Νέα

Θέματα praksis-κεελπνο

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα ΧΑΝΙΩΤΗΣ1981
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
5 Οκτ 2011
Μηνύματα
2.171
Κριτικές
7
Like
163
Πόντοι
16
logo_praksis.jpg



Η PRAKSIS (Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας), είναι μία ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που έχει σαν κύριο στόχο τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης.

Η PRAKSIS, δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς και στο νησί της Λέσβου και στην περιοχή της Πάτρας. Ταυτόχρονα, πυρήνες εθελοντών της PRAKSIS βρίσκονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας

Στο πλαίσιο της Δημόσιας Υγείας  και των παρεμβάσεων της PRAKSIS στον τομέα της πρόληψης , υλοποιεί από τον Ιούνιο 2010 το πρόγραμμα «Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Εξέτασης για τον HIV ».

Μια ειδικά διαμορφωμένη και εξοπλισμένη Κινητή Μονάδα, στελεχωμένη από κατάλληλα εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό, βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και προσκαλεί πληθυσμούς με υψηλό δείκτη κινδύνου, βάσει των επίσημων επιδημιολογικών δεδομένων, να κάνει το γρήγορο και δωρεάν τεστ για τον HIV.

Τόσο στην Κινητή Μονάδα της PRAKSIS όσο και στα Πολυϊατρεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης της PRAKSIS,  παρέχεται καθημερινά δωρεάν, ανώνυμα και χωρίς ραντεβού το γρήγορο τεστ για τον ιό του HIV (τεστ που γίνεται με χρήση στοματικού υγρού και που δίνει αποτέλεσμα σε 20 λεπτά). Η διαδικασία διενέργειας του τεστ περιλαμβάνει τρία στάδια:

1.Συμβουλευτική πριν την διενέργεια του τεστ / pre  test counseling

2.Διενέργεια του τεστ

3.Ανακοίνωση αποτελέσματος, post test counseling και σε περίπτωση που χρειαστεί άμεση διασύνδεση με Κέντρα Ειδικών Λοιμώξεων

Σε όλη την Αθήνα, και τον Οκτώβριο, η Κινητή μονάδα της PRAKSIS θα βρίσκεται σε διάφορες περιοχές, μέρες και ώρες για να διεξάγει την παραπάνω διαδικασία. Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το Πρόγραμμα :


 

Συνημμένα

  • PRAKSIS_2 (1).jpg
    PRAKSIS_2 (1).jpg
    388,5 KB · Εμφανίσεις: 51
OP
OP
ΧΑΝΙΩΤΗΣ1981
Εγγρ.
5 Οκτ 2011
Μηνύματα
2.171
Κριτικές
7
Like
163
Πόντοι
16
logo_praksis.jpg



STREET WORK @ PRAKSIS DROP-IN CENTER ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ.
Κάθε μέρα οι κοινωνικοί επιστήμονες του Drop- In Centre στην Πάτρα της PRAKSIS (Κέντρο Ημέρας για ασυνόδευτους ανήλικους) με τους κοινωνικούς διαμεσολαβητές πραγματοποιούν street work στις περιοχές που ζουν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι. Εντοπίζουν και προσπαθούν να τους προσεγγίσουν με στόχο τη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης. Παράλληλα, καταγράφουν τις ανάγκες τους, ενημερώνουν για την ύπαρξη του Κέντρου και των υπηρεσιών του και πολύ συχνά τους υποστηρίζουν με είδη πρώτης ανάγκης.

1376334_654537981245906_1836141576_n.jpg
 
OP
OP
ΧΑΝΙΩΤΗΣ1981
Εγγρ.
5 Οκτ 2011
Μηνύματα
2.171
Κριτικές
7
Like
163
Πόντοι
16
logo_praksis.jpg


TEΣΤ HIV

Η διάρκεια της εξέτασης είναι 45’ λεπτά και χωρίζεται σε 15 λεπτά ενημέρωση πριν την εξέταση, 15 λεπτά που είναι απαραίτητα για την εξέταση και 15 λεπτά ενημέρωσης μετά την εξέταση. Σε περίπτωση που ανιχνευτούν αντισώματα στον HIV προβλέπεται περισσότερος χρόνος για ενημέρωση μετά την εξέταση για να λάβεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και κατευθύνσεις. Tα rapid tests είναι η πλέον γρήγορη μη αιματολογική εξέταση, με πιθανότητα λάθους 0,1%.

935944_4690177430997_750075570_n.jpg



Τα τεστ που χρησιμοποιούνται: Oral QuickAdvance®
Δείγμα: Στοματικό Υγρό
Το Τεστ έχει πάνω από 99% ειδικότητα για το ιό και πάνω από 99% ευαισθησία (δεν μπορεί να βγάλει ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα).


599761_4690177390996_893028238_n.jpg
 
OP
OP
ΧΑΝΙΩΤΗΣ1981
Εγγρ.
5 Οκτ 2011
Μηνύματα
2.171
Κριτικές
7
Like
163
Πόντοι
16
http://[URL unfurl="true"]www.keelpno.gr/Portals/0/logo.png[/img[/URL]]

[img]http://[URL unfurl="true"]www.keelpno.gr/Portals/0/Images/%CE%A4%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1%20%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD%20%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%9A%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%94%CE%BF%CE%BC%CE%AE%CE%A6%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82.png[/img[/URL]]
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ
Η δομή φιλοξενίας είναι μια ενδιάμεση δομή η οποία προσφέρει στέγαση, σίτιση και μια σειρά από υποστηρικτικές υπηρεσίες σε ενήλικες οροθετικούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν έντονες οικονομικές δυσκολίες.
Βασική φιλοσοφία της Δομής αποτελεί η παροχή ενός βοηθητικού πλαισίου στο οποίο οι φιλοξενούμενοι θα λαμβάνουν υποστήριξη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έως 1,5 έτος το ανώτερο, προκειμένου να μπορέσουν να επανενταχθούν με επιτυχία στο κοινωνικό σύνολο.


ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ
Βασικό μέλημα της Δομής είναι να παρέχει σίτιση και στέγαση, καθώς και ένα πλήθος από υποστηρικτικές υπηρεσίες που στοχεύουν στα παρακάτω:
Ανάπτυξη και βελτίωση δεξιοτήτων που επιτρέπουν την κοινωνική ενσωμάτωση του ατόμου
Αποτροπή της κοινωνικής απομόνωσης
Ενίσχυση της ομαδικότητας και της συνεργασίας
Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της αυτό-εικόνας
Δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου
Ελεύθερη έκφραση αναγκών και συναισθημάτων

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Ατομική και Ομαδική Ψυχολογική υποστήριξη
Συμβουλευτική σε Κοινωνικά και Προνοιακά ζητήματα
Προγράμματα Εξωτερικών Δραστηριοτήτων (αθλητισμός, χορός, μουσεία, εκδρομές, καλλιτεχνικά)
Εργοθεραπεία
Μαθήματα Ελληνικών για τους αλλοδαπούς
Συμβουλευτική σε θέματα Κοινωνικής Δικτύωσης και Επαγγελματικής Ένταξης
Προώθηση σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Οργάνωση Ψυχαγωγικών και Ενημερωτικών εκδηλώσεων
Συνεργασία με άλλους φορείς Ψυχοκοινωνικής υγείας
Συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση 
Ενημερώσεις για την ασθένεια με στόχο τον αποστιγματισμό της

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σε δύο ξεχωριστούς ορόφους βρίσκονται τα δωμάτια φιλοξενίας των γυναικών και των αντρών αντίστοιχα. Κάθε όροφος έχει 3 δίκλινα ή τρίκλινα υπνοδωμάτια, ένα κοινόχρηστο χώρο και ένα κοινόχρηστο μπάνιο. Η συνολική δυναμικότητα της Δομής  ανέρχεται στα 18 άτομα. Στον όροφο των γυναικών υπάρχουν δωμάτια με ατομικά μπάνια, τα οποία προσφέρονται στις μητέρες που φιλοξενούνται μαζί με τα παιδιά τους.
Στο ισόγειο βρίσκεται η κουζίνα και τραπεζαρία, καθώς και ένα μεγάλο κοινόχρηστο σαλόνι, χώρος ο οποίος  χρησιμοποιείται και ως χώρος υποδοχής και εκδηλώσεων.


ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ
Στο πρώτο ραντεβού με τους αιτούντες φιλοξενίας, αξιολογείται η οικονομική τους κατάσταση, η δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης τους, και η δυνατότητα αρμονικής συμβίωσης  του με άλλους ανθρώπους. Βασικές προϋποθέσεις για την ένταξη είναι να μην υπάρχει σοβαρή παραβατική συμπεριφορά, εξάρτηση από ουσίες ή αλκοόλ, καθώς και νευροψυχιατρικές παθήσεις που καθιστούν το άτομο μη λειτουργικό.
Με την έλευση τους στην Δομή οι φιλοξενούμενοι υπογράφουν ένα κανονιστικό πλαίσιο, και ενημερώνονται για την συμμετοχή τους σε δραστηριότητες οι οποίες είναι υποχρεωτικές (συμμετοχή σε ομάδες, καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, βοήθεια στην παρασκευή φαγητού κτλ.).


ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ
Η Ομάδα της Δομής αποτελείται από Ιατρό, Νοσηλευτή, Ψυχολόγους, Παιδοψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό, Εργοθεραπευτή, Δάσκαλο Ελληνικών, Εργασιακό Σύμβουλο, Διοικητικό Προσωπικό, καθώς και από εθελοντές.
Στο κτήριο υπάρχει 24ώρη καθημερινή φύλαξη από εκπαιδευμένο προσωπικό



Οι υπηρεσίες της Δομής προσφέρονται από τις 08:00 έως τις 20:00 τις καθημερινές, και 12:00 με 16:00 τα Σαββατοκύριακα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, είμαστε στην διάθεσή σας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 210-5240390-91
Fax: 210-5240392
 
E-mail: domi@keelpno.gr

 
OP
OP
ΧΑΝΙΩΤΗΣ1981
Εγγρ.
5 Οκτ 2011
Μηνύματα
2.171
Κριτικές
7
Like
163
Πόντοι
16
http://[URL unfurl="true"]www.keelpno.gr/Portals/0/logo.png[/img[/URL]]


Βρέφος θεραπεύτηκε από το AIDS
Τα ίχνη του ιού εξαφανίστηκαν έπειτα από αντιρετροϊκή αγωγή 18 μηνών.

Ένα τρίχρονο σήμερα κοριτσάκι που γεννήθηκε οροθετικό και υποβλήθηκε σε αντιρετροϊκή θεραπεία αμέσως μετά τη γέννησή του συνεχίζει να μην δείχνει κανένα ίχνος της νόσου ύστερα από 18 μήνες χωρίς αγωγή, ανακοίνωσαν ερευνητές, ενισχύοντας την ελπίδα της θεραπείας νεογέννητων οροθετικών που υποβάλλονται εγκαίρως σε αγωγή.
Είναι η πρώτη γνωστή μέχρι σήμερα περίπτωση «λειτουργικής» θεραπείας βρέφους που μολύνθηκε από την οροθετική μητέρα του. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο. Το κοριτσάκι έλαβε αντιρετροϊκή αγωγή σε διάστημα λιγότερο των 30 ωρών από την γέννησή του, πολύ νωρίτερα σε σχέση με την τακτική που ακολουθούν οι γιατροί στα νεογνά, για τα οποία ο κίνδυνος της μόλυνσης είναι υψηλός.

Η έγκαιρη αγωγή εξηγεί πιθανόν την λειτουργική θεραπεία της μικρούλας. Η αγωγή αυτή μπλόκαρε τον σχηματισμό δεξαμενών του ιού που είναι δύσκολο να θεραπευτούν, σύμφωνα με τους ερευνητές. Τα «εν υπνώσει» μολυσμένα κύτταρα επαναδραστηριοποιούν τη λοίμωξη στην πλειοψηφία των οροθετικών ατόμων μερικές εβδομάδες μετά την διακοπή των αντιρετροϊκών φαρμάκων.

«Οι παρατηρήσεις μας υποδηλώνουν ότι η ύφεση αυτή δεν είναι τυχαία, αλλά πιθανόν το αποτέλεσμα της πολύ έγκαιρης αντιρετροϊκής αγωγής, η οποία εμπόδισε τον ιό HIV να εγκατασταθεί στα ανοσοκύτταρα του παιδιού», υπογραμμίζει η δρ Ντέμπορα Πέρσοντ, ιολόγος στο νοσοκομειακό κέντρο Τζον Χόπκινς, κύρια συντάκτρια της μελέτης αυτής που δημοσιεύεται στην Ιατρική Επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας (NEJM) και η οποία συνεχίζει να παρακολουθεί την μικρή.

Τα τεστ είχαν δείξει τη σταδιακή μείωση της παρουσίας του ιού στο αίμα του νεογέννητου, μέχρι που ο ιός δεν ανιχνευόταν 29 ημέρες μετά τη γέννηση.

Το παιδί, που γεννήθηκε στο Μισισίπι, τελούσε υπό αντιρετροϊκή αγωγή έως την ηλικία των 18 μηνών, όταν οι γιατροί έχασαν τα ίχνη του ιού επί δέκα μήνες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα το παιδί δεν είχε λάβει αντιρετροϊκή θεραπεία.

Καμιά από τις εξετάσεις αίματος που έγιναν στη συνέχεια δεν επέτρεψε τον εντοπισμό της παρουσίας του ιού HIV. Ιχνη του ιού ήταν εμφανή μόνο σε γενετικές αναλύσεις, αλλά αυτά δεν αρκούσαν για την αναπαραγωγή του.

Η συγκεκριμένη περίπτωση «εμφανούς θεραπείας» θα αποτελέσει βάση στις αρχές του 2014 για μια κλινική μελέτη που χρηματοδοτείται από ομοσπονδιακούς πόρους και έχει στόχο να δοκιμαστεί η χορήγηση έγκαιρης αντιρετροϊκής αγωγής στα οροθετικά νεογνά.

Τουλάχιστον 260.000 παιδιά μολύνονται από την μητέρα τους κάθε χρόνο, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, παρά τη σημαντική πρόοδο που εμποδίζει τη μετάδοση του ιού στο 98% των περιπτώσεων, με τη χορήγηση αντιρετροϊκής αγωγής κατά την κύηση.

Ως μόνη πλήρης επίσημη θεραπεία του AIDS στον κόσμο αναγνωρίζεται αυτή του Αμερικανού Τίμοθι Μπράουν, του λεγόμενου «ασθενή του Βερολίνου», που δηλώθηκε η θεραπεία του μετά από μια μεταμόσχευση μυελού των οστών από δότη που έφερε σπάνια γενετική μετάλλαξη, η οποία εμποδίζει τον ιό να εισχωρήσει στα ανοσοκύτταρα. Η μεταμόσχευση έγινε για τη θεραπεία λευχαιμίας την οποία είχε εκδηλώσει ο ασθενής.

Ωστόσο, υπογραμμίζουν οι ιολόγοι, η πολύ βαριά αυτή αγωγή δεν είναι δυνατή για τα 33 εκατομμύρια οροθετικών στον κόσμο.

Η καταστολή του υιικού φορτίου του HIV χωρίς θεραπεία είναι σπάνια. Παρατηρείται σε ποσοστό μικρότερο του 0,5% των προσβεβλημένων από τον ιό ενηλίκων που ονομάζονται «ελεγκτές». Το ανοσοποιητικό τους σύστημα εμποδίζει την αναπαραγωγή του ιού και τον καθιστά κλινικά μη ανιχνεύσιμο.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιήθηκε το 2012, 4 οροθετικοί ενήλικες στη Γαλλία που υποβλήθηκαν σε αντιρετροϊκή αγωγή λίγο μετά τη μόλυνσή τους (8 έως 10 εβδομάδες) επί σχεδόν τρία χρόνια, συνεχίζουν να «ελέγχουν» την λοίμωξή τους επτά χρόνια αργότερα, χωρίς τη χορήγηση των αγωγών αυτών.

Το «θεραπευμένο» κοριτσάκι του Μισισίπι δεν παρουσιάζει κανένα από τα χαρακτηριστικά που φέρει το ανοσοποιητικό σύστημα των «ελεγκτών» αυτών, υπογραμμίζει η δρ Πέρσοντ επιβεβαιώνοντας την εν δυνάμει δραστικότητα της έγκαιρης αντιρετροϊκής αγωγής.

Ωστόσο οι ιολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί. Στην ερώτηση αν το παιδί έχει θεραπευτεί, η καλύτερη απάντηση σε αυτό το στάδιο είναι η εξής: «ίσως», γράφει ο ιολόγος Σκοτ Χάμερ, του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη, σε άρθρο που δημοσιεύεται στην Ιατρική Επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας.

Αυτή η αβεβαιότητα εξηγείται από την ανάγκη της παρακολούθησης μακροπρόθεσμα, χωρίς θεραπεία, και την ανακρίβεια της μέτρησης των δεξαμενών του ιού, διευκρινίζει.
 
OP
OP
ΧΑΝΙΩΤΗΣ1981
Εγγρ.
5 Οκτ 2011
Μηνύματα
2.171
Κριτικές
7
Like
163
Πόντοι
16
http://[URL unfurl="true"]www.synathina.gr/wp-content/uploads/2013/10/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%B1-PRAKSIS-FLYER-300x212.jpg[/img[/URL]]

Η PRAKSIS, με βάση τα δύο Πολυϊατρεία στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τις Κινητές Ιατρικές της μονάδες στα σύνορα, το Κέντρο Υποδοχής Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Πάτρα, τα Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων (Αθήνα και Πειραιά) προσφέρει εδώ και 18 χρόνια άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική και νομική υποστήριξη σε γηγενείς άστεγους, άπορους, ανασφάλιστους, νεο-αφιχθέντες αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες, παλιννοστούντες, ασυνόδευτους ανηλίκους, παιδιά των φαναριών, αποφυλακισμένους καθώς και σε άλλες κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένες ομάδες.
Mε το μοναδικό σε προληπτικό χαρακτήρα πρόγραμμα (Συν στο Πλην) προστατεύει οικογένειες Ελλήνων οι οποίοι λόγω ανεργίας αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης και απειλούνται από αποκλεισμούς.

[b]Με κινητές μονάδες εξέτασης παρέχει δωρεάν εξετάσεις με το στοματικό υγρό (όπου το αποτέλεσμα βγαίνει σε 20 λεπτά) για τον ιό τουH.I.V και την Ηπατίτιδα C. Λειτουργεί επίσης σε 24ωρη βάση τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης -800 11 11 600- για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νοσήματα και τον H.I.V [/b]
Η  PRAKSIS μας προσκαλεί στη μουσική βραδιά που διοργανώνει για τα 9 χρόνια κοινωνικής συμμετοχής, ενεργής δράσης και αλληλεγγύης  στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (Λ. Συγγρού) το Σάββατο 02 Νοεμβρίου και ώρα 21.00  για να γιορτάσουμε μαζί τις πράξεις μας, που συμβάλλουν σε μία καλύτερη κοινωνία.
Θα τραγουδήσουν: Λένα Αλκαίου, Πένυ Ξενάκη, Μαρία Κανελοπούλου.
Την βραδιά θα ανοίξει η DJ Miss Di.
 
OP
OP
ΧΑΝΙΩΤΗΣ1981
Εγγρ.
5 Οκτ 2011
Μηνύματα
2.171
Κριτικές
7
Like
163
Πόντοι
16
logo_praksis.jpg



ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ HIV ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ!
Η εβδομάδα 22 με 29 Νοεμβρίου 2013, σηματοδοτεί την πρώτη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV.
Ο απώτερος στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης για τον HIV είναι να ενημερώσουμε περισσότερα άτομα για το ΗIV/AIDS και να μειωθεί η καθυστερημένη διάγνωση.
Το μήνυμα της εβδομάδας είναι "Μίλα για τον HIV. Κάνε το τεστ" για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μιλήσουν ανοιχτά για το ΗIV/AIDS και να ενισχύσει το διάλογο μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών, των οργανώσεων υγείας, των επαγγελματιών υγείας και των φορέων χάραξης πολιτικής.
Είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε όλη την Ευρώπη.
Η Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV στην Ελλάδα, πραγματοποιείται στην Αθήνα, στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή 22 έως και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013.
Παρέχεται δυνατότητα δωρεάν εξέτασης για μια εβδομάδα από τις 10:00 έως τις 24:00
Στην Ελλάδα το πρόγραμμα συνδιοργανώνει το Ath Checkpoint, η PRAKSIS και το Κέντρο Ζωής.
Η εβδομάδα αυτή θα οδηγήσει στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά του HIV/AIDS, 1η Δεκεμβρίου. Σας περιμένουμε!!!!!!!!!

1450167_473294622785693_2123975126_n.jpg
 
OP
OP
ΧΑΝΙΩΤΗΣ1981
Εγγρ.
5 Οκτ 2011
Μηνύματα
2.171
Κριτικές
7
Like
163
Πόντοι
16
[size=10pt]Δράσεις ΟΚΑΝΑ και PRAKSIS για τον HIV[/size]


Δωρεάν εξετάσεις για τον ιό του HIV θα προσφέρει σήμερα η κινητή μονάδα της ΜΚΟ PRAKSIS και η Streetwork του ΟΚΑΝΑ στο Δενδροπόταμο.


Όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να υποβληθούν σε δωρεάν εξέταση για τον ιό HIV, σήμερα Δευτέρα στις 11 το πρωί, στην περιοχή Δενδροποτάμου, από την υπηρεσία «Streetwork» Θεσσαλονίκης του ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «PRAKSIS».
Η υπηρεσία «Streetwork» του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί από τις 5 Νοεμβρίου 2012, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013 «ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΧΡΗΣΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ», με βασικό στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, μέσω της πρόληψης και του περιορισμού των επιβλαβών συνεπειών από τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. Παράλληλα, η υπηρεσία στοχεύει και στην κάλυψη των ευρύτερων υγειονομικών και κοινωνικών αναγκών, ιδίως όσων πλήττονται από κοινωνικό αποκλεισμό.
Οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως σε εξορμήσεις διερεύνησης χώρων συνάθροισης χρηστών και άλλων ειδικών πληθυσμιακών ομάδων (μετανάστες, εκδιδόμενες γυναίκες, αποφυλακισμένοι κ.α.) με σκοπό την κάλυψη πρωτοβάθμιων αναγκών (σίτιση, στέγαση, ένδυση κ.α.) σε συνεργασία με υπηρεσίες και δομές που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα ασφαλέστερης χρήσης, υγιεινής και γενικότερα πρόληψης και αντιμετώπισης συνδεόμενων με τη χρήση προβλημάτων υγείας (μείωση της βλάβης).


URL]]
 
OP
OP
ΧΑΝΙΩΤΗΣ1981
Εγγρ.
5 Οκτ 2011
Μηνύματα
2.171
Κριτικές
7
Like
163
Πόντοι
16
N1.jpg



[size=15pt]Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο HIV ΔΕΝ μεταδίδεται με:
Σάλιο, δάκρυα, ιδρώτα, κόπρανα ή ούρα, Αγκαλιά, Φιλί, Μασάζ, Χειραψία, Τσιμπήματα εντόμων, Συγκατοίκηση με κάποιον οροθετικό, Κοινή χρήση τουαλέτας ή ντους[/size]
 
OP
OP
ΧΑΝΙΩΤΗΣ1981
Εγγρ.
5 Οκτ 2011
Μηνύματα
2.171
Κριτικές
7
Like
163
Πόντοι
16
Αυξήθηκαν τα κρούσματα AIDS στα Χανιά

Τρομάζει η δήλωση του διευθυντή ιατρικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Χανίων για το AIDS. Ο οποιοσδήποτε θα περίμενε πως τα τελευταία χρόνια όλος ο κόσμος και κυρίως οι νέοι, είναι ενημερωμένοι για τον θανατηφόρο ιό. Δυστυχώς, τα στοιχεία αποδεικνύουν το αντίθετο. Μετά την δραματική αύξηση των κρουσμάτων στην Αθήνα, και στα Χανιά τον τελευταίο χρόνο οι φορείς και όσοι νοσούν, έχουν αυξηθεί κατά 10%. Ο ιός εντοπίζεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, αλλά κυρίως πλήττει οικονομικούς μετανάστες, χρήστες σκληρών ναρκωτικών, ομοφυλόφιλους και ιερόδουλες.
Τα προσωπικά στοιχεία είναι σεβαστά, τι γίνεται όμως όταν οροθετικοί που νοσούν, εργάζονται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεν το γνωρίζουν; Στην συνεδρίαση της επιτροπής υγείας του δήμου Χανίων, ο Γιώργος Αρχοντάκης πρότεινε την εξέταση των υπαλλήλων.
Οι ηλικίες που πλήττονται περισσότερο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Νοσοκομείου Χανίων, κυμαίνονται μεταξύ 25 ως 35 ετών. Ο λόγος, σύμφωνα με τον κ. Αρχοντάκη, είναι οι πολλές ελεύθερες σχέσεις χωρίς τη χρήση προφυλάξεων.
Τα ποσοστά σε άνδρες και γυναίκες κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα, ενώ ο ακριβής αριθμός τους δεν μπορεί να προσδιοριστεί, τη στιγμή που αρκετοί δεν γνωρίζουν ότι νοσούν, ενώ υπάρχουν και οροθετικοί που ακολουθούν θεραπεία στο Ηράκλειο ή την Αθήνα για λόγους στιγματισμού.
Σε ό,τι αφορά στη μετάδοση του ιού από τον πληρωμένο έρωτα, σύμφωνα με πληροφορίες, με μόλις 20 ευρώ παραπάνω, μπορεί να νοσήσεις από μια ανίατη ασθένεια.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι στην αδιαφορία για την πρόληψη, έχει οδηγήσει ο εφησυχασμός.


]
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom