Νέα

Αγορά UPS

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pristine
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 8
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Ρε μάγκες - μ' έχει γαμήσει η ΔΕΗ σ' αυτή την κωλοπεριοχή που ζω. :headbang: Προχθές έσκασε το τροφοδοτικό και καλά που γλιτώσαμε τα χειρότερα. :helpplea:

Ξέρω τις 3 διαφορετικές τεχνολογίες που υπάρχουν - εννοείται line interactive θα πάρω - αλλά ρε πούστη μου από τιμές που βλέπω στο e-shop, παίζει πολύ διαφοροποίηση.

Τα APC πρέπει να είναι Mercedes απ' ότι έχω καταλάβει - check this out

ενώ αυτό εδώ που μου φαίνεται λογική τιμή για περιφερειακό :rolleyes: - είναι μπακατέλα εντελώς? :think:

Τι λέτε να σκάσω 300 Γιέβρα για APC? :dunno:

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
εγω εχω τεσσερα VITTENHEIM μικροτερα απ αυτο που παρεθεσες και ειμαι μια χαρα. αν το θελεις για οικιακη χρηση, ειναι κατι παραπανω απο καλο..

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Έχω αυτό:

Αλλά μετά από 3 χρόνια καπούτ η μπαταρία πριν 1 εβδομάδα.

Τώρα το παίζω γενναίος, το πολύ - πολύ να χάσω κανένα μπινελίκι του Σκορπίνου μας (προστασία τάσης υπάρχει).

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
Λοιπόν...εγώ τα τελευταία 3 χρόνια δουλεύω μια μάρκα τα Luxor. Έχει Ενα μοντέλο στα 800VA το οποίο βγάζει από πάνω και σούκο για πολύριζο και κανονικό βύσμα. Θα έλεγα πολύ ευχαριστημένος και ελάχιστες βλάβες. Έχουμε πουλήσει στο μαγαζί 100άδες κομμάτια. Κόστος εδώ στα Χανιά περίπου 80-90 ευρώ.

OP
OP
P

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
εγω εχω τεσσερα VITTENHEIM μικροτερα απ αυτο που παρεθεσες και ειμαι μια χαρα. αν το θελεις για οικιακη χρηση, ειναι κατι παραπανω απο καλο..
Thanks - θα το σκεφθώ σοβαρά μια και είναι φθηνό. Ελπίζω να μην καούν τα πάντα... :grin:

Βλέπω δεν έχει USB, αλλά σειριακή μόνο. Παίζει το software πιστεύω, ε?

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Ψάχνω κι εγώ για UPS αλλά  έχω μπερδευτεί.
Έχω ακούσει για δυο κατηγορίες:
Εκείνα που μπαίνουν σε λειτουργεία μόλις γίνει η διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ και επικοινωνούν με το κατάλληλο λογισμικο με το pc (όσο υπάρχει παροχή από τη ΔΕΗ στέλνουν το ίδο ρεύμα που έχει και η πρίζα).
Εκείνα που δουλεύουν "συνέχεια" δηλαδή παίρνουν το ρεύμα της ΔΕΗ, το κάνουν συνεχόμενο χαμηλής τάσης, φορτίζουν τις μπαταρίες και στη συνέχεια το ξανακάνουν εναλλασσόμενο 220V. Αυτά και ακριβότερα είναι και μεγάλη κατανάλωση έχουν αλλά βγάζουν ιδανικό ρεύμα για τροφοδοσία ηλεκτρονικών. Ωστόσο ούτε τα έχω δει πουθενά ούτε τα ξέρουν στα καταστήματα... λέτε να μην υπάρχουν τελικά;  :huh:
Εσείς τι λέτε;

cooljohn

Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2009
Κριτικές
15
Like
0
Πόντοι
11
Ψάχνω κι εγώ για UPS αλλά  έχω μπερδευτεί.
Έχω ακούσει για δυο κατηγορίες:
Εκείνα που μπαίνουν σε λειτουργεία μόλις γίνει η διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ και επικοινωνούν με το κατάλληλο λογισμικο με το pc (όσο υπάρχει παροχή από τη ΔΕΗ στέλνουν το ίδο ρεύμα που έχει και η πρίζα).
Εκείνα που δουλεύουν "συνέχεια" δηλαδή παίρνουν το ρεύμα της ΔΕΗ, το κάνουν συνεχόμενο χαμηλής τάσης, φορτίζουν τις μπαταρίες και στη συνέχεια το ξανακάνουν εναλλασσόμενο 220V. Αυτά και ακριβότερα είναι και μεγάλη κατανάλωση έχουν αλλά βγάζουν ιδανικό ρεύμα για τροφοδοσία ηλεκτρονικών. Ωστόσο ούτε τα έχω δει πουθενά ούτε τα ξέρουν στα καταστήματα... λέτε να μην υπάρχουν τελικά;  :huh:
Εσείς τι λέτε;
φίλε, οι δυο βασικες κατηγοριες ειναι τα standby και τα line interactive (αυτα που λες οτι "δουλευουν συνεχεια")
φυσικά και ΔΕΝ καταναλώνουν (επιπλέον) ρεύμα. φιλτράρουν διαρκώς και διορθώνουν την τάση, η οποία ΠΟΤέ δεν είναι 220-240...
πλέον οι τιμές έχουν πέσει πααααρα πολύ. οι μπαταρίες έχουν διάρκεια ζωής περιπου 4 χρόνια, ανάλογα την ποιότητά τους.
αναλόγως με το pc που έχεις, υπολόγισε την κατανάλωσή του και αγόρασε κάτι ανάλογο προσθέτοντας στην κατανάλωση και την οθόνη!! γιατί μπορεί το pc να μείνει αναμένο σε πιθανή πτώση του ρεύματος, αλλά αμα δεν εχεις οθόνη πώς θα κάνεις shut down με ασφάλεια;!!!  ;)
μην αγοράσεις το φθηνότερο, κάνε μια έρευνα αγοράς και προτίμησε μια μέση λύση (τα apc είναι σούπερ αλλά τσούζουν άσχημα...) γιατί υπάρχουν τρελές κινεζιές που τσάμπα χρήματα θα δώσεις...
ένα μέσο desktop με tft οθόνη 17-19 ιντσες, χρειάζεται περιπου 180-200watt για στανταρ εργασίες. οπότε ένα ups 750va/450w
ειναι οκ για να κρατήσεις το pc σου ζωντανό για μερικά λεπτά και να κάνεις shut down με ασφάλεια
αν θελεις να διαβάσεις περισσότερα ριξε μια ματια εδω

cooljohn

Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2009
Κριτικές
15
Like
0
Πόντοι
11
Ρε μάγκες - μ' έχει γαμήσει η ΔΕΗ σ' αυτή την κωλοπεριοχή που ζω. :headbang: Προχθές έσκασε το τροφοδοτικό και καλά που γλιτώσαμε τα χειρότερα. :helpplea:

Ξέρω τις 3 διαφορετικές τεχνολογίες που υπάρχουν - εννοείται line interactive θα πάρω - αλλά ρε πούστη μου από τιμές που βλέπω στο e-shop, παίζει πολύ διαφοροποίηση.

Τα APC πρέπει να είναι Mercedes απ' ότι έχω καταλάβει - check this out

ενώ αυτό εδώ που μου φαίνεται λογική τιμή για περιφερειακό :rolleyes: - είναι μπακατέλα εντελώς? :think:

Τι λέτε να σκάσω 300 Γιέβρα για APC? :dunno:

απο τη διαφορά της τιμής, καταλαβαίνεις τη διαφορά της ποιότητας  ;)
όμως, δεν χρειάζεσαι τόσο μεγάλο ups. γιατί 865w?? εκτός κι αν έχεις κανα τέρας corei7 με 2-3 κάρτες γραφικών τέρατα και 5-6 δίσκους μέσα και 30αρα οθόνη, αλλά και πάλι για όλα αυτά, μάλλον μεγάλο είναι!!!!  ;)

edit: αυτο, ας πουμε είναι μια πολύ καλή λύση, από κορυφαιο κατασκευαστη και με ικανή ισχυ!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom