θαπρεπε να κανει τουμπεκα καθοτι τρωει καλα λεφτα απο φοιτηταριο ελληνες που σπουδαζουν εκει. και η ελληνικη πρεσβεια νοικιαζει στο καλυτερο φιλετο σημειο στη κεντρικη πλατεια.
ειναι αλυσιδα η τεχνικη τουμπεκα, το κανουμε εμεις σε ισχυροτερους, λογικο να το κανουν και οι ασθενεστεροι σε μας.
Καλή η πλάκα, Έκτωρ, αλλά για να την κάνουμε πρέπει να ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΦΟΝΤΑ να την κάνουμε, αλλιώς γράφουμε μαλακίες.
Και όταν μεν απλώς τις λέμε, δε βαριέσαι, την είπαμε, πάει, χάθηκε, πέταξε.
Όταν όμως τις ΓΡΑΦΟΥΜΕ, να το σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω, γιατί ΜΕΝΟΥΝ. Αυτό σα γενική παρατήτηση ΕΝΑ.
Σα γενική παρατήρηση ΔΥΟ, μάλλον έχεις εθνικιστικές τάσεις και απόψεις, και ότι και να μας γίνει, είτε από "πάνω" είτε από "κάτω", εσύ θα βρεις τον τρόπο να βγάλεις το Ελλαδιστάν στον αφρό. Κάτι μου φέρνει στο μυαλό σαν κομματική τοποθέτηση όταν ακούω τέτοιες μπαρούφες, αλλά ας μην ξεκινήσουμε τώρα τέτοια συζήτηση.
Η Σλοβακία, μεγάλε, είναι ο φτωχός συγγενής που προέκυψε από τη διάσπαση της πάλαι ποτέ "Τσεχοσλοβακίας", που υπήρχε όμως σα χώρα μόνο όσο υπήρχε το Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Μετά, πάπαλα η Τσεχοσλοβακία, όπως και η ΕΣΣΔ.
Από τις δυο χώρες που προέκυψαν απ' τη διάσπαση (Τσεχία και Σλοβακία), η μεν Τσεχία είναι η "δυνατή" (έχει βιομηχανία, ιστορική παράδοση σ' αυτήν, ψηλό βιοτικό επίπεδο, ψηλό κατα κεφαλήν εισόδημα, κλπ), η δε Σλοβακία είναι μικρή, γεωργική, και (δε το ξέρω αλλά ίσως) χωρίς τόσες πλουτοπαραγωγικές πηγές.
Παραμένει όμως ανεξάρτητη (εντός ΕΕ), και προσπαθεί με τα φόντα που έχει να κάνει το κουμάντο της.
Τη φωνάζουν λοιπόν τώρα οι μεγάλοι (FR, D, UK, NL, κλπ) και της λένε: "Χώσε τόσα, γιατί αυτοί οι νότιοι εκεί κάτω βαράγανε το πουλί τους καμιά 40ριά χρόνια, και πρέπει να τους βοηθήσουμε τώρα να μη πνιγούνε".
Σ Ω Σ Τ Α λένε οι Σλοβάκοι λοιπόν τώρα: "Τι λέτε ρε παιδιά? Εγώ θα πληρώσω τα γαμησάτικα του Ελληναρά? Να πάει να πνιγεί!" και
"Κορόϊδο είμαι εγώ δηλαδή που για να επιβιώσω στέλνω τα κορίτσια μου να κάνουν CT στη γύρα και να φέρουν κανένα δολλάριο στη χώρα?"
Όπως σου έδειξε (με link) και ο άλλος συνάδελφος (democrat) εδώ, οι σχέσεις μας με τη συγκεκριμένη χώρα είναι αστείες, 80 φοιτητές (προφανώς κόπροι που δε μπόρεσαν να μπουν εδώ στις πανελλαδικές και βρήκαν κάποιο Deree στη Σλοβακία και πήγαν εκεί να πάρουν "πτυχίο" τα μανάρια μου), και εσύ (στα πλαίσια της ελληναράδικης στενομυαλιάς σου) βρήκες να πεις το φοβερό επιχείρημα περί "φιλέτου" στην κεντρική πλατεία. Λες και θα μπορούσε ποτέ πρεσβεία χώρας της ΕΕ να στεγάζεται σε αντίσκηνο, ή σε περιοχή τύπου Μετάξι.
Μήπως φαντάζεσαι ότι η πρεσβείες USA, D, FR, CAN, RU, CN κλπ είναι σε ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ και ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ κτίρια από τη δικιά μας?
Αλλά να σου πω εγώ τι δε φαντάζεσαι (αυτό πιστεύω) ή σκοπίμως αποκρύβεις (αυτό δε το πιστεύω):
Πράγματι, μπορεί το κτίριο της πρεσβείας μας να είναι δυσανάλογα ακριβό σε σχέση με τα φόντα της χώρας μας (δε το ξέρω).
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ, τότε αυτό σημαίνει ότι όταν ο "παράγων" του ΥΠ ΕΞ ανέλαβε να διαπραγματευθεί κτίριο για πρεσβεία εκεί, έβαλε κάτι στην τσέπη του (από το Σλοβάκο σπιτονοικοκύρη), και κανόνισε ένα κτίριο "λίγο" πιο ακριβά απ' ότι κανονικά έπρεπε.
Αυτή η πραγματικότητα δε σου περνάει καθόλου απ' το μυαλουδάκι σου Ελληναρά μου, γιατί η τύφλα σου σε σχέση με οτιδήποτε το "Ελληνικό" και το "Πατριωτικό" σε έχει κάνει να αποκλείεις αυτή την πραγματικότητα, που είναι ο κανόνας για τη χώρα μας, όχι η εξαίρεση. Ο Σλοβάκος είναι ο μαλάκας, αποκλείεται να είναι ο δικός μας λαμόγιο. Αυτό είναι η βάση της σκέψης σου.
Τουμπεκί λοιπόν να κάνεις εσύ και οι όμοιοί σου, και να αφήσεις τους Σλοβάκους να λένε "Δε σας τα πληρώνω" αν αυτό πιστεύουν ότι είναι το σωστό, και κάτσε στ' αυγά σου και περίμενε την κεραμίδα που σου 'ρχεται (όπως και σε όλους μας).