Νέα

Αγορά νήσου Οξειά από εμίρη Κατάρ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jaygatsby
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 315
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Όπως είδαμε απόψε στις ειδήσεις ο εμίρης του Κατάρ αγόρασε την νήσο Οξειά μαζί με άλλα έξι επτά νησιά στο Ιόνιο Πέλαγος. Το τίμημα νομίζω γύρω στα 5 ή 6 εκατομμύρια ευρώ, όταν στις καλές εποχές μία μαιζονέτα στην Άνω Γλυφάδα άγγιζε το εκατομμύριο.

Κάτι άλλο όμως που μου έκανε εντύπωση και το αναφέρω είναι το εξής.

Γνωρίζω (λόγω δουλειάς  ;)) οτι στην Οξειά έχει τις εγκαταστάσεις της μία αρκετά δυναμική εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών, η ΣΑΩ. Αν πάτε δε στην ιστοσελίδα της, αναφέρει οτι το νησί προστατεύεται από την Συνθήκη RAMSAR.

Αναρωτιέμαι ποιά θα είναι η τύχη των εγκαταστάσεων της εταιρείας, η οποία είναι δυναμική εξαγωγική και ποιά η τύχη του νησιού δεδομένου οτι ο εμίρης εκεί θέλει να κτίσει τα κέρατα του (όπως λέει το ρεπορτάζ)

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Αναρωτιέμαι ποιά θα είναι η τύχη των εγκαταστάσεων της εταιρείας
pegasus_LARGE_t_4964_pEth20050701_602.jpg

kick.gif

Kebaaap

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2008
Κριτικές
24
Like
3
Πόντοι
616
Μόνο την Οξεία αγορασαν οι κελεμπίες για 5 εκ. συμφωνα με αγγλικο ρεπορταζ.
Το τιμημα δεν το σχολιάζω εφ'όσον το νησι φέρεται ότι ανήκε ηδη σε ιδιωτες απο παλια:
www.capital.gr/News.asp?id=1481343]http://www.capital.gr/News.asp?id=1481343[/url]

Οσο για τους ιχθυοκαλλιεργητες, ειδα στο google earth ότι οντως το νησι εχει καμποσες ιχθυοκαλλιεργειες γυρω γυρω...
Θα τους δωσει ο κελεμπιας κανα συμβολαιακι για εξαγωγες τσιπουρας στο εμιρατο και θα τζασουν ήσυχα...

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.107
Πόντοι
6.515
Όπως είδαμε απόψε στις ειδήσεις ο εμίρης του Κατάρ αγόρασε την νήσο Οξειά μαζί με άλλα έξι επτά νησιά στο Ιόνιο Πέλαγος. Το τίμημα νομίζω γύρω στα 5 ή 6 εκατομμύρια ευρώ, όταν στις καλές εποχές μία μαιζονέτα στην Άνω Γλυφάδα άγγιζε το εκατομμύριο.

εδω τυπε τον αστερα της βουλιαγμενης θελουν να πουλησουν και τους δινουν οσα κοστιζαν 5 στρεμματα στην εκαλη τις παλιες ημερες :headbang:

Οσο για τον εμιρη μην ανησυχεις, θα ελθει ο συριζα να τον κρατικοποιησει :jerking:

serapis

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
31
Like
7
Πόντοι
2.007
Τι ψάχνεις τώρα ,φίλε "Jaygatsby" ? Εδώ ξεπουλάμε την Χώρα μας στους Εμίρηδες-κακομοίρηδες που έλεγαν καί στην ταινία με τον Βουτσά. Γιά να κερδίσουμε τι? Τίποτε. 0-0=0 .Εκεί πάμε. Δίνουμε την πατρίδα μας στους λυγούρηδες φαντασμένους έναντι πινακίου φακής. Όπως μου έλεγε ένας φίλος μου χημικός-μηχανικός που είχε παλιά δουλέψει στα εμιράτα, σηκώθηκε από το βρώμικο στρώμα της καλύβας του ένας Κουβετιανός καί βγήκε στην αυλίτσα του να χέσει. Εκεί που έχεζε είδε να ξεπετάγεται ένα μαυρο υγρό. Πετρέλαιο. Σε λίγα χρόνια είχε χτιστεί μεγαθήριο καί το όρνιο το κουβετιανό κυκλοφορούσε με Ρόλς - Ρόυς. Αστα να πάνε SERAPIS.

Επισκέπτης
Μαθανε πως γαμιομαστε,πλακωσανε και οι γυφτοι.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Τι ψάχνεις τώρα ,φίλε "Jaygatsby" ? Εδώ ξεπουλάμε την Χώρα μας στους Εμίρηδες-κακομοίρηδες που έλεγαν καί στην ταινία με τον Βουτσά. Γιά να κερδίσουμε τι? Τίποτε. 0-0=0 .Εκεί πάμε. Δίνουμε την πατρίδα μας στους λυγούρηδες φαντασμένους έναντι πινακίου φακής. Όπως μου έλεγε ένας φίλος μου χημικός-μηχανικός που είχε παλιά δουλέψει στα εμιράτα, σηκώθηκε από το βρώμικο στρώμα της καλύβας του ένας Κουβετιανός καί βγήκε στην αυλίτσα του να χέσει. Εκεί που έχεζε είδε να ξεπετάγεται ένα μαυρο υγρό. Πετρέλαιο. Σε λίγα χρόνια είχε χτιστεί μεγαθήριο καί το όρνιο το κουβετιανό κυκλοφορούσε με Ρόλς - Ρόυς. Αστα να πάνε SERAPIS.
σεραπι χρυση αυγη ψηφιζεις μαν ή ανελ;

Επισκέπτης

Κάτι άλλο όμως που μου έκανε εντύπωση και το αναφέρω είναι το εξής.

Γνωρίζω (λόγω δουλειάς  ;)) οτι στην Οξειά έχει τις εγκαταστάσεις της μία αρκετά δυναμική εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών, η ΣΑΩ. Αν πάτε δε στην ιστοσελίδα της, αναφέρει οτι το νησί προστατεύεται από την Συνθήκη RAMSAR.

Αναρωτιέμαι ποιά θα είναι η τύχη των εγκαταστάσεων της εταιρείας, η οποία είναι δυναμική εξαγωγική και ποιά η τύχη του νησιού δεδομένου οτι ο εμίρης εκεί θέλει να κτίσει τα κέρατα του (όπως λέει το ρεπορτάζ)

Ας μας πουν αυτοί που είναι υπέρ των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας αλλά και υπέρ των "επενδύσεων" από εμίρηδες ταυτόχρονα..

OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
ελπίζω να μην συγχωνευθεί το θέμα μου δεδομένου οτι είναι πιο ειδικό και θέτω και το θέμα της ήδη υπάρχουσας ελληνικής [size=20pt]ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ[/size] επένδυσης εκεί.

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
ελπίζω να μην συγχωνευθεί το θέμα μου δεδομένου οτι είναι πιο ειδικό και θέτω και το θέμα της ήδη υπάρχουσας ελληνικής [size=20pt]ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ[/size] επένδυσης εκεί.

Εχει κάτι ειδικο αυτη η ιχθυοκαλιέργεια τυπε?

εχω συναντησει σε πολλα μερη ανα την επικράτεια παρομοια κλουβια...

Taseas Tony Montana

Μέλος
Εγγρ.
10 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
6
Τωρα μας έπιασε ο πόνος για την Οξεια .Μερικοί ισως να μην γνωρίζουν που είναι και φυσικά κανεις δεν εχει παει ουτε με πλοιάριο να δει πώς ειναι.

Ειμαι υπερ της ανάπτυξης με έλεγχο, τηρηση των νομων και φυσικά δημιουργία θεσεων εργασίας. Δεν εχει νόημα να λεμε οτι έχουμε 871648712647264 νησιά στα περισσοτερα να μην υπάρχει άνθρωπος και απο τα περισσοτερα να μην γνωρίζουμε που ειναι και να μας πιάνει ο πονος οταν λεμε οτι παμε να πουλήσουμε καποιο.

Επισκέπτης
Επίσης είναι τίγκα το νησί σε κατάλευκο μάρμαρο ποιότητας επιπέδου Θάσου..

Taseas Tony Montana

Μέλος
Εγγρ.
10 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
6
nacho  πώς τον κόβεις; θα παει αν βγαλει τα μάρμαρα που ειναι καλυτερα της θάσου;
:think: :think: :think: :think: :think: :think: :think:

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Ναι θα ανοιξει νταμαρι ο εμιρης να πουλάει μάρμαρα  :2funny:

οτι μαλακια ειναι, απο απλυτο θα την ακουσεις  :jerking:

Επισκέπτης
Μαυρογέρακα ηλίθιε, όπως θα έχεις παρατηρήσει όσο και να μου κωλοτρίβεσαι δε σε γαμάω γιατί εσείς οι κομμώτριες είστε κουτσομπόλες.
Σ'επανασυνδέω με το καυλί μου τώρα..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom