Η Κριμαία φαίνεται να είναι νέος ανερχόμενος και πολλά υποσχόμενος προορισμός για σεξοτουρισμό.
Αν και είναι αρκετά εύκολο να ασκήσεις το άθλημα στην Αγία Πετρούπολη, στη Μόσχα, και στην δυτικότερη της Κριμαίας Ανατολική Ευρώπη, στην Κριμαία τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα γι’ αυτόν που δεν έχει ξαναπάει.
Από τους ειδήμονες του προορισμού (memosan βοήθεια!), αν δεν βάριουνται, θα ήθελα μερικές πρακτικές πληροφορίες.
-Σε ποιους προορισμούς ; Συγκεκριμένα σε ποιες πόλεις αξίζει να πάμε για σεξοτουρισμο;
-Πως πας εκεί ; Ποιες αεροπορικές εταιρίες, πόσο κοστίζουν περίπου τα εισιτήρια, χρειάζεται βίζα, τη παίρνεις εύκολα και άλλα τέτοια τεχνικά.
-Στις πόλεις που προτείνετε, πού βρίσκουμε κορίτσια; Σε ποια μαγαζιά; Είναι συνεργάσιμα τα ξενοδοχεία ; Ποια ξενοδοχεία; Είναι συνεργάσιμοι οι ταξιτζήδες; Ενδελεχείς πληροφορίες σε αυτό το θέμα παρακαλώ.
-Οι Τιμές. Πώς είναι οι τιμές στα ξενοδοχεία 5*; Πως είναι οι τιμές στα εστιατόρια και στα μαγαζιά; Πόσο θέλουν τα κορίτσια;
-ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Είναι ασφαλείς προορισμοί; Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο το οποίο πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας πάντα με σοβαρότητα στις σεξοδιαφυγές μας. Η τοπική κοινωνία και η αστυνομία πως αντιμετωπίζει το όλο θέμα; Είναι ανεκτικοί με τους ξένους ή όχι;
Αν κάποιος από τους ειδήμονες της περιοχής φιλοτιμηθεί να απαντήσει, τον ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ΥΣ: Τα έχω διαβάσει τα παλαιότερα ποστς για το θέμα, αλλά νομίζω ότι είναι ισχνά. Και επειδή λίγοι έχουν πάει, δε γίνεται πολύς λόγος για το συγκεκριμένο προορισμό, σε αντίθεση με Ταϊλάνδη, Πράγα, Βουλγαρία, Ρωσία κτλ.
Σύντροφοι, μόλις χθες επέστρεψα από τις πολυήμερες διακοπές μου στην κριμαία και είμαι έτοιμος να απαντήσω στα όποια ερωτήματά σας.
Λοιπόν κατ΄αρχάς είναι ένα υπέροχο μέρος, το μόνο μέρος που έχω βρεί στο κόσμο που να μου θυμίζει τόσο πολύ Ελλάδα. υπέροχο κλίμα, καθαρές θάλασσες, υπέροχη φύση κλπ. ώρες-ώρες νόμιζα ότι βρίσκομαι στην Χαλκιδική.
Η χερσόνησος της κριμαίας ανήκει στην ουκρανία, αλλά το 835 του πληθυσμού είναι ρωσσόφωνοι (Τάρτακοι και κοζάκοι) και μάλιστα με έντονες αποσχιστικές τάσεις. Είδα πάρα πολλούς να φορούν μπλουζάκια με την λέξη Ρωσία ή CCCP . Ο τουρισμός είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος , αλλά προορίζεται σχεδόν αποκλειστικά για ρωσσόφωνους. Οι πόλεις της Κριμαίας για τους υπηκόους της πρώην ΕΣΣΔ είναι κάτι σαν την μύκονο για την ελλάδα κάποτε. Όλοι θέλουν να πάνε. εγώ συνοδευόμουν από την ρωσσόφωνη σύντροφό μου και γνωρίζοντας κάποια στοιχειώδη ρώσσικα δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα προσαρμογής. Αλλά οι μη ρωσσόφωνοι και οι μη γνώστες της ρωσσικής πραγματικότητας σίγουρα θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.
Λοιπόν ένα ένα τα θέματα.
Ασφάλεια. Απόλυτη. Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν αντιμετώπισα , ούτε διαπίστωσα σε σχέση με ον τομέα αυτό. Φυσικά υπάρχει μαφία, φυσικά υπάρχυν μεθυσμένοι στους δρόμους (αλλοίμονο στη ρωσσία είμαστε) , αλλά κυκλοφορείς με ασφάλεια οιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Γυναίκες. εδώ είναι όλα τα λεφτά. Μόνο και μόνο το να πας και να κάτσεις σε ένα παγκάκι στην όποια κεντρική πλατεία και να χαζεύεις τις γυναίκες αξίζει. Μουνοθύελλα στην κυριολεξία. Και εμφανίσεις...σαν να βγήκαν οι αρτίστες των στριπτιζάδικων της παραλιακής και της Συγγρού βόλτα με τα ρούχα της δουλειάς. το τι σορτάκια, μινάκια, στριγκακια, μπλουζάκια και άλλα ..άκια είδα να φοράν κάτι άπαιχτα ..άκια δεν περιγράφεται. Και δεν μιλάω για επαγγελματίες. Για απλές κοπέλίτσες και γυναίκες μιλάω που ντύνονται έτσι και στην καθημερινή τους ζωή.
Τιμές. Για όλα τα βαλάντια. Από απλά δωμάτια με 15-25$ ώς υπερπολυτελή ξενοδοχεακά μεγαθήρια (σαφώς ακαλάισθητα και αυτό είναι ένα από τα αρνητικά στοιχεία της κριμαίας) με δωμάτια από 100$ και πάνω μέχρι όσο αντέχει το πορτοφόλι σου.
Φαί. πάρα πολύ καλό (ανέλπιστα γιατί οι ρώσσοι δεν φημίζονται για την κουζίνα τους) με πάμπολλα εστιατόρια διαφόρων κουζινών από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ . δηάδή αρμένικα, ταρτάρικά, ουζμπέκια, Αζέρικα, Κοζάκικα, Γεωργιανά κλπ) και πολύ λίγα με διαθνή κουζίνα ή πιτσαρίες. Τιμές φιλικότατες. Πλήρες γεύμα γαι δύο άτομα με ποτά 934 μπύρες ή την απαράιτητη βότκα) 100-200 γρόζνια (δηλ. 20-40 $). ένα $ = 4,95 γρ. και 1€ = 6,75 γρ.
Θα επανέλθω .