jaygatsby
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Αυγ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 346
- Πόντοι
- 86
Όπως είδαμε απόψε στις ειδήσεις ο εμίρης του Κατάρ αγόρασε την νήσο Οξειά μαζί με άλλα έξι επτά νησιά στο Ιόνιο Πέλαγος. Το τίμημα νομίζω γύρω στα 5 ή 6 εκατομμύρια ευρώ, όταν στις καλές εποχές μία μαιζονέτα στην Άνω Γλυφάδα άγγιζε το εκατομμύριο.
Κάτι άλλο όμως που μου έκανε εντύπωση και το αναφέρω είναι το εξής.
Γνωρίζω (λόγω δουλειάς ;)) οτι στην Οξειά έχει τις εγκαταστάσεις της μία αρκετά δυναμική εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών, η ΣΑΩ. Αν πάτε δε στην ιστοσελίδα της, αναφέρει οτι το νησί προστατεύεται από την Συνθήκη RAMSAR.
Αναρωτιέμαι ποιά θα είναι η τύχη των εγκαταστάσεων της εταιρείας, η οποία είναι δυναμική εξαγωγική και ποιά η τύχη του νησιού δεδομένου οτι ο εμίρης εκεί θέλει να κτίσει τα κέρατα του (όπως λέει το ρεπορτάζ)
Κάτι άλλο όμως που μου έκανε εντύπωση και το αναφέρω είναι το εξής.
Γνωρίζω (λόγω δουλειάς ;)) οτι στην Οξειά έχει τις εγκαταστάσεις της μία αρκετά δυναμική εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών, η ΣΑΩ. Αν πάτε δε στην ιστοσελίδα της, αναφέρει οτι το νησί προστατεύεται από την Συνθήκη RAMSAR.
Αναρωτιέμαι ποιά θα είναι η τύχη των εγκαταστάσεων της εταιρείας, η οποία είναι δυναμική εξαγωγική και ποιά η τύχη του νησιού δεδομένου οτι ο εμίρης εκεί θέλει να κτίσει τα κέρατα του (όπως λέει το ρεπορτάζ)