Νέα

Αντικαπνιστές Vs Kαπνιστές-Η Τελική Αναμέτρηση

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Eιστε Υπερ η Κατα της Εφαρμογης Του Νομου

• Υπερ

Ψήφοι: 177 67,3%
  • Κατα

Ψήφοι: 86 32,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    263

SheFucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Νοε 2018
Κριτικές
11
Like
2.691
Πόντοι
746
Οτι καλυτερο να βλεπεις τα πρεζακια του καπνιστες να ρουφανε καπνο στο κρυο. Πολιτες Β κατηγοριας
Πίστεψε με, δεν αισθανθούμε Β κατηγορίας. Καπνίζω στο κότερο μου και δεν ασχολούμαι με το θέμα. -  Έχω δικαίωμα να καπνίζω, έχεις δικαίωμα να μη καπνίζεις – και δεν σε πιέζω να καπνίζεις εσύ, λόγο ότι καπνίζω εγώ. Αντιθέτως εσύ με πιέζεις να μη καπνίζω. Γιατι

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Like
7.968
Πόντοι
1.206
πόσο χοντρος μαλακας μπορει να εισαι στο ιδιο ποστ που αναφερεσαι σε ΧΙΛΙΑΔΕΣ νεκρους κάθε χρονο να σε νοιαζουν τα λεφτα.

αμα σου δωσουμε όλα τα λεφτα του αντικαπνιστικου δεχεσαι να πεθανεις από το τσιγαρο αρχιμαλακα?
απο το μακελειο θεμα ειναι  τρισμαλακα    αιντε γιδι

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
Πάντως αν ενδιαφέρονταν πραγματικά για την υγεία,
ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΝ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΠΝΟΥ
και έκλειναν τις καπνοβιομηχανίες.
Και φυσικά απαγόρευαν πώληση τσιγάρων.

Και τέλος.

Αλλά παίρνουν πολύ χρήμα από φόρους τσιγάρων.
Οι καπνοβιομηχανίες, είναι μεγάλοι παίκτες, δεν τους κοντράρει κανείς πολιτικός πουθενά.

ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΝΙΣΜΑ, πολύ χρήσιμος.
Πεθαίνουν πριν πάρουν συντάξεις.

Και η νοσηλεία φθηνή.

Στο θείο μου, με 48 χρόνια ΤΕΒΕ, έδωσαν ένα κρεβάτι για 15 μέρες ... και του έδιναν  παρακεταμόλη
και μερικούς ορούς ....
ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΟΣΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.

Τους κόστισε πολύ φθηνά ο θάνατός του !!!!

dCorso

Μέγας
Εγγρ.
8 Μαΐ 2015
Κριτικές
33
Like
7.369
Πόντοι
4.746
Μαγκες ο καπνος αποδεδειγμενα κανει κακο στην υγεια, αρα μην το ψαχνουμε.. Δεν μπορει αυτος που καπνιζει σε εναν κλειστο χωρο να επιβαλει με τον τροπο του, ο διπλανος του να εισπνεει τον καπνο του(=καρκινος) αντι για οξυγονο

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Like
7.968
Πόντοι
1.206
να μην το ποσταρες,
όταν το ποσταρεις ετσι φαινεται ότι το ενστερνιζεσαι
ολα τα θεματα ειναι απο το μακελειο η και απο αλλα  sites

για να μην γινονται στραβες απο εδω και περα θα αναφερω ονομασια μετα το κειμενο

ss21

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2005
Like
58
Πόντοι
1
Μαγκες ο καπνος αποδεδειγμενα κανει κακο στην υγεια, αρα μην το ψαχνουμε.. Δεν μπορει αυτος που καπνιζει σε εναν κλειστο χωρο να επιβαλει με τον τροπο του, ο διπλανος του να εισπνεει τον καπνο του(=καρκινος) αντι για οξυγονο
1) Το καταλαβαίνω όταν σε αυτόν τον κλειστό χώρο που αναφέρεις είναι "ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ" να πηγαίνει ο αντικαπνιστής. Αν είναι δηλαδή χώρος εργασίας, δημόσια υπηρεσία κτλ. Όταν όμως είναι χώρος διασκέδασης ο αντικαπνιστής μπορεί να μην πάει ή απλά να διαλέξει άλλο μαγαζί στο οποίο δεν καπνίζουν.
2) Όταν εγώ είμαι ιδιοκτήτης μια επιχείρησης δεν μπορείς να μου απαγορεύεις το τι θα κάνω εγώ ή οι πελάτες μου μέσα στο μαγαζί μου. Από τη στιγμή που δε συμβαίνει κάτι παράνομο μέσα στο μαγαζί και συμβαίνει απλά κάτι βλαβερό (όπως είναι το κάπνισμα) ο καθένας έχει την επιλογή να μην μπει. Σαν ιδιοκτήτης bar πουλάω διασκέδαση και το τι είδους διασκέδαση πουλάω την ορίζουν οι πελάτες μου και εγώ. Όσο αυτό που συμβαίνει στο μαγαζί είναι νόμιμο δεν μπορεί κανένας να μου πει τι θα είναι αυτό. Είναι σαν πάω σαν πελάτης στο Ice Bar στη Στοκχόλμη και να απαιτώ να ανοίξουν τη θέρμανση γιατί μπορεί εγώ να πάθω πνευμονία από το πολύ κρύο.
3) Ας δημιουργήσουν οι ιδιοκτήτες bar μαγαζιά στα οποία απαγορεύουν το κάπνισμα και να δουν τι πελατεία θα έχουν. Αν είναι τόσοι πολλοί οι αντικαπνιστές όπως λένε δε θα υπάρχει πρόβλημα. Μια χαρά πελατεία θα έχουν. Όπως θυμάσαι όμως την τελευταία φορά που έγινε προσπάθεια να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος πριν από πολλά χρόνια δε συνέβη αυτό. Στη γειτονιά μου τα bar που τήρησαν το νόμο άδειασαν.
4) Έχω ενστάσεις για το πόσο βλαβερό είναι το παθητικό κάπνισμα. Ένας καπνιστής ρουφάει ΟΛΟ τον καπνό από όλα τα τσιγάρα που καπνίζει όλη την ημέρα σαν ενεργητικός καπνιστής ΣΥΝ ότι καπνό εισπνέουν και οι υπόλοιπο που δεν καπνίζουν σαν παθητικός καπνιστής. Και όμως για να εμφανίσει κάποιο πρόβλημα υγείας περνάνε 20-30 χρόνια Έχω απορία πόσο βλαβερό μπορεί να είναι για κάποιον να εισπνέει μόνο μια ελάχιστη ποσότητα καπνού από αυτόν που αιωρείται και μάλιστα μόνο για 10 ώρες την εβδομάδα που βρίσκεται σε bar. Μπορεί να είναι βλαβερό αλλά πόσο? Γιατί αυτό το "πόσο" είναι που έχει σημασία. Πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγα να σταματήσεις να οδηγείς το αυτοκίνητό σου στην Αθήνα γιατί μου μολύνεις το περιβάλλον και μου δημιουργείς πρόβλημα υγείας (Σημ. Η Αθήνα έχει από τις πιο μολυσμένες ατμόσφαιρες στην Ευρώπη). Δε θα μου έλεγες "Να πας να γαμηθείς. Αν δε σου αρέσει να μετακομίσεις στην επαρχία."? Γιατί όταν εγώ σου λέω "Πήγαινε σε άλλο bar" σου φαίνεται περίεργο.

Για να καταλήξω υπάρχουν πάρα πολλές δραστηριότητες στη ζωή μας που εμπεριέχουν κάποιον κίνδυνο. Από τη στιγμή που ο πολίτης έχει μια "εύκολη" επιλογή να κάνει κάτι που θα τον βγάλει από αυτόν τον κίνδυνο, αυτές οι δραστηριότητες δεν απαγορεύονται. Δεν μπορεί να έρχεται το κράτος κάθε φορά για να μας υπαγορεύει το πώς θα ζούμε. Δε θα υποχρεώσουμε τα McDonalds να φτιάχνουν υγιέστερο φαγητό. Απλά να φας αλλού.

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Like
7.968
Πόντοι
1.206
Καταστηματάρχες: Ο αντικαπνιστικός νόμος έριξε τον τζίρο έως και 60%

Για σημαντική πτώση του τζίρου στα καταστήματά τους το πρώτο Σαββατοκύριακο της πλήρους εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, κάνουν λόγο οι ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων.

Σε προάστια της Αττικής οι επιχειρηματίες είδαν τα έσοδα τους μειωμένα έως και 60%-70% την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, όπως λέει στο insider.gr, ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Ο κ. Καββαθάς επισημαίνει ότι τις πρώτες μέρες εφαρμογής του νόμου, ο κόσμος προσπαθεί ακόμα να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και αρκετοί ήταν εκείνοι που προτίμησαν να μη βγουν. Σύμφωνα με τα πρώτα μηνύματα που έλαβε η Ομοσπονδία από επιχειρηματίες, όπως λέει, η κίνηση σε καφέ και εστιατόρια ήταν μειωμένη την Παρασκευή και το Σάββατο ενώ σε κάποιες περιοχές εκτός του κέντρου της Αθήνας η εικόνα ήταν απογοητευτική.

Αναφορικά με τους ελέγχους και τα πρόστιμα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων επανέλαβε ότι ο νόμος, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, έχει ασάφειες. Σημειώνει παράλληλα πως τα περισσότερα πρόστιμα που κόπηκαν τις πρώτες μέρες είχαν σχέση με το ποιος χώρος θεωρείται εξωτερικός και ποιος όχι.

Ο κ. Καββαθάς τόνισε παράλληλα ότι η Ομοσπονδία θα επιδιώξει τις επόμενες μέρες συνάντηση με τα αρμόδια υπουργεία ώστε να υπάρξουν οι σχετικές διευκρινίσεις.

Πηγή: Reader.gr

spyros21athens

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2015
Like
903
Πόντοι
81
Ναι τύποι τωρα θυμηθήκατε όλοι τον αντικαπνιστικο... Ρουφιάνοι και υποκριτές μια ζωή... Σας πετάνε ένα μπαλάκι και σεις παίζετε πινκ πονκ... Όλες αυτές οι μαλακιες που τρώτε επεξεργασμενα κρέατα σογιες καλαμπόκια δεν σας πείραξανε ποτέ... Τα καυσαέρια που αναπνέετε δεν σας πείραξανε.... Ο καπνός του τσιγάρου μου σας πείραξε... Επειδή έτσι σας υποδειξανε...

spyros21athens

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2015
Like
903
Πόντοι
81
Προφανώς και δεν είστε υποχρεωμένοι να ρουφάτε τον καπνό μου πραγματικά το σέβομαι... Δεν μπορείς όμως να βγάζεις νόμο για γενική απαγόρευση του καπνίσματος...και στην Ελλάδα κιόλας...Το πιανετε?? Υπάρχουν λύσεις άμα θέλει η κυβέρνηση για να ναι και οι 2 πλευρές ευχαριστημένες

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.809
Πόντοι
216
Πάντως αν ενδιαφέρονταν πραγματικά για την υγεία,
ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΝ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΠΝΟΥ
και έκλειναν τις καπνοβιομηχανίες.
Και φυσικά απαγόρευαν πώληση τσιγάρων.

Και τέλος.

Αλλά παίρνουν πολύ χρήμα από φόρους τσιγάρων.
Οι καπνοβιομηχανίες, είναι μεγάλοι παίκτες, δεν τους κοντράρει κανείς πολιτικός πουθενά.

ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΝΙΣΜΑ, πολύ χρήσιμος.
Πεθαίνουν πριν πάρουν συντάξεις.

Και η νοσηλεία φθηνή.

Στο θείο μου, με 48 χρόνια ΤΕΒΕ, έδωσαν ένα κρεβάτι για 15 μέρες ... και του έδιναν  παρακεταμόλη
και μερικούς ορούς ....
ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΟΣΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.

Τους κόστισε πολύ φθηνά ο θάνατός του !!!!

Σωστός.
Όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται, αλλά στήνουν και κώλο στις μεγάλες επιχειρήσεις.
Π.χ. το ηλεκτρονικό τσιγάρο που για πολλούς πλέον θεωρείται ασφαλέστερη επιλογή και είχε τρομερή άνοδο του έκοψαν τη δυναμική επιβάλλοντάς του ειδικό φόρο (αντιμετωπίζοντάς το σαν το συμβατικό ουσιαστικά).
Ο νόμος μπήκε σε εφαρμογή όλως τυχαίως τις επόμενες μέρες ΑΦΟΥ ο Παπαστράτος λάνσαρε το δικό του IQOS που είναι εξίσου καρκίνος με το κανονικό. Καμία διαβούλευση εννοείται, στ' αρχίδια τους για τα όποια οφέλη στην υγεία των Ελλήνων.

Διαγραμμένο μέλος 85965

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2010
Κριτικές
5
Like
1.328
Πόντοι
216
Θάνατος σε όλους τους καπνιστές που αναγκάζουν τους γύρω τους να εισπνεουν καπνό τους
Ρουφηχτε καπνο και ψωλες εξω στο κρυο σκουπίδια
Ειστε Οι τελευταίοι των τελευταίων

Διαγραμμένο μέλος 85965

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2010
Κριτικές
5
Like
1.328
Πόντοι
216
Πίστεψε με, δεν αισθανθούμε Β κατηγορίας. Καπνίζω στο κότερο μου και δεν ασχολούμαι με το θέμα. -  Έχω δικαίωμα να καπνίζω, έχεις δικαίωμα να μη καπνίζεις – και δεν σε πιέζω να καπνίζεις εσύ, λόγο ότι καπνίζω εγώ. Αντιθέτως εσύ με πιέζεις να μη καπνίζω. Γιατι
Ποιο κοτερο βρε κακομοίρη!
Πιπες απο τραβελια στην καβαλας παίρνεις για 5 ευρώ

Εγγρ.
5 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
66
Πόντοι
1
Το ζούσα όλα τα χρόνια που κατοικοεδρεύω σε αυτόν τον πλανήτη, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν την έκταση της ζημιάς. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι η νικοτίνη εκτός από την απόλυτη εξάρτηση δημιουργεί τέτοια διαστρέβλωση της αντίληψης της πραγματικότητας  ή αυτό που λέμε της κοινής λογικής.

Διαβάζω και παρακολουθώ τις τελευταίες βδομάδες στα μμε για τα ποιο απίθανα επιχειρήματα του - ας μου επιτραπεί να το ονομάσω - "καπνιστικού τόξου" όπως :

- Δικαίωμα στην ελευθερία του ατόμου.

- Δικαιώματα των επιχειρήσεων διότι θα κλείσουν.

- Δικαιώματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που θα κλείσουν (το ισχυρίζονται και με βεβαιότητα).

- Φασιστικοί νόμοι και διατάγματα.

- Αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

- Δικαιώματα των επιχειρηματιών να καθορίζουν εάν τα μαγαζιά τους θα απευθύνονται σε καπνιστές ή μη-καπνιστές.

- Φοροεισφορές λόγω του καπνού που καλύπτουν και την νοσηλεία (διότι για ίαση ποιός έχει τ'αρχίδια να μιλήσει) εάν και εφ'όσον ασθενήσουμε από το κάπνισμα.

- Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Αφού μας κόβουν το φουμάρισμα να κόψουμε το φαγητό στου χοντρούς για εκδίκηση (λυπάμαι τον χοντρό που είναι και καπνιστής).

- Με υποχρεώνουν να ψοφήσω στο κρύο γιατί δεν με αφήνουν να καπνίσω μέσα τον χειμώνα.

- Μα εμείς δεν υποχρεώνουμε κανέναν μη καπνίζοντα να καπνίσει, εκείνοι γιατί να μας υποχρεώνουν να μην καπνίζουμε.

- Μία απόλαυση μας έχει μείνει μέσα σε όλες τις δυσκολίες.

- Εγώ έχω κάνει συμβόλαιο με τον Θεό, Αλλάχ, Βούδα, Μανιτού, Στήβεν Χώκιν, Βελζεβούλ, Μαρίκα την γελάδα (για τους ινδουϊστές), ΜΑΤΣ (για τους τέκτονες), Ακροκέραμο (για τους αρχι-τέκτονες), Μπουζόκλειδο (για τους μηχανικάρες)  κλπ κλπ ότι ΕΓΩ δεν θα πάθω ΠΟΤΕ καρκίνο λόγω καπνίσματος και θα ζήσω να απολαμβάνω το τσιγαράκι μου μέχρι να μην μου σηκώνεται πλέον η πούτσα οπότε και μετά μπορώ να φύγω από αυτόν τον κόσμο ήρεμος.  ΠΡΟΣΟΧΗ , αυτή την σκέψη δεν την λένε αλλά 100%  όλοι την έχουν μέσα στο μυαλό τους.

- Ξέρω 1,2,...102  άτομα που έπαθαν καρκίνο και δεν κάπνιζαν ποτέ τους.

- Το ανάλγητο κράτος νομιμοποιεί την ρουφιανιά.

- Οι αντικαπνιστές (ΠΡΟΣΟΧΗ όχι οι μη-καπνιστές) χαίρονται με την δυστυχία μας.

- Οι αντικαπνιστές είναι ρουφιάνοι.

- Εδώ είναι Ελλαδάρα (παλιά λέγανε εδώ είναι Ανατολή ή εδώ είναι Βαλκάνια αλλά δεν τους βγαίνει πλέον) οπότε έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε ότι μας καυλώσει.

- Έχουμε καυσαέριο στις πόλεις, το τσιγάρο μας πείραξε ;

- Έκλασε η χοντρή από τον δεύτερο όροφο, το τσιγάρο μας πείραξε. Να απαγορέψουμε στην χοντρή να τρώει φασολάδα αφού εμάς δεν μας αφήνουν να καπνίζουμε.

- Μας ταϊζουν μεταλλαγμένα της Μοσάντο, το τσιγαράκι που είναι και αγνό προϊόν μας απαγορεύουν ;

- Μας ψεκάζουν με αεροπλάνα, το τσιγαράκι τους πείραξε ;

- Μπουζούκια χωρίς ντουμάνι δεν λέει ρε φίλε.

- Τζόγος χωρίς ντουμάνι δεν λέει ρε φίλε.

- Μετά το φαγητό ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ένα τσιγαράκι ρε φίλε για την χώνεψη.

- Μεταξύ πρώτου και δεύτερου πιάτου στο φαγητό ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ένα τσιγαράκι ρε φίλε για την όρεξη.

- Μα καφές χωρίς τσιγάρο που ακούστηκε ; Μέχρι και οι ινδιάνοι που καλλιεργούσαν τον καφέ, καλλιεργούσαν και τον καπνό, άρα κάτι περισσότερο θα γνώριζαν.

- Οι μη καπνιστές να καθίσουν σπίτια τους. Κανείς δεν τους υποχρεώνει να πάνε για καφέ, ποτό, φαγητό,  διασκέδαση  κλπ.

- Όσοι ενοχλούνται από τον καπνό να πηγαίνουν σε μαγαζιά που απαγορεύεται το κάπνισμα. Στ'αρχίδια μου εάν ο κάτοικος του Βόλου πρέπει να πάει στην Κομοτηνή γιατί εκεί υπάρχει το μοναδικό μεζεδοπωλείο που ο ιδιοκτήτης απαγόρευε το κάπνισμα γιατί του το είχε κόψει ο γιατρός και ζήλευε τους καπνιστές.

- Μα ποτό στο μπαρ χωρίς τσιγάρο γίνεται ;

- Μα καμάκι στο γκομενάκι χωρίς την τσιγαριά στο στόμα  (αλά Φούντας, Κούρκουλος κλπ) γίνεται ;

- Μα εγώ εάν δεν καπνίσω δεν μπορώ να συγκεντρωθώ στην δουλειά μου, έχω νεύρα.

Θα μπορούσα να γεμίσω τόμους ολόκληρους.   Φυσικά το πόσο αίολα αλλά και έωλα είναι όλα αυτά τα επιχειρήματα μπορεί να το κατανοήσει και μία αμοιβάδα εφόσον όμως το μοναδικό κύτταρο από το οποίο αποτελείται ο οργανισμός της δεν έχει εκτεθεί στην επίδραση της νικοτίνης.  
Έχει νόημα η αντιπαράθεση και ο διάλογος επάνω σε τέτοια επιχειρήματα ; Προσωπικά εκτιμώ, κανένα νόημα δεν υπάρχει.  

Από την άλλη έχουμε  -ας μου επιτραπεί πάλι η έκφραση-  το  "αντίκαπνιστικό τόξο" με πολύ λιγότερα  επιχειρήματα του τύπου  :

- Κουφάλες τόσα χρόνια μας κάνατε τον βίο αβίωτο, τώρα έρχονται κρεμάλες.

- Θα σας ρουφιανεύουμε μέχρι να μην μπορείτε να ξεμυτίσετε από τα λαγούμια σας.

- Βρωμάνε τα ρούχα μου όταν πάω σε κάποιο μαγαζί που καπνίζουν.

- Λευτεριά στην φούντα - κάτω ο καπνός.

Είναι νομίζω κατανοητό ότι εάν εξαιρέσουμε κάποιες ψυχοπαθολογικές περιπτώσεις αντικαπνιστών ότι και μία αμοιβάδα (με την γνωστή προϋπόθεση που αναφέραμε προηγούμενα) μπορεί να κατανοήσει ότι όλοι αυτοί απλά τρολλάρουν τους καπνιστές και σπάνε πλάκα με τον πόνο τους.

Έχει νόημα αυτό το τρολλάρισμα ; Μπορεί να φαίνεται ακίνδυνο αρχικά, αλλά μπορεί εν δυνάμει να οδηγήσει σε καταστάσεις εικονομαχίας - εικονολατρίας.  

Τέλος έχουμε και μία τρίτη κατηγορία που δεν μπορώ να την εντάξω σε κάποιο "τόξο" διότι αποτελείται από μη-καπνιστές, πρώην-καπνιστές και νυν-καπνιστές όπου παραθέτει ένα και μοναδικό επιχείρημα.

- Είναι θέμα προστασίας ενός υπέρτερου αγαθού που ονομάζεται δημόσια υγεία (καπνιστών και μη) η απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους.

Έχει βάση ένα τέτοιο επιχείρημα; Ας το αποφασίσει η αμοιβάδα (και η καπνισμένη αλλά και η άκαπνη)  

Πόλεμος επιχειρημάτων καπνιστών vs ( αντικαπνιστών + λοιπές δυνάμεις ) λοιπόν.  

Για γέλια και για πολλά κλάματα.  

Χωρίς νόημα και ουσία διότι απλά δεν υπάρχει κοινό μέτρο μεταξύ τους.  

Σαν να γίνεται διάλογος μεταξύ Κωφών - Τυφλών - Μουγκών.

Θα συνεχίσω να απολαμβάνω αυτό το σουρεαλιστικό θέατρο στα διαστήματα που δεν βρίσκομαι στο αντικαρκινικό νοσοκομείο για να συμπαρασταθώ ηθικά σε δύο πολύ καλούς φίλους που "συμπτωματικά" και οι δύο ξεκίνησαν το κάπνισμα πριν συμπληρώσουν τα 12 και "συμπτωματικά" και οι δύο διαγνώστηκαν πριν 1,5 μήνα με καρκίνο του πνεύμονα που έχει ήδη κάνει μεταστάσεις.

Εντελώς "συμπτωματικά" και οι δύο μου είπαν το επιχείρημα "...μα γνώριζα έναν γέρο 100 ετών που καπνίζε 3 πακέτα την ημέρα, και 1-2-3-...13 που πέθαναν από καρκίνο χωρίς να καπνίζουν". Δεν δοκίμασα καν να αντικρούσω το επιχείρημά τους σεβόμενος τον Γολγοθά που ανεβαίνουν αυτοί και οι οικογένειές τους και άλλαξα την κουβέντα σε ποιο ανώδυνα ποδοσφαιρικά/πολιτικά θέματα.  

Σημείωση : Τώρα δεν καπνίζουν διότι αν και οι γιατροί δεν τους το απαγόρεψαν , απλά οι ίδιοι δεν έχουν το κουράγιο να καπνίσουν πλέον.   :'( :'( :'(

giorgos.k

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Αυγ 2007
Κριτικές
23
Like
345
Πόντοι
1.520
Το ζούσα όλα τα χρόνια που κατοικοεδρεύω σε αυτόν τον πλανήτη, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν την έκταση της ζημιάς. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι η νικοτίνη εκτός από την απόλυτη εξάρτηση δημιουργεί τέτοια διαστρέβλωση της αντίληψης της πραγματικότητας  ή αυτό που λέμε της κοινής λογικής.

Διαβάζω και παρακολουθώ τις τελευταίες βδομάδες στα μμε για τα ποιο απίθανα επιχειρήματα του - ας μου επιτραπεί να το ονομάσω - "καπνιστικού τόξου" όπως :

- Δικαίωμα στην ελευθερία του ατόμου.

- Δικαιώματα των επιχειρήσεων διότι θα κλείσουν.

- Δικαιώματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που θα κλείσουν (το ισχυρίζονται και με βεβαιότητα).

- Φασιστικοί νόμοι και διατάγματα.

- Αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

- Δικαιώματα των επιχειρηματιών να καθορίζουν εάν τα μαγαζιά τους θα απευθύνονται σε καπνιστές ή μη-καπνιστές.

- Φοροεισφορές λόγω του καπνού που καλύπτουν και την νοσηλεία (διότι για ίαση ποιός έχει τ'αρχίδια να μιλήσει) εάν και εφ'όσον ασθενήσουμε από το κάπνισμα.

- Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Αφού μας κόβουν το φουμάρισμα να κόψουμε το φαγητό στου χοντρούς για εκδίκηση (λυπάμαι τον χοντρό που είναι και καπνιστής).

- Με υποχρεώνουν να ψοφήσω στο κρύο γιατί δεν με αφήνουν να καπνίσω μέσα τον χειμώνα.

- Μα εμείς δεν υποχρεώνουμε κανέναν μη καπνίζοντα να καπνίσει, εκείνοι γιατί να μας υποχρεώνουν να μην καπνίζουμε.

- Μία απόλαυση μας έχει μείνει μέσα σε όλες τις δυσκολίες.

- Εγώ έχω κάνει συμβόλαιο με τον Θεό, Αλλάχ, Βούδα, Μανιτού, Στήβεν Χώκιν, Βελζεβούλ, Μαρίκα την γελάδα (για τους ινδουϊστές), ΜΑΤΣ (για τους τέκτονες), Ακροκέραμο (για τους αρχι-τέκτονες), Μπουζόκλειδο (για τους μηχανικάρες)  κλπ κλπ ότι ΕΓΩ δεν θα πάθω ΠΟΤΕ καρκίνο λόγω καπνίσματος και θα ζήσω να απολαμβάνω το τσιγαράκι μου μέχρι να μην μου σηκώνεται πλέον η πούτσα οπότε και μετά μπορώ να φύγω από αυτόν τον κόσμο ήρεμος.  ΠΡΟΣΟΧΗ , αυτή την σκέψη δεν την λένε αλλά 100%  όλοι την έχουν μέσα στο μυαλό τους.

- Ξέρω 1,2,...102  άτομα που έπαθαν καρκίνο και δεν κάπνιζαν ποτέ τους.

- Το ανάλγητο κράτος νομιμοποιεί την ρουφιανιά.

- Οι αντικαπνιστές (ΠΡΟΣΟΧΗ όχι οι μη-καπνιστές) χαίρονται με την δυστυχία μας.

- Οι αντικαπνιστές είναι ρουφιάνοι.

- Εδώ είναι Ελλαδάρα (παλιά λέγανε εδώ είναι Ανατολή ή εδώ είναι Βαλκάνια αλλά δεν τους βγαίνει πλέον) οπότε έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε ότι μας καυλώσει.

- Έχουμε καυσαέριο στις πόλεις, το τσιγάρο μας πείραξε ;

- Έκλασε η χοντρή από τον δεύτερο όροφο, το τσιγάρο μας πείραξε. Να απαγορέψουμε στην χοντρή να τρώει φασολάδα αφού εμάς δεν μας αφήνουν να καπνίζουμε.

- Μας ταϊζουν μεταλλαγμένα της Μοσάντο, το τσιγαράκι που είναι και αγνό προϊόν μας απαγορεύουν ;

- Μας ψεκάζουν με αεροπλάνα, το τσιγαράκι τους πείραξε ;

- Μπουζούκια χωρίς ντουμάνι δεν λέει ρε φίλε.

- Τζόγος χωρίς ντουμάνι δεν λέει ρε φίλε.

- Μετά το φαγητό ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ένα τσιγαράκι ρε φίλε για την χώνεψη.

- Μεταξύ πρώτου και δεύτερου πιάτου στο φαγητό ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ένα τσιγαράκι ρε φίλε για την όρεξη.

- Μα καφές χωρίς τσιγάρο που ακούστηκε ; Μέχρι και οι ινδιάνοι που καλλιεργούσαν τον καφέ, καλλιεργούσαν και τον καπνό, άρα κάτι περισσότερο θα γνώριζαν.

- Οι μη καπνιστές να καθίσουν σπίτια τους. Κανείς δεν τους υποχρεώνει να πάνε για καφέ, ποτό, φαγητό,  διασκέδαση  κλπ.

- Όσοι ενοχλούνται από τον καπνό να πηγαίνουν σε μαγαζιά που απαγορεύεται το κάπνισμα. Στ'αρχίδια μου εάν ο κάτοικος του Βόλου πρέπει να πάει στην Κομοτηνή γιατί εκεί υπάρχει το μοναδικό μεζεδοπωλείο που ο ιδιοκτήτης απαγόρευε το κάπνισμα γιατί του το είχε κόψει ο γιατρός και ζήλευε τους καπνιστές.

- Μα ποτό στο μπαρ χωρίς τσιγάρο γίνεται ;

- Μα καμάκι στο γκομενάκι χωρίς την τσιγαριά στο στόμα  (αλά Φούντας, Κούρκουλος κλπ) γίνεται ;

- Μα εγώ εάν δεν καπνίσω δεν μπορώ να συγκεντρωθώ στην δουλειά μου, έχω νεύρα.

Θα μπορούσα να γεμίσω τόμους ολόκληρους.  Φυσικά το πόσο αίολα αλλά και έωλα είναι όλα αυτά τα επιχειρήματα μπορεί να το κατανοήσει και μία αμοιβάδα εφόσον όμως το μοναδικό κύτταρο από το οποίο αποτελείται ο οργανισμός της δεν έχει εκτεθεί στην επίδραση της νικοτίνης. 
Έχει νόημα η αντιπαράθεση και ο διάλογος επάνω σε τέτοια επιχειρήματα ; Προσωπικά εκτιμώ, κανένα νόημα δεν υπάρχει. 

Από την άλλη έχουμε  -ας μου επιτραπεί πάλι η έκφραση-  το  "αντίκαπνιστικό τόξο" με πολύ λιγότερα  επιχειρήματα του τύπου  :

- Κουφάλες τόσα χρόνια μας κάνατε τον βίο αβίωτο, τώρα έρχονται κρεμάλες.

- Θα σας ρουφιανεύουμε μέχρι να μην μπορείτε να ξεμυτίσετε από τα λαγούμια σας.

- Βρωμάνε τα ρούχα μου όταν πάω σε κάποιο μαγαζί που καπνίζουν.

- Λευτεριά στην φούντα - κάτω ο καπνός.

Είναι νομίζω κατανοητό ότι εάν εξαιρέσουμε κάποιες ψυχοπαθολογικές περιπτώσεις αντικαπνιστών ότι και μία αμοιβάδα (με την γνωστή προϋπόθεση που αναφέραμε προηγούμενα) μπορεί να κατανοήσει ότι όλοι αυτοί απλά τρολλάρουν τους καπνιστές και σπάνε πλάκα με τον πόνο τους.

Έχει νόημα αυτό το τρολλάρισμα ; Μπορεί να φαίνεται ακίνδυνο αρχικά, αλλά μπορεί εν δυνάμει να οδηγήσει σε καταστάσεις εικονομαχίας - εικονολατρίας. 

Τέλος έχουμε και μία τρίτη κατηγορία που δεν μπορώ να την εντάξω σε κάποιο "τόξο" διότι αποτελείται από μη-καπνιστές, πρώην-καπνιστές και νυν-καπνιστές όπου παραθέτει ένα και μοναδικό επιχείρημα.

- Είναι θέμα προστασίας ενός υπέρτερου αγαθού που ονομάζεται δημόσια υγεία (καπνιστών και μη) η απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους.

Έχει βάση ένα τέτοιο επιχείρημα; Ας το αποφασίσει η αμοιβάδα (και η καπνισμένη αλλά και η άκαπνη) 

Πόλεμος επιχειρημάτων καπνιστών vs ( αντικαπνιστών + λοιπές δυνάμεις ) λοιπόν. 

Για γέλια και για πολλά κλάματα. 

Χωρίς νόημα και ουσία διότι απλά δεν υπάρχει κοινό μέτρο μεταξύ τους. 

Σαν να γίνεται διάλογος μεταξύ Κωφών - Τυφλών - Μουγκών.

Θα συνεχίσω να απολαμβάνω αυτό το σουρεαλιστικό θέατρο στα διαστήματα που δεν βρίσκομαι στο αντικαρκινικό νοσοκομείο για να συμπαρασταθώ ηθικά σε δύο πολύ καλούς φίλους που "συμπτωματικά" και οι δύο ξεκίνησαν το κάπνισμα πριν συμπληρώσουν τα 12 και "συμπτωματικά" και οι δύο διαγνώστηκαν πριν 1,5 μήνα με καρκίνο του πνεύμονα που έχει ήδη κάνει μεταστάσεις.

Εντελώς "συμπτωματικά" και οι δύο μου είπαν το επιχείρημα "...μα γνώριζα έναν γέρο 100 ετών που καπνίζε 3 πακέτα την ημέρα, και 1-2-3-...13 που πέθαναν από καρκίνο χωρίς να καπνίζουν". Δεν δοκίμασα καν να αντικρούσω το επιχείρημά τους σεβόμενος τον Γολγοθά που ανεβαίνουν αυτοί και οι οικογένειές τους και άλλαξα την κουβέντα σε ποιο ανώδυνα ποδοσφαιρικά/πολιτικά θέματα. 

Σημείωση : Τώρα δεν καπνίζουν διότι αν και οι γιατροί δεν τους το απαγόρεψαν , απλά οι ίδιοι δεν έχουν το κουράγιο να καπνίσουν πλέον.  :'( :'( :'(
συγκροτημενος λογος μπραβο φιλε τα ειπες ολα!

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
σκεψου ποσο υπανθρωποι εισαι εσυ και η παρεα σου που δεν μπορειτε να κανετε ουτε λεπτο χωρις τσιγαρο και δεν πηγαινετε σε μαγαζια που σας αρεσουν επειδη δεν μπορειτε να βγειτε για 2 λεπτα καινα καπνισετε εξω

σκέψου πόσο βόδια είσαι εσύ και η παρέα σου που δεν έχεις την λογική να πεις οχι πρώτα θα κόψουν το τσιγάρο στην βουλή και σε όλους τους εφοπλιστές πχ όταν πάνε σε ακριβά μαγαζιά, και μετά και εμείς θα κάνουμε το ίδιο... δεν πας στον Μαρινάκη πχ να του πεις σβήσε το πούρο ?
βλήμα έχεις και άποψη .. στην ελλάδα είσαι
κάτι μαλάκες σαν και σένα με την υπακοή τους κάνουν μάγκες τους πολιτικούς και το κάθε φραγκάτο καθίκι όταν αυτοί κάνουν ότι γουστάρουν αλλά ο απλός πολίτης σούζα.
είναι πολιτική στάση ζώο όχι εξάρτηση .. ποιος το χέζει το τσιγάρο

και δεν περίμενα κανένα νόμο να μην καπνίζω μπροστά σε παιδιά.. αυτονόητο ήταν
το θέμα είναι να τους εφαρμόζουν όλοι το ίδιο τους νόμους

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
52.628
Πόντοι
12.756
σκέψου πόσο βόδια είσαι εσύ και η παρέα σου που δεν έχεις την λογική να πεις οχι πρώτα θα κόψουν το τσιγάρο στην βουλή και σε όλους τους εφοπλιστές πχ όταν πάνε σε ακριβά μαγαζιά, και μετά και εμείς θα κάνουμε το ίδιο... δεν πας στον Μαρινάκη πχ να του πεις σβήσε το πούρο ?
βλήμα έχεις και άποψη .. στην ελλάδα είσαι
κάτι μαλάκες σαν και σένα με την υπακοή τους κάνουν μάγκες τους πολιτικούς και το κάθε φραγκάτο καθίκι όταν αυτοί κάνουν ότι γουστάρουν αλλά ο απλός πολίτης σούζα.
είναι πολιτική στάση ζώο όχι εξάρτηση .. ποιος το χέζει το τσιγάρο

και δεν περίμενα κανένα νόμο να μην καπνίζω μπροστά σε παιδιά.. αυτονόητο ήταν
το θέμα είναι να τους εφαρμόζουν όλοι το ίδιο τους νόμους
θα καπνιζεις στο ψοφο και στις καβαλινες τωρα :)

SheFucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Νοε 2018
Κριτικές
11
Like
2.691
Πόντοι
746
Εκφρασες το επιπεδο σου!

Stories