Νέα

Αντικαπνιστές Vs Kαπνιστές-Η Τελική Αναμέτρηση

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Eιστε Υπερ η Κατα της Εφαρμογης Του Νομου

• Υπερ

Ψήφοι: 177 67,3%
  • Κατα

Ψήφοι: 86 32,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    263

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.743
Πόντοι
2.306
Στην αρχή συνήθως παρατηρείς ότι στα σάλια αν φτύσεις ή στο φλέμα είναι λίγο αίμα, ή αισθάνεσαι σαν τσιμπιματάκια στον λαιμό, ή βάρος στο στήθος. Είναι τα πρώτα σημάδια ότι ο καρκίνος έχει ξεκινήσει ή στον πνεύμονα ή στον λάρρυγγα ή στο στόμα.
Αν πας στον γιατρό θα σε βάλει να κάνεις εξετάσεις αίματος για καρκινικά κύτταρα και τότε  αντί για 5-15 δείκτης, θα δείξει 400.... Ο γιατρός θα σου τα πει τα μαντάτα ανάλογα με τα κέφια του, εσύ πρέπει να προετοιμάζεσαι ψυχολογικά ότι εκεί που περίμενες να δεις καμιά 20άρια Χριστούγγενα ή Πάσχα, ζήτημα να προλάβεις 2 ή 1, μερικές φορές ούτε 1, το θέμα είναι ότι θα είναι με πολύ φρικτούς πόνους από τις μεταστάσεις.
Άνετα μπορείς να συνεχίσεις να καπνίζεις ο γιατρός συνήθως δεν ζητάει να το κόψουν οι καρκινοπαθείς και να τρως ότι θες, το θέμα είναι η γαμημένη ψυχολογία αφού δεν έχει νόημα ούτε το φαί ούτε το κάπνισμα πλέον δεν αλλαζει μέσα στο κεφάλι σου η αίσθηση του χρόνου πια από το τσιγάρο αφού υπάρχει ο φοβερός φόβος και η αγωνία του θανάτου που έρχεται όσο πιο επώδυνα γίνεται σωματικά και ψυχικά.

Stratocaster

Μέγας
Εγγρ.
21 Νοε 2007
Κριτικές
12
Like
1.678
Πόντοι
4.655
Όταν ακούω απόλυτες γνώμες και απόψεις ανθρώπων χωρίς διαλακτικότητα τρελαίνομαι. Φυσικά συμφωνώ για τον καρκίνο που προσφέρει το τσιγάρο ΑΛΛΑ θα έπρεπε να θεσπιστεί και ειδική άδεια για καταστήματα τα οποία επιθυμούν με το κατάλληλο κόστος (και εξτρά χρημάτων απέναντι στο προσωπικό τους λόγω υγείας) να δημιουργηθούν. Το ότι υπάρχει νούμερο όπου καλείς για να καταγγείλεις τσιγάρο ΑΛΛΑ πχ νούμερο για να καταγγείλεις αυτόν που  έχει πιει τον πάτο του και πάει να πιάσει τιμόνι (μην μου πει κάποιος τροχαία θα γελάω για ώρες) που κάθε μέρα έχουμε πόλεμο; Δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ. Από την μία θέλεις λοιπόν να το απαγορεύσεις από την αλλη το φορολογείς στον ΘΕΟ και αφήνεις και το τελευταίο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς να το πουλάει (μαζί με φαρμακευτικό μπάφο βεβαίως βεβαίως). επειδή χέζεσαι στο τάλιρο από τους φόρους; Λέτε και ξαναλέτε για το εξωτερικό που πολλοί από εσάς δεν έχετε πάει καν. Λοιπόν δεν είναι όλα καλύτερα εκεί. Όχι κύριοι και κυρίες.. ΤΟ γεγονός ότι έμπαινες στο MOS στο Λονδίνο και τσιγάρο μπορεί να μην έβλεπες αλλά οι πέτρες με λέπια έκαναν πάρτυ και έβρισκες μανιταράκια παντού δεν με κάνει να πιστεύω ότι ανέβηκαν επίπεδο. Έχω ζήσει χρόνια έξω και δεν είναι ΤΟΣΟ καλά τα πράγματα όπως πολλοί αναφέρετε. Σε κάποια είναι μπροστά και σε κάποια πίσω. Είναι τεράστια κουβέντα όχι μόνο το θέμα αλλά γενικά η παιδεία όπου υπάρχει σε κάθε κοινωνία και ο διαφορετικός τρόπος συμπεριφοράς.

Να είμαστε ΟΛΟΙ γεροι , καλά , ενωμένοι και να κοιτάμε να βελτιώνουμε την ζωή μας στο σύνολο της. Καλή σας μέρα

singer

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Κριτικές
5
Like
7.509
Πόντοι
1.056
Στην αρχή συνήθως παρατηρείς ότι στα σάλια αν φτύσεις ή στο φλέμα είναι λίγο αίμα, ή αισθάνεσαι σαν τσιμπιματάκια στον λαιμό, ή βάρος στο στήθος. Είναι τα πρώτα σημάδια ότι ο καρκίνος έχει ξεκινήσει ή στον πνεύμονα ή στον λάρρυγγα ή στο στόμα.
Αν πας στον γιατρό θα σε βάλει να κάνεις εξετάσεις αίματος για καρκινικά κύτταρα και τότε  αντί για 5-15 δείκτης, θα δείξει 400.... Ο γιατρός θα σου τα πει τα μαντάτα ανάλογα με τα κέφια του, εσύ πρέπει να προετοιμάζεσαι ψυχολογικά ότι εκεί που περίμενες να δεις καμιά 20άρια Χριστούγγενα ή Πάσχα, ζήτημα να προλάβεις 2 ή 1, μερικές φορές ούτε 1, το θέμα είναι ότι θα είναι με πολύ φρικτούς πόνους από τις μεταστάσεις.
Άνετα μπορείς να συνεχίσεις να καπνίζεις ο γιατρός συνήθως δεν ζητάει να το κόψουν οι καρκινοπαθείς και να τρως ότι θες, το θέμα είναι η γαμημένη ψυχολογία αφού δεν έχει νόημα ούτε το φαί ούτε το κάπνισμα πλέον δεν αλλαζει μέσα στο κεφάλι σου η αίσθηση του χρόνου πια από το τσιγάρο αφού υπάρχει ο φοβερός φόβος και η αγωνία του θανάτου που έρχεται όσο πιο επώδυνα γίνεται σωματικά και ψυχικά.
Από που πηγάζει αυτή η σιγουριά για το προσδόκιμο επιβίωσης των καρκινοπαθών, μας έστειλες στον τάφο πριν την ώρα μας.

Διαγραμμένο μέλος 85965

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2010
Κριτικές
5
Like
1.328
Πόντοι
216
Μόνο το τσιγάρο βλάπτει την υγεια των ελλήνων?
Το οτι γεμίσαμε χοντρες και χοντρούς, τα παιδια πιο παχύσαρκα στην ευρώπη,
Ο πιο αγύμναστος λαός,
Έγινε καμιά εκστρατεία για τους χοντρούς?
Το σάββατο ειχα παει ψυρη και τα γκαρσόνια απ τα μαγαζια κουβάλαγαν συνεχως γλυκα στα τραπέζια με τις χοντρές, και παρατήρησα ότι δεν έπαιρναν πχ ενα γλυκο να το μοιραστούν , ο καθενας /μια το δικό του, και μεγάλα γλυκά,

ναι αλλα το λιπος κανει κακο μονο στους χοντρους,οχι σε αυτους που καθονται διπλα τους.
γαμηστε καθε συριζαικο σκουπιδι νεοελληνα καπνιστη
βια στη βια των καπνιστων
καρφωστε τους,πλακωστε τους,καντε ζημια στις περιουσιες τους
παρτε εκδικηση για το κακο που σας εκαναν μια ζωη,παρτε εκδικηση για τους ασθματικους και καρδιοπαθεις που βασανιζουν

Stratocaster

Μέγας
Εγγρ.
21 Νοε 2007
Κριτικές
12
Like
1.678
Πόντοι
4.655
Τα γλυκά κάνουν κακό μόνο σ αυτόν που τα τρώει, το τσιγάρο κάνει κακό στον καπνιστή και σε καμμιά 20αριά γύρω του.

Δεν είναι ακριβώς έτσι φίλε μου. Γιατί ΕΓΩ και ΕΣΥ πληρώνουμε την δημόσια υγεία του βρωμόχοντρου με παχυσαρκία..Πληρώνουμε ΟΛΟΙ την γαμημένη την υγεία του ΖΩΟΥ που υπερκαταναλώνει και χρειάζεται νοσηλεία .Πληρώνουμε ΟΛΟΙ τον μαλάκα που από ανεβασμένη καμπύλη ζαχάρου στο απότομο κατέβασμα της θα νυστάξει και κάνει χοντρομαλακία στον δρόμο (its a fact). και άλλα πολλά που βαριέμαι να αναφέρω..

Διαγραμμένο μέλος 85965

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2010
Κριτικές
5
Like
1.328
Πόντοι
216
αν μπορούν τα μαγαζιά να κρατηθούν ανοιχτά μόνο με αντικαπνιστές οκ
γιατί οι καπνιστές δεν θα πατάνε για πολύ καιρό σε μαγαζιά που δεν τους επιτρέπετε το τσιγάρο
απλά τα πράγματα και οι μαγαζάτορες την πληρώνουν πάλι

μέχρι στιγμής με την παρέα μου είδη έχουμε 3 τσιπουράδικα off για αυτό το λόγο ..

σκεψου ποσο υπανθρωποι εισαι εσυ και η παρεα σου που δεν μπορειτε να κανετε ουτε λεπτο χωρις τσιγαρο και δεν πηγαινετε σε μαγαζια που σας αρεσουν επειδη δεν μπορειτε να βγειτε για 2 λεπτα καινα καπνισετε εξω

Stratocaster

Μέγας
Εγγρ.
21 Νοε 2007
Κριτικές
12
Like
1.678
Πόντοι
4.655
ναι αλλα το λιπος κανει κακο μονο στους χοντρους,οχι σε αυτους που καθονται διπλα τους.
γαμηστε καθε συριζαικο σκουπιδι νεοελληνα καπνιστη
βια στη βια των καπνιστων
καρφωστε τους,πλακωστε τους,καντε ζημια στις περιουσιες τους
παρτε εκδικηση για το κακο που σας εκαναν μια ζωη,παρτε εκδικηση για τους ασθματικους και καρδιοπαθεις που βασανιζουν
Δεν έχει λογική αυτό φίλε μου. Το γνωρίζεις έτσι δεν είναι. Δεν θα ήθελα να σε πληγώσω αλλά τα λόγια σου είναι υπερβολικά και με θυμό. Ίσως λίγη παιδεία παραπάνω;

Διαγραμμένο μέλος 85965

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2010
Κριτικές
5
Like
1.328
Πόντοι
216
Δεν είναι ακριβώς έτσι φίλε μου. Γιατί ΕΓΩ και ΕΣΥ πληρώνουμε την δημόσια υγεία του βρωμόχοντρου με παχυσαρκία..Πληρώνουμε ΟΛΟΙ την γαμημένη την υγεία του ΖΩΟΥ που υπερκαταναλώνει και χρειάζεται νοσηλεία .Πληρώνουμε ΟΛΟΙ τον μαλάκα που από ανεβασμένη καμπύλη ζαχάρου στο απότομο κατέβασμα της θα νυστάξει και κάνει χοντρομαλακία στον δρόμο (its a fact). και άλλα πολλά που βαριέμαι να αναφέρω..

συμφωνω εν μερει.
οπως εχω ξαναγραψει ομως η αυτοπροσβολη ειναι αναφαιρετο δικαιωμα του καθενος.
μπορεις να καπνιζεις,να τρως σα γουρουνι,να πινεις,να παιρνεις ντρογκια,αρκει να μην ενοχλεις κανεναν αλλον εκτος απο εσενα.

Stratocaster

Μέγας
Εγγρ.
21 Νοε 2007
Κριτικές
12
Like
1.678
Πόντοι
4.655
σκεψου ποσο υπανθρωποι εισαι εσυ και η παρεα σου που δεν μπορειτε να κανετε ουτε λεπτο χωρις τσιγαρο και δεν πηγαινετε σε μαγαζια που σας αρεσουν επειδη δεν μπορειτε να βγειτε για 2 λεπτα καινα καπνισετε εξω

το να κράζεις επίσης ένα μέλος του bou πίσω από μία οθόνη χωρίς να το γνωρίζεις...Είναι απαράδεκτο , μεμπτό και δεν χρίζει σεβασμού αυτή η συμπεριφορά.

Stratocaster

Μέγας
Εγγρ.
21 Νοε 2007
Κριτικές
12
Like
1.678
Πόντοι
4.655
συμφωνω εν μερει.
οπως εχω ξαναγραψει ομως η αυτοπροσβολη ειναι αναφαιρετο δικαιωμα του καθενος.
μπορεις να καπνιζεις,να τρως σα γουρουνι,να πινεις,να παιρνεις ντρογκια,αρκει να μην ενοχλεις κανεναν αλλον εκτος απο εσενα.
¨οχι δεν είναι όσο την πληρώνω και εγώ μεσω κοινωνικής πολιτικής. ΟΚ....αρα όποιος είναι πάνω από ένα σωματικό βάρος ή έχει βλαβερές συνήθειες να τον δέχεται ΜΟΝΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ασφάλεια υγείας...Να γίνεται τεστ κάθε χρόνο...και όποιος δεν το περνάει να κόβεται . Να δεις δυστυχώς ΠΟΣΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ ΖΩΑ θα κόβονται μαζί με Βαριά ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ. ΟΠΟΙΟΣ Πίνει και οδηγάει να του παίρνουμε το γαμοδίπλωμα για κανα χρόνο (που είναι κινητή νεκροφόρα και πίστεψε με έχω δει πολλές) και η λίστα μου ΜΟΛΙΣ ξεκίνησε

Stratocaster

Μέγας
Εγγρ.
21 Νοε 2007
Κριτικές
12
Like
1.678
Πόντοι
4.655
Σιγά την προσβολή ρε τύπε,για την μάνα του του ´πε;;  :think:

Φίλε το να προσβάλεις κάποιον δεν τίθεται σε ισχύ ΜΟΝΟ αν βρίσεις κάποιου το σόι . Και επίσης επειδή τυχαίνει να είχα από πάντα σκύλο...να θυμάσαι αυτό. Μαζί με τον σκύλο εκπαιδεύεσαι κυρίως ΚΑΙ ΕΣΥ. και ισχύει και σε αυτήν την περίπτωση. Οπότε κάτσε, σκέψου το και μιλάμε άλλη στιγμή. Καλή σου μέρα

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Like
7.968
Πόντοι
1.206
Χοντρή κονόμα από τον αντικαπνιστικό! Ο απολογισμός σε ευρώ μέχρι στιγμής

Τον απολογισμό των ελέγχων για το κάπνισμα για τον πρώτο μήνα της ελεγκτικής διαδικασίας, 25/10-25/11/2019, σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος υπό τον συντονισμό της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, χαρακτηρίζοντας τον πολύ θετικό για την ανταπόκριση των πολιτών και τη συμμόρφωσή τους στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Συμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, το ποσοστό συμμόρφωσης στην αντικαπνιστική νομοθεσία ανέρχεται στο 84%, ιδιάιτερα υψηλό με δεδομένο ότι προκειται για τον πρώτο μήνα εφαρμογής του.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από μικτά κλιμάκια των ελεγκτικών αρχών υπό το συντονισμό της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, σε 603 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις παρακάτω πόλεις: Αθήνα (διάφορα δημοτικά διαμερίσματα), Πειραιάς, Γλυφάδα, Περιστέρι, Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Θεσσαλονίκη (κέντρο και περιφέρεια), Σέρρες, Λάρισα, Βόλος, Πάτρα, Ρίο, Τρίπολη, Ναύπλιο, Άργος, Ρέθυμνο.

Στους ελέγχους που έγιναν με επιβολή προστίμων, από τις 20/11/2019, δηλαδή ουσιαστικά για πέντε ημέρες, διαπιστώθηκαν 11 παραβάσεις από καπνίζοντες πολίτες, με συνολικό ποσό προστίμων 1.100 ευρώ και 34 παραβάσεις από επιχειρήσεις, με συνολικό ποσό προστίμων 38.500 ευρώ.

Επτά ημέρες λειτουργίας για τη γραμμή 1142

Επίσης, συμπληρώθηκε χθες η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής ενημέρωσης και υποστήριξης για τους πολίτες, «1142».

Η γραμμή δέχτηκε συνολικά 2575 κλήσεις, οι οποίες αφορούσαν αναλυτικά:

– 828 γενικές πληροφορίες για τον αντικαπνιστικό νόμο (32,16%)

– 796 καταγγελίες (30,91%)

– 260 αιτήματα βοήθειας για διακοπή καπνίσματος (10,10%)

– 391 κλήσεις δεν ολοκληρώθηκαν (15,18%)

– 152 έκλεισαν τη γραμμή πριν συνομιλήσουν με εκπρόσωπο (5,90%)

– 148 Άλλο (5,75%).

Σχεδόν οι μισές κλήσεις αφορούν σε ερωτήματα ενημέρωσης για τον αντικαπνιστικό νόμο και σε αιτήματα βοήθειας από πολίτες που επιθυμούν να κόψουν το κάπνισμα.

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τις επιπτώσεις του καπνίσματος, αναφέροντας πως στην Ελλάδα 20.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ετησίως από το κάπνισμα, ενώ η ίδια αιτία προκαλεί παραπάνω από 700.000 ημέρες νοσηλείας στο Σύστημα Υγείας.

Καταλήγοντας η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τονίζει πως θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση να θωρακίζει τη Δημόσια Υγεία, ακολουθώντας τους εξής βασικούς άξονες: την πρόληψη για να αποτραπεί η έναρξη του καπνίσματος ειδικά στους νέους, την προστασία των μη καπνιστών από το παθητικό κάπνισμα, με στόχο τον περιορισμό των επιπτώσεων στον γενικό πληθυσμό και ιδιαίτερα στα παιδιά και την υποστήριξη στη διακοπή καπνίσματος, με στόχο τη μείωση του αριθμού των καπνιστών στη χώρα.

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.068
Πόντοι
6.256
Τύπε οι καπνιστές είναι σαν ανεκπαίδευτοι σκύλοι..Καποια στιγμή θα εκπαιδευτούν όπως ο σκύλος που χεζει μέσα στο σπίτι ενώ δεν πρέπει.
Ωραιος, ετσι είναι, και καμιά κλωτσια δεν κάνει κακό

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
Εγώ κάπνιζα ....

Το είχα αραιώσει μέχρι κάποια οικογενειακή συμφορά με δικούς μου που χάθηκαν.
Μετά την τραγωδία αυτή, κάπνιζα συνέχεια.
Τον πρώτο μήνα δεν ήξερα τι κάπνισα. Μόνο κάπνιζα. Δεν κοιμόμουν , ούτε έτρωγα.
Έπινα και κάπνιζα.

Για παρηγοριά , ήρθε και με βρήκε ένας θείος μου , με τον οποίο είχαμε χαθεί από καιρό .
Κάποιες ασήμαντες διαφορές είχαν ψυχράνει τις σχέσεις.
Μετά την τραγωδία ήρθε και με βρήκε αυτός.

Σε λίγους μήνες, ο μπάρμπας, έπαθε καρκίνο στον πνεύμονα.
Του έκανε μεταστάσεις στα πόδια.
Διαλύονταν τα κόκκαλά του και έβγαιναν έξω από τις σάρκες.

Στον άγιο σάββα που πέθανε, είχε πολλούς άλλους σε ίδια κατάσταση και χειρότερη .
Άλλος είχε όγκο στο κεφάλι που του έκλεινε τα μάτια.
Άλλου του είχαν αφαιρέσει ολόκληρο το πεπτικό και δεν έτρωγε. Ζούσε με ορό γλυκόζης.
Για να παίρνει γεύσεις, μάσαγε τροφές και τις έφτυνε σε ένα νεφροειδές.
Πήγαινα τακτικά και έβλεπα το θείο μου που τελείωνε.

Ο τύπος χωρίς πεπτικό με είχε γνωρίσει . Του πήγα κάτι πούρα.
Κάποιες φορές μου ζήτησε και του πήγα παγωτά και κεμπάπ και πίτσες ... που τα μάσαγε για να νοιώθει τη γεύση και τα έφτυνε στο νεφροειδές.

ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΘΕΙΟΣ, ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΑΠΝΙΣΑ.
Θυμόμουν τους καρκινοπαθείς εκεί μέσα. Όλοι ήταν καπνιστές.
Δεν θυμάμαι πως είναι το κάπνισμα.
Δεν κοιτάω τσιγάρα .

Αν πήγαιναν όλα τα παιδιά με το σχολείο , μια εκδρομή σε ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο και έβλεπαν τέτοιους ασθενείς μελλοθάνατους , ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΕ ΚΑΝΕΙΣ.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Χοντρή κονόμα από τον αντικαπνιστικό! Ο απολογισμός σε ευρώ μέχρι στιγμής

στην Ελλάδα 20.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ετησίως από το κάπνισμα,
πόσο χοντρος μαλακας μπορει να εισαι στο ιδιο ποστ που αναφερεσαι σε ΧΙΛΙΑΔΕΣ νεκρους κάθε χρονο να σε νοιαζουν τα λεφτα.

αμα σου δωσουμε όλα τα λεφτα του αντικαπνιστικου δεχεσαι να πεθανεις από το τσιγαρο αρχιμαλακα?

giorgos.k

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Αυγ 2007
Κριτικές
23
Like
345
Πόντοι
1.520
αν μπορούν τα μαγαζιά να κρατηθούν ανοιχτά μόνο με αντικαπνιστές οκ
γιατί οι καπνιστές δεν θα πατάνε για πολύ καιρό σε μαγαζιά που δεν τους επιτρέπετε το τσιγάρο
απλά τα πράγματα και οι μαγαζάτορες την πληρώνουν πάλι

μέχρι στιγμής με την παρέα μου είδη έχουμε 3 τσιπουράδικα off για αυτό το λόγο ..
αν δε μπορειτε να καθησετε 5 λεπτα εξω να καπνισετε καθιστε σπιτι. Ειστε τοσο βαρια εξαρτημενοι απο το τσιγαρο? Ουτε πρεζακια τοσο ελεος. Αν εφαρμοστει ο νομος καθολικα θα βαλετε μυαλο . Σημερα πηγα για καφε καθισα μεσα και μια χαρα γεμισε το μαγαζι . Ειχε και πολλους εξω ολοι χωραμε με λιγο καλη διαθεση. Γυρισα σπιτι χωρις να βρωμαω τσιγαριλα. Πρωην καπνιστης που με ενοχλουσε το τσιγαρο σε κλειστο χωρο οταν καπνιζα

sirodoht

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Αυγ 2019
Κριτικές
4
Like
742
Πόντοι
361
Εγώ κάπνιζα ....

Το είχα αραιώσει μέχρι κάποια οικογενειακή συμφορά με δικούς μου που χάθηκαν.
Μετά την τραγωδία αυτή, κάπνιζα συνέχεια.
Τον πρώτο μήνα δεν ήξερα τι κάπνισα. Μόνο κάπνιζα. Δεν κοιμόμουν , ούτε έτρωγα.
Έπινα και κάπνιζα.

Για παρηγοριά , ήρθε και με βρήκε ένας θείος μου , με τον οποίο είχαμε χαθεί από καιρό .
Κάποιες ασήμαντες διαφορές είχαν ψυχράνει τις σχέσεις.
Μετά την τραγωδία ήρθε και με βρήκε αυτός.

Σε λίγους μήνες, ο μπάρμπας, έπαθε καρκίνο στον πνεύμονα.
Του έκανε μεταστάσεις στα πόδια.
Διαλύονταν τα κόκκαλά του και έβγαιναν έξω από τις σάρκες.

Στον άγιο σάββα που πέθανε, είχε πολλούς άλλους σε ίδια κατάσταση και χειρότερη .
Άλλος είχε όγκο στο κεφάλι που του έκλεινε τα μάτια.
Άλλου του είχαν αφαιρέσει ολόκληρο το πεπτικό και δεν έτρωγε. Ζούσε με ορό γλυκόζης.
Για να παίρνει γεύσεις, μάσαγε τροφές και τις έφτυνε σε ένα νεφροειδές.
Πήγαινα τακτικά και έβλεπα το θείο μου που τελείωνε.

Ο τύπος χωρίς πεπτικό με είχε γνωρίσει . Του πήγα κάτι πούρα.
Κάποιες φορές μου ζήτησε και του πήγα παγωτά και κεμπάπ και πίτσες ... που τα μάσαγε για να νοιώθει τη γεύση και τα έφτυνε στο νεφροειδές.

ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΘΕΙΟΣ, ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΑΠΝΙΣΑ.
Θυμόμουν τους καρκινοπαθείς εκεί μέσα. Όλοι ήταν καπνιστές.
Δεν θυμάμαι πως είναι το κάπνισμα.
Δεν κοιτάω τσιγάρα .

Αν πήγαιναν όλα τα παιδιά με το σχολείο , μια εκδρομή σε ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο και έβλεπαν τέτοιους ασθενείς μελλοθάνατους , ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΕ ΚΑΝΕΙΣ.
Έχεις κάνει το μεγαλύτερο δώρο στον εαυατό σου...

mounoeilotas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2013
Like
1.452
Πόντοι
216
Οτι καλυτερο να βλεπεις τα πρεζακια του καπνιστες να ρουφανε καπνο στο κρυο. Πολιτες Β κατηγοριας

SheFucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Νοε 2018
Κριτικές
11
Like
2.691
Πόντοι
746
Πίστεψε με, αυτό το θέμα με φορτώνει πολύ. Δημιουργήθηκε, για να μοιραστεί το λαό, για να γίνομαι εχθροί μεταξύ μας, για να μπορούν οι πολιτικοί να κυβερνούν ανεξέλεγκτα. Εάν δεν το κατάλαβες έτσι, έχεις λάθος, συγγνώμη φίλε. Όταν το 1987 ήρθα στη Ελλάδα και πήγα στη Δαλαμαναρα στο δρόμο Αργος Ναύπλιο στο τότε ΤΡΟΦΟ, τρελάθηκα ότι υπάρχουν τασάκια στο κατάστημα. Και όλοι περνούσαμε καλά, μας γαμησαν όλες οι κυβερνήσεις και δεν περνάμε καλά, και καπάκι πάνω είμαστε και εχθροί. Εγώ, επειδή δεν είμαι άνθρωπος που τσακώνεται, χάριζα του συνεταίρου το δικό μου μισό της επιχείρησης και έφυγα, για να μην ακούω προτάσεις από λανθασμένη όψη. Έφυγα από την Ελλάδα, κάποτε έρχομαι για λίγες ημέρες, άλλα γενικά ΕΕ πάει από 10 στα 5 και μερικοί χειροκροτούν. Εγώ όχι. Διάβαζε λίγο ιστορία, και δες πολιτισμός της Ρώμης τέλειωσε με το ίδιο τρόπο, πως εμείς σήμερα. Μεταξύ θυμήθηκα το 2002 στη Τσεχία, πέρασε αυτός ο Νόμος και την άλλη ημέρα τα δημαρχεία μαζεύτηκαν 68295 άδειες, έκλεισαν μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες και ξενοδοχεία, και το κοινοβούλιο σε δυο ώρες ψήφησε ακύρωση του Νόμου, λόγο δει ότι κατάλαβε, πόσα χάνει στο φόρο. Εδώ είναι το πραγματικό κέντρο του προβλήματος.
Και σε πληροφορώ, ότι δεν είσαι ιδιοκτήτης της μοναδικής αληθείας και ούτε εγώ. Από την άλλη πλευρά εσύ βλέπεις την δική σου αλήθεια από την δική σου οπτική γωνία και εγώ βλέπω από οπτική γωνία του κρατικού υπολογισμού, από την γωνία επιχείρησης, από την οπτική γωνία της βασικής ελευθερίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων -  Έχω δικαίωμα να καπνίζω, έχεις δικαίωμα να μη καπνίζεις – και δεν σε πιέζω να καπνίζεις εσύ, λόγο ότι καπνίζω εγώ. Αντιθέτως εσύ με πιέζεις να μη καπνίζω. Τότε υπάρχουν δυο περιπτώσεις – ή να κάνουμε αυτό που στη διπλωματική γλώσσα λέμε kompromis ή να κάνουμε πόλεμο ο καθένας για το δικό του. Τώρα, τι νομίζεις εσύ φίλε μου για επόμενες μέρες θα είναι καλύτερο. Βαλε στη υπόψη ότι ζούμε κοντά και συναντούμε καθημερινώς. Για την ομαλή καθημερινή ζωή.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom