Νέα

Όταν κάτι μας πειράζει το λέμε;;;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Larisseos4
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 567
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Larisseos4

Μέλος
Εγγρ.
31 Οκτ 2015
Κριτικές
3
Like
20
Πόντοι
1
Λοιπόν σήμερα θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας για κάτι που μου φαίνεται δεν έχει λύση καθώς κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το γυναικείο μπουρδελομυαλό!

Τώρα μπορεί να μην έχω σχέση αλλά πάντα μου όταν είχα με πειράζει ένα και μόνο πράγμα! Η μη ειλικρίνεια. Δεν αντέχω το ψέμα, δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο.. Και όταν λέω το ψέμα δεν εννοώ να μου κρύψει ότι με απάτησε.. ακόμη και να μου πει έφαγα για μεσημεριανό μακαρόνια και να μάθω ότι έφαγε ρύζι.. αυτό ήταν (μου έτυχε)! Μπορεί και να χωρίσω!

Διότι σκέφτομαι, αν μου είπε ψέματα για κάτι τόσο απλό και ασήμαντο (αλήθεια ποιος ο λόγος) τι γίνεται με τα σημαντικά;;;

Ξεκαθαρίζω ότι καμιά μου σχέση δεν απάτησα και σε καμία δεν έλεγα ψέματα για αυτό και έχω αυτή τη "τρέλα" να ζητώ το ίδιο...

ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ:

(πάντα στην αρχή της σχέσης ξεκαθαρίζω στην άλλη ότι το θεωρώ πολύ σημαντικό και με πειράζει να μου λες ή να σου λέω ψέματα)
Η ερώτηση που με βασανίζει πάντα είναι, εφόσον μου πει το ψέμα και το ανακαλύψω ΠΩΣ να αντιδράσω;;;

Όταν έγινε αυτό με το φαγητό με εκείνη μου τη σχέση, άρχισα να ξενερώνω να μην τις δίνω σημασία, να μην πιστεύω τίποτα άλλο πλέον μέχρι που με άφησε εκείνη.. ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΟΜΩΣ!

Αυτή είναι και η ερώτηση μου! Όταν ανακαλύψω ότι μου είπε ψέμα (όχι για απάτη αλλά για άλλα θέματα) εφόσον με πειράζει:

1) Να το παίξω κουλ και να μη δείξω ότι με πείραξε, ασχέτως αν με πειράζει;;;
ή
2) Να της το αναφέρω με τόση σοβαρότητα (αφού στην τελική έτσι το νοιώθω σαν κάτι πολύ σοβαρό);;;

Ο λόγος που δεν κάνω το 1 είναι γιατί φοβάμαι πως θα πει "να του είπα το ψέμα και αν και έλεγε τον πειράζει το κατάπιε, άρα τον έχω κολλήσει σε μένα"
Ο λόγος που δεν κάνω το 2 είναι γιατί φοβάμαι μήπως φρικάρει του στυλ, "καλά πόσο ζηλιάρης είσαι, για ένα ασήμαντο θέμα κάνεις σκηνή;"
Και τελικά πάντα δεν το συζητάω, με πειράζει και το δείχνω με ξενέρωμα που οδηγεί σε χωρισμό...

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
μην σε πω και δυο..  :tooth:

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216
Χωρις πλάκα ομως, ζητα βοηθεια.. Αν δινεις βαση σε ασημαντα ζητηματα, τα οποια μπορει να μην ειπε αληθεια απο βιασυνη, απροσεξια, ειχε ξεχασει, επειδη ισως και να μην ειχε και καμια σημασια στην τελική, αλλα εσυ σκαλώνεις τόσο που φιλτραρεις μετα καθε πληροφορία θεωρώντας την ως ψεμα, θες βοηθεια, την οποια δε μπορουν τα μπου να σου προσφερουν.

OP
OP
L

Larisseos4

Μέλος
Εγγρ.
31 Οκτ 2015
Κριτικές
3
Like
20
Πόντοι
1
Να ψάξεις ένα καλό ψυχίατρο! Χωρίς δόση ειρωνείας!

φίλε μου το παραδέχομαι.. απλά αυτό μου το δημιούργησαν οι πρώτες 2 σχέσεις που έκανα από τα 16-20..

ήταν τα μόνα κέρατα που έφαγα στη ζωή μου γιατί τους συγχωρούσα και έλεγα ασήμαντα τα ψεματάκια.. με έκαναν ΟΤΙ ήθελαν! τους έδινα ΤΑ ΠΑΝΤΑ.. χωρίς να έχω τέτοια κόμπλεξ, έδινα απόλυτη ελευθερία!
και το ευχαριστώ ήταν να έρθουν και τα σοβαρά ψέματα του κέρατος..!

για αυτό πλέον φυσάω και το γιαούρτι και δεν εμπιστεύομαι γυναίκα! γιατί να μου πει ψέματα;; και με το παραμικρό χωρίζω για να αποφύγω τα χειρότερα!

[size=12pt]ή να σου πω ένα άλλο περιστατικό.. είχα σχέση με κάποια και της έκανα ένα βραχιόλι δώρο..
μια μέρα που θα έβγαινε με τις φίλες της το έβαλε και μου λέει "να σε έχω μαζί μου" και με φίλησε, κατά τύχη μέχρι να κατέβει κάτω είχε ξεχάσει το κινητό της και τρέχω να την προλάβω να της το δώσω.. και τι βλέπω; το είχε βγάλει το βραχιόλι και το βάλει στη τσάντα της! ΤΕΛΟΣ χώρισα! [/size]

στα αρχίδια μου.. δεν απαιτούσα να το βάλει.. ας μου έλεγε δεν μου αρέσει και να το πετούσε όταν της το έφερα..! εγώ εκτιμώ την ειλικρίνεια..! Όμως ποιος ο λόγος να το κρύψει και να μου πει ότι τάχα θα το φόραγε;

OP
OP
L

Larisseos4

Μέλος
Εγγρ.
31 Οκτ 2015
Κριτικές
3
Like
20
Πόντοι
1
Χωρις πλάκα ομως, ζητα βοηθεια.. Αν δινεις βαση σε ασημαντα ζητηματα, τα οποια μπορει να μην ειπε αληθεια απο βιασυνη, απροσεξια, ειχε ξεχασει, επειδη ισως και να μην ειχε και καμια σημασια στην τελική, αλλα εσυ σκαλώνεις τόσο που φιλτραρεις μετα καθε πληροφορία θεωρώντας την ως ψεμα, θες βοηθεια, την οποια δε μπορουν τα μπου να σου προσφερουν.

ναι ρε φίλε το ξέρω.. έχετε δίκαιο.. δες όμως και την πιο πάνω μου απάντηση..
πως μπορείς να πεις ψέμα από βιασύνη;; αφού είναι κάτι που έκανες.. δεν ζητάω να ενδιαφέρεται για μένα και να κάνει σαν τρελή.. ειδικά το θέμα με το βραχιόλι ποιος ο λόγος να το κάνει;;;

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216
Όμως ποιος ο λόγος να το κρύψει και να μου πει ότι τάχα θα το φόραγε;

Επειδη θα ηθελε να σε ευχαριστησει για το δωρο σου; Αμα ηταν δακτυλιδι και το εβγαζε για να ξενοπηδηχτει οκ. Αλλα να τη χωρισεις γι αυτο και μόνο, το ελαχιστο που μπορει να πει καποιος, ειναι πως εκανες μαλακια.

OP
OP
L

Larisseos4

Μέλος
Εγγρ.
31 Οκτ 2015
Κριτικές
3
Like
20
Πόντοι
1
Επειδη θα ηθελε να σε ευχαριστησει για το δωρο σου; Αμα ηταν δακτυλιδι και το εβγαζε για να ξενοπηδηχτει οκ. Αλλα να τη χωρισεις γι αυτο και μόνο, το ελαχιστο που μπορει να πει καποιος, ειναι πως εκανες μαλακια.

άρα λες ότι θα πρέπει να ρωτάω πάντα όταν ανακαλύπτω ένα ψέμα.. και να ακούω την απάντηση με καλές προθέσεις..

δηλαδή μπορεί κάποια να πει ένα ψέμα για να ευχαριστήσει τον άνθρωπο που αγαπά κι όχι από κακή πρόθεση..

OK δεκτή η άποψη σου..

(αν και εμένα θα με ευχαριστούσε καλύτερα να μου έλεγε την αλήθεια και θα το αλλάζαμε αν πχ δεν της άρεσε.. γιατί όταν το κρύβει πάει ο νους μου στο καχύποπτο..)

OP
OP
L

Larisseos4

Μέλος
Εγγρ.
31 Οκτ 2015
Κριτικές
3
Like
20
Πόντοι
1
BTW η ερώτηση μου δεν απαντήθηκε...

εφόσον έχω αυτό το κουσούρι!  :2funny:

τι να κάνω;;; καταλήξαμε ότι το να μην το συζητάω, να με πειράζει, να ξενερώνω και να χωρίζω δεν είναι σωστό!

Άρα να είμαι ειλικρινής και να το συζητάω όταν ανακαλύπτω ένα ψέμα;;; ή να προσπαθώ να αποβάλω την ενόχληση μου και να δείχνω μια χαρά;;;

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216
Όχι δε λεω καθολου αυτο. Αυτο που λέω, ειναι πως όταν καταλαβαινουμε πως κατι ειναι ψεμα, εκτιμουμε την σοβαρότητα του και τους λόγους για τους οποιους μπορει να ειπωθηκε. Με τη λογική σου, αν πχ παμε καπου καλεσμενοι και το φαγητό δεν ειναι καλό, είτε θα το φτυσουμε, είτε θα πουμε στον οικοδεσποτη πως το φαγητο ειναι χαλια. Δεν ειναι τιποτα ασπρο ή μαυρο. Κανεις δεν ειναι 100% ειλικρινης με κανεναν. Οι λόγοι ειναι προσωπικοι, κοινωνικοί, ευγενίας, κτλ.

Αναλογα με τη σοβαροτητα, εκτιμουμε αν κατι χρειαζεται περισσοτερη συζητηση ή όχι. Αν επιμενεις πως ειναι λογος στραβωματος το ρύζι ή τα μακαρόνια, δεν ειναι θεμα λογικής, αλλα ψυχολογικό, το οποιο πρεπει να ψαξεις βαθυτερα.

OP
OP
L

Larisseos4

Μέλος
Εγγρ.
31 Οκτ 2015
Κριτικές
3
Like
20
Πόντοι
1
Όχι δε λεω καθολου αυτο. Αυτο που λέω, ειναι πως όταν καταλαβαινουμε πως κατι ειναι ψεμα, εκτιμουμε την σοβαρότητα του και τους λόγους για τους οποιους μπορει να ειπωθηκε. Με τη λογική σου, αν πχ παμε καπου καλεσμενοι και το φαγητό δεν ειναι καλό, είτε θα το φτυσουμε, είτε θα πουμε στον οικοδεσποτη πως το φαγητο ειναι χαλια. Δεν ειναι τιποτα ασπρο ή μαυρο. Κανεις δεν ειναι 100% ειλικρινης με κανεναν. Οι λόγοι ειναι προσωπικοι, κοινωνικοί, ευγενίας, κτλ.

Αναλογα με τη σοβαροτητα, εκτιμουμε αν κατι χρειαζεται περισσοτερη συζητηση ή όχι. Αν επιμενεις πως ειναι λογος στραβωματος το ρύζι ή τα μακαρόνια, δεν ειναι θεμα λογικής, αλλα ψυχολογικό, το οποιο πρεπει να ψαξεις βαθυτερα.

φίλε μου σαφώς και δεν με πείραξε τόσο πολύ το ρύζι και τα μακαρόνια.. και ούτε το θεωρώ τόσο σημαντικό, απλά τότε ήμουν 20 ετών και ήταν η 3η μου σχέση μετά τα 2 κέρατα.. και είχα αναρωτηθεί με τι λόγο και ψυχολογία να το κάνει.. σαφώς και τώρα δεν με πειράζουν τέτοια.. ΟΜΩΣ δεν θα σου πω ψέματα.. αυτό με το βραχιόλι για μένα είναι πιο σημαντικό.. προσπάθησα να εκτιμήσω τη σοβαρότητα αλλά ένα μαλακισμένο ανθρωπάκι στο μυαλό μου, σκεφτόταν καχύποπτα.. ακόμη και σε σένα πήγε το μυαλό στο "Αμα ηταν δακτυλιδι και το εβγαζε για να ξενοπηδηχτει οκ".. δεν λέω ότι το βραχιόλι δείχνει δεσμό αλλά είχα ένα φίλο μου που έβγαζε τη βέρα, όχι γιατί αυτή που πηδούσε κρυφά από την γυναίκα του δεν ήξερε ότι είναι παντρεμένος, αλλά από τύψεις..  :grin:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Λοιπόν σήμερα θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας για κάτι που μου φαίνεται δεν έχει λύση καθώς κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το γυναικείο μπουρδελομυαλό!

Τώρα μπορεί να μην έχω σχέση αλλά πάντα μου όταν είχα με πειράζει ένα και μόνο πράγμα! Η μη ειλικρίνεια. Δεν αντέχω το ψέμα, δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο.. Και όταν λέω το ψέμα δεν εννοώ να μου κρύψει ότι με απάτησε.. ακόμη και να μου πει έφαγα για μεσημεριανό μακαρόνια και να μάθω ότι έφαγε ρύζι.. αυτό ήταν (μου έτυχε)! Μπορεί και να χωρίσω!

Διότι σκέφτομαι, αν μου είπε ψέματα για κάτι τόσο απλό και ασήμαντο (αλήθεια ποιος ο λόγος) τι γίνεται με τα σημαντικά;;;

Ξεκαθαρίζω ότι καμιά μου σχέση δεν απάτησα και σε καμία δεν έλεγα ψέματα για αυτό και έχω αυτή τη "τρέλα" να ζητώ το ίδιο...

ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ:

(πάντα στην αρχή της σχέσης ξεκαθαρίζω στην άλλη ότι το θεωρώ πολύ σημαντικό και με πειράζει να μου λες ή να σου λέω ψέματα)
Η ερώτηση που με βασανίζει πάντα είναι, εφόσον μου πει το ψέμα και το ανακαλύψω ΠΩΣ να αντιδράσω;;;

Όταν έγινε αυτό με το φαγητό με εκείνη μου τη σχέση, άρχισα να ξενερώνω να μην τις δίνω σημασία, να μην πιστεύω τίποτα άλλο πλέον μέχρι που με άφησε εκείνη.. ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΟΜΩΣ!

Αυτή είναι και η ερώτηση μου! Όταν ανακαλύψω ότι μου είπε ψέμα (όχι για απάτη αλλά για άλλα θέματα) εφόσον με πειράζει:

ή
2) Να της το αναφέρω με τόση σοβαρότητα (αφού στην τελική έτσι το νοιώθω σαν κάτι πολύ σοβαρό);;;

Ο λόγος που δεν κάνω το 1 είναι γιατί φοβάμαι πως θα πει "να του είπα το ψέμα και αν και έλεγε τον πειράζει το κατάπιε, άρα τον έχω κολλήσει σε μένα"
Ο λόγος που δεν κάνω το 2 είναι γιατί φοβάμαι μήπως φρικάρει του στυλ, "καλά πόσο ζηλιάρης είσαι, για ένα ασήμαντο θέμα κάνεις σκηνή;"
Και τελικά πάντα δεν το συζητάω, με πειράζει και το δείχνω με ξενέρωμα που οδηγεί σε χωρισμό...

Nα μαθεις να ξεχωριζεις τα σημαντικα απο τα ασημαντα.
Και να μην αναλυεις τοσο πολυ τα ασημαντα γιατι τοτε το προβλημα το εχεις εσυ κι οχι ο αλλος που σου λεει ψεματα για τα ασημαντα. Επειδη προφανως για να το κάνει, εχει διαπιστωσει κολληματα σου τα οποια προσπαθει να αποφυγει με ανωδυνα ψεματα.

Οξαποδω

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Κριτικές
25
Like
11.788
Πόντοι
14.615
Η ζωή θα ήταν αφόρητη αν δεν υπήρχαν τα ψέματα.

Vikings

Μέλος
Εγγρ.
25 Φεβ 2015
Like
3
Πόντοι
66

ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ:

ή

Τυπε αν κανεις τετοια κουβεντα με γκομενα θα σε παρει στο ψιλο και με το δικιο της.
Δλδ εσυ στην ζωη σου δεν εχεις πει ποτε μικροψεματα για να αποφυγεις καποιες καταστασεις  :think: τεσπα, δεν νομιζω να υπαρχει ανθρωπος που να μην εχει πει ψεματακια,τωρα αν εσυ θεωρεις οτι σε μια σχεσει ενα δυο μικροψεματακια ειναι αιτια χωρισμου...πιστεψε με το 99% των ζευγαριων θα ειχε χωρισει τωρα.  ;)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Αν αυριο το πρωι με καποιον μαγικο τροπο ολοι οι ανθρωποι γινονταν ειλικρινεις απολυτα, ο κοσμος θα γινοταν μια κολαση...

OP
OP
L

Larisseos4

Μέλος
Εγγρ.
31 Οκτ 2015
Κριτικές
3
Like
20
Πόντοι
1
Nα μαθεις να ξεχωριζεις τα σημαντικα απο τα ασημαντα.
Και να μην αναλυεις τοσο πολυ τα ασημαντα γιατι τοτε το προβλημα το εχεις εσυ κι οχι ο αλλος που σου λεει ψεματα για τα ασημαντα. Επειδη προφανως για να το κάνει, εχει διαπιστωσει κολληματα σου τα οποια προσπαθει να αποφυγει με ανωδυνα ψεματα.

πολύ ωραία και βοηθητική η απάντηση σου φίλε μου... φυσικά και τότε με το φαγητό ήμουν επηρεασμένος και μικρός.. όμως το περιστατικό με το βραχιόλι δεν κατάλαβα ακόμη αν είναι ή όχι σημαντικό.. ίσως γιατί είμαι από τους ανθρώπους που άμα κάνουν ένα δώρο που δεν αρέσει το ευχαριστιέμαι πολύ να μου το πει το άλλο άτομο και να το αλλάξουμε.. καλύτερα ένα φορεμένο αλλαγμένο δώρο παρά στο συρτάρι κρυμμένο.. και αντέδρασα λόγω της δικής μου σκέψης: αν δεν μου αρέσει κάτι το αλλάζω και το φοράω.. αν θα το έκρυβα θα ήταν για γκομενοδουλειά.. (που δεν το κάνω)

OP
OP
L

Larisseos4

Μέλος
Εγγρ.
31 Οκτ 2015
Κριτικές
3
Like
20
Πόντοι
1
Αν αυριο το πρωι με καποιον μαγικο τροπο ολοι οι ανθρωποι γινονταν ειλικρινεις απολυτα, ο κοσμος θα γινοταν μια κολαση...

ναι σαφώς.. το είδαμε και στη ταινία "The Invention of Lying"

φυσικά ψέμα από ψέμα διαφέρει.. το "Σε αγαπώ", το "Δεν σε απάτησα ποτέ" και το "Με το φίλο σου το Γιώργο; Με προσβάλει μόνο και που το λες!" όταν είναι ψέματα έχει διαφορά από άλλα καθημερινά όπως λες κι εσύ...

OP
OP
L

Larisseos4

Μέλος
Εγγρ.
31 Οκτ 2015
Κριτικές
3
Like
20
Πόντοι
1
Τυπε αν κανεις τετοια κουβεντα με γκομενα θα σε παρει στο ψιλο και με το δικιο της.
Δλδ εσυ στην ζωη σου δεν εχεις πει ποτε μικροψεματα για να αποφυγεις καποιες καταστασεις  :think: τεσπα, δεν νομιζω να υπαρχει ανθρωπος που να μην εχει πει ψεματακια,τωρα αν εσυ θεωρεις οτι σε μια σχεσει ενα δυο μικροψεματακια ειναι αιτια χωρισμου...πιστεψε με το 99% των ζευγαριων θα ειχε χωρισει τωρα.  ;)

χαχα  :grin: το ξέρω για αυτό και δεν κάνω κουβέντα.. το θέμα είναι να καταφέρω να το αποβάλω από τη ψυχολογία μου..
όσο για το αν λέω ψέματα.. δεν το κάνω και είναι το μείον μου.. λέω τα πάντα.. πχ όταν δεν είμαι σε σχέση και καλύπτω την ανάγκη μου με call-girls αυτό το λέω στην επόμενη μου σχέση (το ξέρω ότι είναι λάθος).. έτσι με μεγάλωσαν γαμώτο..
από την άλλη "μικροψεματάκι για να αποφυγεις καποιες καταστασεις" όπως λες δεν ήταν εκείνο με το φαγητό γιατί ποια κατάσταση θα ήθελε να αποφύγει;;; Αλλά πραγματικά αναγνωρίζω ότι ήταν ασήμαντο για χωρισμό.. απλά τότε έγινε σε λάθος ώρα..
Το άλλο με το βραχιόλι εγώ το έκλαβα ότι θα έβγαινε να κάνει τα δικά της και δεν ήθελε να έχει τύψεις φορώντας το δώρο μου.. όπως είπα πιο πάνω όταν πάθεις παρόμοια πράγματα, φοβάσαι και τα ασήμαντα.. όλες από κάτι μικρό ξεκνούν...

Vikings

Μέλος
Εγγρ.
25 Φεβ 2015
Like
3
Πόντοι
66
χαχα  :grin: το ξέρω για αυτό και δεν κάνω κουβέντα.. το θέμα είναι να καταφέρω να το αποβάλω από τη ψυχολογία μου..
όσο για το αν λέω ψέματα.. δεν το κάνω και είναι το μείον μου.. λέω τα πάντα.. πχ όταν δεν είμαι σε σχέση και καλύπτω την ανάγκη μου με call-girls αυτό το λέω στην επόμενη μου σχέση (το ξέρω ότι είναι λάθος).. έτσι με μεγάλωσαν γαμώτο..
από την άλλη "μικροψεματάκι για να αποφυγεις καποιες καταστασεις" όπως λες δεν ήταν εκείνο με το φαγητό γιατί ποια κατάσταση θα ήθελε να αποφύγει;;; Αλλά πραγματικά αναγνωρίζω ότι ήταν ασήμαντο για χωρισμό.. απλά τότε έγινε σε λάθος ώρα..
Το άλλο με το βραχιόλι εγώ το έκλαβα ότι θα έβγαινε να κάνει τα δικά της και δεν ήθελε να έχει τύψεις φορώντας το δώρο μου.. όπως είπα πιο πάνω όταν πάθεις παρόμοια πράγματα, φοβάσαι και τα ασήμαντα.. όλες από κάτι μικρό ξεκνούν...
Τυπε και εμενα δεν μ'αρεσει να λεω ψεματα, ειδικα σε ατομα που αγαπω  ;) αλλα οπως σε ειπα καμια φορα τα φερνει ετσι η ζωη που για να αποφυγεις τα χειροτερα λες τα μικροψεματακια και απλα παρακαλας μερικες φορες να μην το μαθει ο ανθρωπος σου...αλλα ολος τυχαιος της περισσοτερες φορες το μαθαινει. :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom