Νέα

160 τόνοι χρυσού θαμμένοι στη Χαλικιδική.. 2,4 τρις ευρώ ορυκτός πλούτος...?

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 34
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Μηνύματα
10.232
Κριτικές
35
Like
5.964
Πόντοι
6.796
ΘΗΣΑΥΡΟΣ 2,3 ΤΡΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ

04/25/2017 10:06 AM

Τα βεβαιωμένα μεταλλεύματα της Ελλάδας, μεταξύ τους ο χρυσός, έχουν ακαθάριστη αξία 79,402 δισ. ευρώ. Από αυτά εκμεταλλευόμαστε μόνο το 0,57%.

Το απίστευτο, απίθανο, ιλιγγιώδες και εξωπραγματικό ποσό των 2,26 τρισεκατομμυρίων ευρώ υπολογίζεται ότι κρύβεται στα σπλάχνα της Ελλάδας σε ενεργειακούς πόρους. Πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ουράνιο, γεωθερμία και λιγνίτης βρίσκονται σε μεγάλα αποθέματα. Αμελητέος δεν είναι ούτε ο ορυκτός πλούτος, αφού υπάρχουν βεβαιωμένα μεταλλεύματα τα οποία αξίζουν 79,4 δισ. ευρώ. Ο πλούτος της χώρας δεν σταματά εδώ, καθώς υπολογίζεται όυ τα βιομηχανικά ορυκτά και τα πετρώματα της Ελλάδας αξίζουν περισσότερα από 63,37 δια ευρώ.

Τα παραπάνω στοιχεία, τα οποία αποτελούν μία συνοπτική αποτίμηση των ορυκτών πόρων της Ελλάδας σχετικά με τα αποθέματα και την αξία τους, είναι προϊόν πενταετούς έρευνας του καθηγητή Ορυκτολογίας -Κοιτασματολογίας, διευθυντή Εργαστηρίου Γεωχημείας του ΑΠθ Ανέστη Φιλιππίδη μαζί με τον ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ Ανανία Τσιραμπίδη. Τα ποσά αυτά, όπως εξηγεί ο κ. Φιλιππίδης, αποτελούν την ακαθάριστη αξία των ενεργειακών πόρων με μια μάλλον συντηρητική και συγκρατημένη προσέγγιση. «Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν από Μελέτη του καθηγητή Αν. Φιλιππίδη δείχνει ότι η Ελλάδα έχει τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου φυσ. αερίου το 2008 έως το 2011. Μελετήσαμε με βάση έναν πολύ αυστηρό πανευρωπαϊκό κώδικα, λάβαμε υπόψη 500 μελέτες αλλά και αρχεία, μερικά εκ των οποίων είναι μυστικά και βρίσκονται στα χέρια εταιριών έρευνας και εκμετάλλευσης, ευρωπαϊκών οργανισμών και επιτροπών. Ως καθηγητές είχαμε πρόσβαση στα αρχεία αυτά, τα οποία απαγορεύεται να δημοσιοποιήσουμε, αλλά μπορούμε να τα λάβουμε υπόψη για να προχωρήσουμε σε αξιολόγηση του ορυκτού πλούτου» σημειώνει ο κ Φιλιππίδης. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι όλα τα χρόνια που ασχολείται με την κοιτασματολογία –σήμερα είναι 64 ετών και ετοιμάζεται να συνταξιοδοτηθεί– και με βάση τον πανευρωπαϊκό κώδικα που ακολουθείται, ποτέ τα εκτιμηθέντα αποθέματα δεν είναι λιγότερα από τα πραγματικά. «Είμαστε βέβαιοι ότι τα αποθέματα είναι περισσότερα, αλλά λόγω των κανόνων είμαστε συγκρατημένοι» λέει.

Στο ερώτημα αν είμαστε πλούσια χώρα ο κ. Φιλιππίδης δίνει την αναμενόμενη απάντηση ότι είμαστε, λέει όμως ότι, αν εκμεταλλευτούμε τον πλούτο μας, τότε είμαστε πάμπλουτοι.

«Μια σκέτη εξόρυξη μπορεί να μας κάνει πλούσιους. Αν όμως προχωρήσουμε στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, μπορούμε να είμαστε πάμπλουτοι» σημειώνει και εξηγεί με ένα απλό παράδειγμα: «Αν έχω καλής ποιότητας μάρμαρο και το εξάγω ως ογκο-μάρμαρο, θα εισπράξω χρήματα. Αν όμως έχω μηχανισμό και δεν πνίξω την ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά την αφήσω να αναλάβει δράση και να εκμεταλλευτεί το μάρμαρο για να παρά ξει προϊόντα, τότε θα βγάλω πολλά χρήματα. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, αφήνουμε τον πλούτο μας ανεκμετάλλευτο ή επιτρέπουμε σε μια δυο εταιρίες να τον εκμεταλλευτούν. Αυτό όμως είναι αδύνατο».

Τα βιομηχανικά ορυκτά και τα πετρώματα, για παράδειγμα, η ακαθάριστη αξία των οποίων υπολογίζεται σε 63,37 δισ. ευρώ, μπορεί από μόνα τους να δώσουν πολύ περισσότερα χρήματα σε πάρα πολύ κόσμο.

Γραφειοκρατία και μπαξίσι μπλοκάρουν τις επενδύσεις

Tο μεγάλο μειονέκτημα της Ελλάδας, σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι η γραφειοκρατία. «Όταν κάνεις πέντε χρόνια για να δώσεις μία άδεια, νεκρώνεις την επένδυση. Κι αν συνυπολογίσουμε το μεγάλο… μπαξίσι που ζητούν ορισμένοι, η επένδυση ναυαγεί. Σε πολλά μέρη του κόσμου υπάρχουν ανάλογες πρακτικές, όμως στην Ελλάδα το “μπαξίσι” είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο!» περιγράφει ο κ. Φιλιππίδης.

Πάντως, ειδικά για το ζήτημα των υδρογονανθράκων, ο καθηγητής λέει ότι μια επένδυση που γίνεται σήμερα, θα μπορούσε να αποδώσει σε τρία χρόνια. «Όμως εμείς, στην Ελλάδα, έχουμε πάρα πολλές επιτροπές για τα ενεργειακά, θα μπορούσαμε, αντί να αναλωνόμαστε σε επιτροπές, να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Νορβηγίας. Στη θάλασσά της βρέθηκαν σοβαρά κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Από τη μέρα που τελείωσαν οι γεωφυσικές έρευνες, τον 18ο μήνα έγινε εξόρυξη πετρελαίου. Στην Ελλάδα όλα αυτά τα παραπέμπουμε στο μακρινό μέλλον» περιγράφει απογοητευτικά.

Τραγικά είναι, σύμφωνα πάντα με τον καθηγητή του ΑΠΘ, όσα συμβαίνουν σε διπλωματικό επίπεδο σχετικά με τον ορυκτό πλούτο μας. Ενδεικτικό είναι το πραγματικό παράδειγμα που αναφέρει: «Η Ελλάδα έχει τεράστιες ποσότητες βωξίτη και μπορεί να καλύψει ης ανάγκες όλου του κόσμου. Ένας πρωθυπουργός πήγε ταξίδι στη Ρωσία για ανταλλαγή προϊόντων. Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι θα του δώσει βωξίτη. Ο Έλληνας δέχτηκε και σε αντάλλαγμα πρόσφερε ελαιόλαδο…».

Καταλήγοντας, ο κ. Φιλιππίδης δίνει μια ευχή: «Σε λίγο θα συνταξιοδοτηθώ. Εύχομαι η χώρα να δει πιο σοβαρά τα θέματα του ορυκτού πλούτου, πάντα βέβαια με σεβασμό στο περιβάλλον. Ο,τι κάνουμε πρέπει να γίνει σωστά, με βάση την αυστηρότερη περιβαλλοντική νομοθεσία, που είναι η ευρωπαϊκή. Αυτήν πρέπει να ακολουθήσουμε».

 

Συνημμένα

  • 2189463.jpg
    2189463.jpg
    89,1 KB · Εμφανίσεις: 28
  • xrysos-2.jpg
    xrysos-2.jpg
    45,6 KB · Εμφανίσεις: 16

ZeroHedge

Μέλος
Εγγρ.
14 Φεβ 2017
Μηνύματα
764
Like
41
Πόντοι
6
ΝΑΙ μαζι με τα τρις του Σωρρα κ το μπεβατρον θα κυριαρχησουμε σε ολο το γαλαξια!
 

valkyrion

Μέλος
Εγγρ.
12 Σεπ 2010
Μηνύματα
1.074
Κριτικές
1
Like
334
Πόντοι
36
Έχουμε πολύ ορυκτό πλούτο από κάτω μας, γι αυτό όλοι σφάζονται για το ποιος θα πάρει την Ελλάδα. Αλλά δεν έχουμε πολιτικούς με αρχιδια, παρά αρχιδια πολιτικούς
 

valkyrion

Μέλος
Εγγρ.
12 Σεπ 2010
Μηνύματα
1.074
Κριτικές
1
Like
334
Πόντοι
36
Όσο για το Σώρρα δεν είπε ποτέ ότι έχει Τρις δικά του, παρά μόνο ότι τα διαχειρίζεται. Τα κανάλια βγάλανε τη βρώμα ότι είναι δικά του.
 

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Μηνύματα
8.791
Κριτικές
11
Like
608
Πόντοι
376
ΝΑΙ μαζι με τα τρις του Σωρρα κ το μπεβατρον θα κυριαρχησουμε σε ολο το γαλαξια!

αν συνεργαστούν οι έλληνες θεοί και οι έλληνες της κούφιας γης με τους έψιλον και καπάκι τους χρηματοδοτήσει ο Σώρρας με τους αυτόχθνες ιθαγενείς του να παράγουν πολά μπέβατρον και υπερελαφρά αεοσκάφοι θα γίνουμε πάλι υπερδύναμη  :rockon:
 

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Μηνύματα
1.297
Like
0
Πόντοι
16
Τραγικά είναι, σύμφωνα πάντα με τον καθηγητή του ΑΠΘ, όσα συμβαίνουν σε διπλωματικό επίπεδο σχετικά με τον ορυκτό πλούτο μας. Ενδεικτικό είναι το πραγματικό παράδειγμα που αναφέρει: «Η Ελλάδα έχει τεράστιες ποσότητες βωξίτη και μπορεί να καλύψει ης ανάγκες όλου του κόσμου.

αν οντως ειπε αυτο το πραγμα και δεν ειναι δημοσιογραφικη μπουρδα ο καθηγητης ειναι ΓΤΠ εντελως (δεν εχουμε παρα μονο το 1% της παγκοσμιας παραγωγης βωξιτη οπως και αντιστοιχο ποσοστο στα  ορυκτα αποθεματα βωξιτη)

τα υπολοιπα ειναι αριθμοι μονο για σωρρο-λαγνους  :headbang:
 

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Μηνύματα
63.951
Like
22.727
Πόντοι
5.506
Εδώ έχουμε τεράστιο πλούτο στην επιφάνεια της γης, γεωπολιτική θέση, ευφορες αγροτικές εκτάσεις, ήλιο/θάλασσα και εκατοντάδες χιλιόμετρα ακρογυαλιάς, νησιά και υπέροχους προορισμούς τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και καταφέραμε να τα χαντακώσουμε και είμαστε ικανοί να ασχοληθούμε και να αλιεύσουμε ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ υπόγειο πλούτο;;;;



Ούτε καν.
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
εκατοντάδες χιλιόμετρα ακρογυαλιάς

Χιλιάδες χιλιόμετρα.
13.000~15.000 για την ακρίβεια
(εξαρτάται πως τη μετράς).

* και γράφεται με "ι":
Ακρογιαλιά.
Το "γυαλί" είναι με "υ", αλλά η "ακρογιαλιά" με "ι", δεν ξέρω γιατί.
 

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Μηνύματα
63.951
Like
22.727
Πόντοι
5.506
Χιλιάδες χιλιόμετρα.
13.000~15.000 για την ακρίβεια
(εξαρτάται πως τη μετράς).

* και γράφεται με "ι":
Ακρογιαλιά.
Το "γυαλί" είναι με "υ", αλλά η "ακρογιαλιά" με "ι", δεν ξέρω γιατί.



Σωστός.  :thumbsup:




 

dinn

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Μηνύματα
726
Like
41
Πόντοι
6
Ο Χρυσος απο την γενεση του εντος ενος σουπερνοβα ,οντας το σπανιοτερο και δυσκολοτερο στην χημικη αντιδραση για να δημιουργηθει με εκατομμυρια βαθμους κελσιου και πιεσης εκτινασσεται στο Συμπαν  -και στη Γη υπαρχει σε ελαχιστες ποσοτητες- σκεφτειτε μονο οτι ολος ο χρυσος που εξορυχθηκε απο την Αρχαια Αιγυπτο ως σημερα λιωμενος γεμιζε το πολυ 3 ολυμπιακες πισινες , παντα ασκουσε μια μυστηριακη δυναμη και ελξη στον ανθρωπο ειτε ως πολυτιμο μεταλλο ειτε σπουδαιο εργαλειο -δεν σκουριαζει ειτε για θρησκευτικους σκοπους.Επενδυση και κυριως ασφαλεια και παραδοση  ,απεναντι στα χρηματιστηριακα λαμογια και τραπεζιτες ,οι οποιοι κανουν τα παντα να τον κρατανε κατω σε τιμη ουγγιας (bears),δεν προβλεπεται να χασει σε αξια τα επομενα 200 χρονια εκτος και εαν ανακαλυφθουν αμυθητα κοιτασματα στη Γη (απιθανο) η και σε αλλο πλανητη(το αν εξορυχθουν αλλο θεμα καθως θα συνταρασσετο η παγκοσμια οικονομια),νεες τεχνολογιες ενεργειας οπως πυρηνικη συντηξη που διαταρασσαν την σχεση χρυσου-πετρελαιου κτλ....
Το οτι η Ελλαδα εχει χρυσο εχει απλα οχι στο μεγεθος το οικονομικο των τρις που και να το χε ,διεθνεις εταιρειες και συμφεροντα στυλ Σορος και οι εντος των πυλων πρακτορες τους  κυριως κατι αριστεροι ψευτοοικολογοι πουσταρες δεν θα αφηναν στους ιθαγενεις Ελληνες ουτε ενα χρυσο σταυρουδακι να χαρουν...και οι Μαγιας-Αζτεκοι-Ινκας ειχαν χρυσο αλλα τους τον υφαρπαξαν αποικιοκρατες με ανωτερη τεχνολογια και πολιτισμο...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΙΣΧΥΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΙΧΜΗΣ ,ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΑΛΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑΤΙ?ΔΙΟΤΙ ΗΤΟ ΑΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΙΟΝ ΕΝΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
 

Συνημμένα

  • gold-coins-31825.jpg
    gold-coins-31825.jpg
    1,1 MB · Εμφανίσεις: 37

sampouan

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2014
Μηνύματα
13
Κριτικές
6
Like
48
Πόντοι
0
Ίσως ακόμα δε πρέπει να το δημοσιεύσω άλλα η χαρά δε με αφήνει.
Βρήκα επιτέλους τους kyber crystals και αφού έψαξα καλά τριγύρω με το ιδικά τροποποιημένο scanner σπάνιων μετάλλων και αγνώστων σωματιδίων βρήκα το υπόλοιπο κομμάτι της συσκευής μου.
Έφαγα καιρώ στη συναρμολόγηση και κατά τη διαδικασία έχασα δυο δάκτυλα και απέκτησα πολλά εγκαύματα άλλα τελικά τα κατάφερα και η συσκευή δουλεύει τέλεια η δύναμη του είναι τρομακτική.
Είχε δίκιο ο Λιακόπουλος για τους εξωγήινους ήταν όντος στην Ελλάδα είμαστε παιδιά των αστεριών γ αυτό και όλως ο πλούτος του κόσμου είναι στη χώρα μας, με την αρχέγονη τεχνολογία μαγνητίσαμε τα πολύτιμα υλικά από όλο το πλανήτη στη χώρα μας άλλα κατά τη διαδικασία έγινε σαμποτάζ και η συσκευή υπερφορτώθηκε με αποτέλεσμα να χαθεί και η χώρα (Ατλαντίδα) άλλα ευτυχώς η διασπορά έσωσε τη φυλή μας.

Και για να σοβαρευτούμε!!!

Το πρόβλημα δεν είναι ο πλούτος που υπάρχει κάτω η πάνω στη γη άλλα η νοοτροπία και η παιδεία που δημιουργούν καταστάσεις όπως η δικιά μας άλλα και άλλες χειρότερες.
Δυστυχώς ο άνθρωπος πάντα ξεχνάει το παρελθόν και επαναλαμβάνει τα λάθη του ξανά και ξανά.
Βλέπε ποιοι μας κυβερνούν έπρεπε αν δε κάνανε τη δουλεία που τους αναθέτει το κράτος (κράτος = πολίτες) να μη ξανάβλεπαν καρέκλα, άλλα έλλειψη παιδείας και προσωπικό βόλεμα μας καλομάθανε στης φούσκες που μοιραία κάποτε σκάνε.

Και για το θέμα μας. Αν υπήρχαν τόσοι πλούτη στη χώρα τι περιμένανε τόσα χρόνια, δεν ανακαλύψαμε τώρα το τροχό (πετρέλαιο , αέριο ,κλπ...).

Συμπέρασμα: ή κυβερνούσαν προδότες και δε θέλανε το καλό και την ανάπτυξη της χώρας ή πετάνε ελπίδες για να καλλιεργήσουν ψεύτικες ελπίδες για να μας ανεβάσουν το ηθικό και να πάμε ποιο χαρούμενοι στη κάλπη.

Συγνώμη αν κούρασα.
 

iuakoya

Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2015
Μηνύματα
36.415
Κριτικές
34
Like
24.294
Εδώ έχουμε τεράστιο πλούτο στην επιφάνεια της γης, γεωπολιτική θέση, ευφορες αγροτικές εκτάσεις, ήλιο/θάλασσα και εκατοντάδες χιλιόμετρα ακρογυαλιάς, νησιά και υπέροχους προορισμούς τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και καταφέραμε να τα χαντακώσουμε και είμαστε ικανοί να ασχοληθούμε και να αλιεύσουμε ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ υπόγειο πλούτο;;;;



Ούτε καν.

Ποιος να σκάβει τώρα υπόγεια; Βαρέθηκα κιόλας :) :) :)
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
ολος ο χρυσος που εξορυχθηκε απο την Αρχαια Αιγυπτο ως σημερα λιωμενος γεμιζε το πολυ 3 ολυμπιακες πισινες

Όλος ο χρυσός που έχει εξορυχθεί είναι 190.000 τόνοι.

Αυτό είναι 9.850 κυβικά μέτρα.
Δηλαδή μια σφαίρα διαμέτρου 24,80 μέτρων.

Ο ολυμπιακή πισίνα έχει όγκο 2.500m[sup]3[/sup] (10 διαδρομών)
ή 2.100[sup]m3[/sup] (8 διαδρομών).

Δηλαδή είναι 3,94 μεγάλες, ή 4,69 "μικρές" πισίνες. Παραπάνω από τρεις.

Το χρέος της Ελλάδος (350δις), με τιμή χρυσού €1.160/oz (τόσο κάνει τώρα), είναι ίσο με μια σφαίρα χρυσού διαμέτρου 8,57 μέτρα. (0,23 ολυμπιακές πισίνες των 8).

Άντε, ξηλωθείτε να το πληρώσουμε να ξεμπερδεύουμε.

 

Συνημμένα

  • GoldVsDebt.gif
    GoldVsDebt.gif
    6,2 KB · Εμφανίσεις: 23
OP
OP
Ampelale

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Μηνύματα
10.232
Κριτικές
35
Like
5.964
Πόντοι
6.796
Οποτε ψεκασμένος κι ο καθηγητής του ΑΠΘ..?

[video]ra4oAef-e4A&feature=youtu.be[/video]
 

digit_ten

Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.246
Κριτικές
4
Like
69
Πόντοι
16
Να φωνάξουμε τον Todd Hofmann να το εξορύξει ...!!

Εναλλακτικά , ας πει κάποιος που είναι, να πάμε με αξίνες..!!!
 
OP
OP
Ampelale

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Μηνύματα
10.232
Κριτικές
35
Like
5.964
Πόντοι
6.796
Σώρρας νουμερο 2 ο καθηγητάς..
 

Dirty_Frank

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2007
Μηνύματα
938
Like
1.316
Πόντοι
206
Σώρρας νουμερο 2 ο καθηγητάς..

είναι λίγο βαρεμενος ο Βαβελιδης αλλά όχι και Σωρας

αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η αξία των ορυκτών μπορεί να είναι και 600 τρις, το θέμα είναι αν τα κοιτάσματα είναι οικονομικά εκμεταλλέυσιμα (όπου η οικονομική τους εκμετάλλευση είναι μια χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία με κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις)
 
OP
OP
Ampelale

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Μηνύματα
10.232
Κριτικές
35
Like
5.964
Πόντοι
6.796
είναι λίγο βαρεμενος ο Βαβελιδης αλλά όχι και Σωρας

αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η αξία των ορυκτών μπορεί να είναι και 600 τρις, το θέμα είναι αν τα κοιτάσματα είναι οικονομικά εκμεταλλέυσιμα (όπου η οικονομική τους εκμετάλλευση είναι μια χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία με κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις)


Αν ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας ΑΠΘ Καθηγητής  μιλάει για τον ορυκτό πλούτο της χώρας με αφορμή κιόλας το Συνέδριο Γεωλογίας που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, και λέει κι αυτός παπάτζες... Βάλτε ταφόπλακα σε όλη τη χώρα.. δεν έχουμε πολιτικούς αν και οι καθηγητές των πανεπιστημίων ειναι βαρεμένοι.. έχετε γεια βρυσούλες!
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom