επόμενος.

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
Συνήθως ο κανόνας που βλέπω να ισχύει στην αγορά είναι: φτηνό και προσιτό αμάξι -before sales- και σου γαμώ την μάνα στο κόστος service -after sales- Όσο πιο φτηνό αμάξι στην αρχή τόσο πιο επικίνδυνο να σε γδύνουνε μετά στο συνεργείο.
Προσωπική άποψη δεν έχω, αλλά χθες ένας φίλος που έχει bmw 316 της τελευταίας σειράς, πλήρωσε για το πρώτο service μόλις 150€.

Επισκέπτης
Γιατι δεν έπαιρνες ΚΙΑ;

βασικα ειναι το δευτερο κλιο καθως το ειχα παρει οταν ειχε πρωτοβγει κ επειδη ειχα ενα τρακαρισμα που ευτυχως εφυγα χωρις γρατζουνια λεω δεν βαριεσαι καλη λαμαρινα εχει οποτε θα το ξαναπαρω

duros

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
34
Πόντοι
1
κανεις δεν στενοχωρηθηκε που ο προηγουμενος εισαγωγεας βαρεσε κανονι. Αλλωστε ειχε κλεισει πολλα σπιτια εμπορων του στο παρελθον. Στην κυριολεξια. Τους εγκλωβιζε εμπορικα και τους στραγγαλιζε. Μεχρι και τα σπιτια τους επαιρνε. Κυκλοφορουσε με σκαφος 130 ποδια των 10 εκατομμυριων. Του ριξε λοιπον η επιτροπη ανταγωνισμου ενα προστιμο 12,5 εκ. και καλα να παθει

Επισκέπτης
επισης αλλο φοβερο...ειχε φαγωθει η μια δισκοπλακα κ αλλαξανε κ τις δυο γιατι μου λενε αυτες πανε σετ ενω η αλλη ηταν μια χαρα...τι να πει κανεις...

jammin

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2007
Like
1
Πόντοι
1
επισης αλλο φοβερο...ειχε φαγωθει η μια δισκοπλακα κ αλλαξανε κ τις δυο γιατι μου λενε αυτες πανε σετ ενω η αλλη ηταν μια χαρα...τι να πει κανεις...
αυτο βεβαια ειναι αληθεια. Δεν μπορεις να αλλαξεις μονο τη μια δισκοπλακα

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Λοιπόν. Μουνίλα :

Το Clio toy 06 είναι 16βάλβιδο με 76 ίππους; Ή το 8βάλβιδο με τους 60 Ίππους ;

Λάδια θέλεις στα 15.000 χλμ, ή ένα χρόνο, ότι λήξει πρώτο.
Στα 30.000 θέλεις σέρβις....αλλά μόνο λάδια, και φίλτρα. Τίποτε άλλο.

Ιμάντας χρονισμού στα 30.000 χλμ, δεν χρειάζεται. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή χρειάζεται στα 60.000 ή 4 χρόνια, ότι λήξει πρώτο. Στα νεότερα μοντέλα της εταιρίας, το όριο έχει πάει στα 90.000, και στα 120.000. Μόνο όριο που απομένει είναι τα 4 έτη, λόγω γήρανσης του καουτσούκ του ιμάντα.

Στα 30.000χλμ.....έπρεπε να πάς και να ουρλιάζεις μέχρι να σου άλλάξουν τις δισκόπλακες στην εγγύηση. Το πολύ - πολύ να πλήρωνες τακάκια.

Δεν έπρεπε με τίποτα να παραδεχτείς πως είναι μαλακία σου....εκτός αν ήταν χτύπημα.
Η δεύτερη δισκόπλακα...είναι μεγάλη  συζήτηση για το αν θα έπρεπε να αλλαχτεί ή όχι.
Αν ήταν όντως τέλεια......τα σύγχρονα αυτοκίνητα με abs kai ebv όπως υποθέτω  ότι είναι το Clio σου, έτσι κι αλλιώς ρυθμίζουν συνεχώς το φρενάρισμα ανάλογα με τις συνθήκες. Άρα δεν θα είχες πρόβλημα.

Επίσης: τρόμπες νερού και τα λοιπά του κινητήρα καλύπτονται στη εγγύηση. Στην Renault αν θυμάμαι καλά είναι 2 ή 3 χρόνια χωρίς όριο χιλιομέτρων.
Να πάς και να κάνεις φασαρία.
Είναι παράνομο να σου απαιτούν να πληρώσεις υλικά και εργασίες (και αυτές καλύπτονται), που γράφει στο βιβλίο συντήρησης του οχήματος σου (ναι, το γράφει, άνοιξε το να το διαβάσεις προσεκτικά) ότι καλύπτονται στην εγγύηση.
Όπως επίσης να διαβάσεις το βιλιάράκι για το χρόνο αλλαγής φίλτρων, λαδιών, και ιμαντών.
Τα γράφει και αυτά.
Και μετά να τους το τρίψεις στα μούτρα.

menis

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2006
Like
5
Πόντοι
6
μετα απο σημερινη εξορμηση σε αντιπροσωπειες για αγορα αυτοκινητου ολες μηδεμιας εξαιρουμενης εχουν πληρη αγνοια πανω σε λεπτομερειες κρισιμες για την αγορα αυτοκινητου.ψαχνομαι να αγορασω πολυτεκνικο και κανεις δεν ξερει να μου δοσει απαντησεις!ελεος!!

Επισκέπτης
Λοιπόν. Μουνίλα :

Το Clio toy 06 είναι 16βάλβιδο με 76 ίππους; Ή το 8βάλβιδο με τους 60 Ίππους ;

Λάδια θέλεις στα 15.000 χλμ, ή ένα χρόνο, ότι λήξει πρώτο.
Στα 30.000 θέλεις σέρβις....αλλά μόνο λάδια, και φίλτρα. Τίποτε άλλο.

Ιμάντας χρονισμού στα 30.000 χλμ, δεν χρειάζεται. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή χρειάζεται στα 60.000 ή 4 χρόνια, ότι λήξει πρώτο. Στα νεότερα μοντέλα της εταιρίας, το όριο έχει πάει στα 90.000, και στα 120.000. Μόνο όριο που απομένει είναι τα 4 έτη, λόγω γήρανσης του καουτσούκ του ιμάντα.

Στα 30.000χλμ.....έπρεπε να πάς και να ουρλιάζεις μέχρι να σου άλλάξουν τις δισκόπλακες στην εγγύηση. Το πολύ - πολύ να πλήρωνες τακάκια.

Δεν έπρεπε με τίποτα να παραδεχτείς πως είναι μαλακία σου....εκτός αν ήταν χτύπημα.
Η δεύτερη δισκόπλακα...είναι μεγάλη  συζήτηση για το αν θα έπρεπε να αλλαχτεί ή όχι.
Αν ήταν όντως τέλεια......τα σύγχρονα αυτοκίνητα με abs kai ebv όπως υποθέτω  ότι είναι το Clio σου, έτσι κι αλλιώς ρυθμίζουν συνεχώς το φρενάρισμα ανάλογα με τις συνθήκες. Άρα δεν θα είχες πρόβλημα.

Επίσης: τρόμπες νερού και τα λοιπά του κινητήρα καλύπτονται στη εγγύηση. Στην Renault αν θυμάμαι καλά είναι 2 ή 3 χρόνια χωρίς όριο χιλιομέτρων.
Να πάς και να κάνεις φασαρία.
Είναι παράνομο να σου απαιτούν να πληρώσεις υλικά και εργασίες (και αυτές καλύπτονται), που γράφει στο βιβλίο συντήρησης του οχήματος σου (ναι, το γράφει, άνοιξε το να το διαβάσεις προσεκτικά) ότι καλύπτονται στην εγγύηση.
Όπως επίσης να διαβάσεις το βιλιάράκι για το χρόνο αλλαγής φίλτρων, λαδιών, και ιμαντών.
Τα γράφει και αυτά.
Και μετά να τους το τρίψεις στα μούτρα.

καταρχας σε ευχαριστω για την απαντηση σου

-ειναι 16βαλβιδο με 76 ιππους
-τα λαδια τα αλλαξα στα 15000
-στα 30000 αλλαξα τα φιλτρα κλπ αλλα επειδη ακουγα καιρο τον ηχο που ακουγονταν απο την επαφη μεταλλου με δισκοπλακα κ δεν το πηγαινα καθως ειναι το πρωτο μου αμαξι γι αυτο λεω μαλακια μου
-για τον ιμαντα κ εγω τον βλεπω λιγο φαγωμενο οχι οτι ξερω αλλα για καλλου κ για κακκου ελπιζω μεχρι την τεταρτη να μην κοπει κ εχουμε κ τιποτα ιστοριες χειροτερες
-για τις δισκοπλακες να σου πω δεν ειμαι σιγουρος εαν ειναι μεσα στην εγγυηση αλλα θα το ψαξω
-τελικα τωρα που πηρα κ εκανα φασαρια ναι μου ειπαν ειναι στην εγγυηση αλλα οταν ειχα παει καναν τις κινεζες

για το βιβλιαρακι κ τι ειναι μεσα στην εγγυηση εχεις δικιο θα κατσω να το διαβασω για να ξερω τι γινεται ευχαριστω κ παλι παντως

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
καταρχας σε ευχαριστω για την απαντηση σου

-ειναι 16βαλβιδο με 76 ιππους
-τα λαδια τα αλλαξα στα 15000
-στα 30000 αλλαξα τα φιλτρα κλπ αλλα επειδη ακουγα καιρο τον ηχο που ακουγονταν απο την επαφη μεταλλου με δισκοπλακα κ δεν το πηγαινα καθως ειναι το πρωτο μου αμαξι γι αυτο λεω μαλακια μου
-για τον ιμαντα κ εγω τον βλεπω λιγο φαγωμενο οχι οτι ξερω αλλα για καλλου κ για κακκου ελπιζω μεχρι την τεταρτη να μην κοπει κ εχουμε κ τιποτα ιστοριες χειροτερες
-για τις δισκοπλακες να σου πω δεν ειμαι σιγουρος εαν ειναι μεσα στην εγγυηση αλλα θα το ψαξω
-τελικα τωρα που πηρα κ εκανα φασαρια ναι μου ειπαν ειναι στην εγγυηση αλλα οταν ειχα παει καναν τις κινεζες

για το βιβλιαρακι κ τι ειναι μεσα στην εγγυηση εχεις δικιο θα κατσω να το διαβασω για να ξερω τι γινεται ευχαριστω κ παλι παντως

Αν είναι λίγο φαγωμένος....ίσως να είναι φυσιολογικό. Μπορεί να μην χρειάζεται η αλλάγή,και να στο είπαν δοκιμάζοντας μήπως τσιμπήσεις.
Αν έχει φόβο να κόψει.....να ζητήσεις κάλυψη στην εγγύηση. Δεν δικαιολογείται σε τόσα λίγα χλμ. Δεν έχεις κάτι να  χάσεις, .........μάλλον θα κερδίσεις τουλάχιστον ένα μέρος της αξίας της επισκευής.

Να μην δέχεσαι καμιά αλλαγή για όσο το αμάξι είναι στην εγγύση.......με χρέωση δική σου.

Πέρα απο υλικά των σέρβις (λάδια - φίλτρα - υγρά - μπουζί-καθαριστήρες) και αναλώσιμα που θα φαγωθούν ίσως από δική σου κακή ή κανονική χρήση (τακάκια-σιαγώνες- λάμπες-δίσκος συμπλέκτη ).
Οτιδήποτε άλλο καλύπτεται απο εγγύηση.
Εκτός αν εμφανώς το έχεις χτυπήσει ή σπάσει....δηλαδή καθαρά δικό σου λάθος.

Μη μασήσεις.
Και περιμένω το 20 % από ότι θα δηλώσεις ειλικρινώς ότι γλύτωσες εξαιτίας της συνδρομής μου.

:rockon:  :2funny: :2funny: :2funny: :rockon:

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Και να αλλάξεις αντιπροσωπεία.....αυτοί είναι απατεώνες....δεν  δικαιολογούνται με τίποτα αυτά που προσπάθησαν να σου φορτώσουν.Πες μου αν θες σε πμ (όχι δημόσια ε ;;; )....ποιά είναι....μάλλον έχω κάποια πολύ καλύτερη να σου  προτείνω.
:grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom